۲۰:۳۰ ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر مطرح شد

تقابل دولت با بخش خصوصی بزرگ‌ترین مانع توسعه صادرات

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، با انتقاد از سیاست‌های ارزی و عملکرد دولت، تقابل نهادهای دولتی با بخش خصوصی را مهم‌ترین مانع توسعه صادرات دانست و خواستار تعامل و حمایت واقعی از صادرکنندگان شد.
تقابل دولت با بخش خصوصی بزرگ‌ترین مانع توسعه صادرات
کد خبر:۲۲۲۱۰

آریا صادق‌نیت حقیقی، عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در حاشیه همایش ایران اکسپو ۲۰۲۵ در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره نقش این نمایشگاه در توسعه صادرات اظهار داشت: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو امسال با استقبال و رونق بیشتری نسبت به سال‌های گذشته برگزار شده است. این موفقیت نتیجه همکاری سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی است. 

وی افزود: این نمایشگاه فرصتی مغتنم برای تجمیع توانمندی‌های بخش خصوصی در قالب اتاق‌های بازرگانی استانی و کشوری است. 

صادق‌نیت حقیقی با تاکید بر اهمیت حمایت‌های داخلی برای صادرات گفت: صادرات بیشتر رویکردی بیرونی دارد اما نیازمند مراقبت‌ها و حمایت‌های داخلی است. انتظار داریم مسؤولان دولتی، سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران از این نمایشگاه بازدید کنند و با ظرفیت‌ها، نیازها و مشکلات بخش خصوصی آشنا شوند. آن‌ها می‌توانند مسیر صادرات را هموار یا ناهموار کنند و امیدواریم به سمت گره‌گشایی حرکت کنند. 

وی به حضور هیات‌های خارجی در نمایشگاه اشاره کرد و افزود: این فضا برای هیات‌های خارجی، سفرا، رایزنان بازرگانی و فعالان اقتصادی که در ایران حضور دارند، فرصتی است تا در زمانی کوتاه با اطلاعات زیادی آشنا شوند، نیازهای خود را مطرح کنند و زمینه رونق صادرات فراهم شود. صادرات مهم‌ترین راه برون‌رفت از معضلات اقتصادی، تولیدی و صنعتی کشور است.

عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران بزرگ‌ترین مانع توسعه صادرات را تقابل دولت با بخش خصوصی دانست و اظهار کرد: به جای تعامل و گره‌گشایی، شاهد گره‌اندازی در مسیر صادرات هستیم. دولت به جای حمایت از بخش خصوصی و صادرکنندگان، آن‌ها را گروگان مشکلات خود کرده است. بانک مرکزی با ایجاد رانت برای واردات، مقابل صادرات ایستاده و هزینه‌های سنگینی به صادرکنندگان تحمیل می‌کند.

وی با انتقاد از سیاست‌های ارزی گفت: این رانت از جیب صادرکنندگان به واردکنندگان داده می‌شود تا بازار را تنظیم کنند اما نتیجه آن لطمه به تولید و اشتغال داخلی است. واحدهای تولیدی غیرصنعتی به‌ صورت قارچ‌گونه ایجاد می‌شوند که صرفا از رانت ارزی بهره می‌برند و توجیه اقتصادی ندارند. 

صادق‌نیت حقیقی افزود: واردات مواد اولیه و کالاهای ضروری لازم است اما نباید به رقیبی برای تولید داخلی تبدیل شود. تخصیص ارز ارزان به واردکنندگان برای عرضه محصولات گران‌تر از قیمت جهانی، ظلمی است که باید فورا متوقف شود.

وی تاکید کرد: سیاست‌های کلان نظام برای توسعه صادرات باید توسط مجریان به‌ درستی اجرا شود و از تقابل با این سیاست‌ها پرهیز گردد.

کد ویدیو
ارسال نظرات