
نگاه محتاطانه سهامداران در بورس به دور چهارم مذاکرات سیاسی

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در هفتهای که گذشت، بازارهای مختلف بویژه بازار سرمایه بار دیگر شاهد نوسانات مختلف بودند که این امر عمدتا ناشی از خبرهای منتشر شده و حواشی پیرامون مذاکرات سیاسی میان ایران و ایالات متحده بود. واکنشها و حواشی که فعلا در بازارهای مالی به سبب خبرهای متناقض در خصوص این مذاکرات با سردرگمی همراه بوده است.
بر این اساس بازگشت دوباره شاخص کل بورس به ارتفاع ۳ میلیون ۱۰۰ هزار واحد و موج خوشبینی به مذاکرات، در شرایطی آخرین روز معاملات هفته گذشته را با رشد شاخص کل بورس و تشکیل صفهای خرید در بیشتر نمادهای معاملاتی همراه کرد که شاخص کل هموزن عملکردی بهتر از شاخص کل را به ثبت رساند و با بازدهی ۲.۲۵ درصدی طی هفته، بار دیگر نگاهها را به سمت سهام کوچکتر جلب کرد. همچنین بازار سهام اگرچه در روزهای نخست، هفته را تحت فشار عرضه منفی سپری کرد اما در نیمه دوم هفته گذشته توانست بخشی از افتهای خود را جبران کند.
در بازار ارز نیز قیمت دلار که ابتدای هفته به مرز ۸۶ هزار تومان نزدیک شده بود، با تعدیل انتظارات و کاهش هیجانات به کانال ۸۱ هزار تومان بازگشت و بازار طلا نیز با روندی مشابه هفته نوسانی را پشت سر گذاشت.
اخبار متناقض مربوط به جزئیات مذاکرات سبب سردرگمی سهامداران شد و استراتژی محتاطانهای را به به آنها در تالار شیشهای تحمیل کرد؛ هر چند که در این میان موضوعاتی همچون ناترازی انرژی و برنامههای دولت در خصوص قطعی برق نیز به عنوان یکی از ریسکهای داخلی در این ناخوش احوالی بازار سرمایه بیتاثیر نبوده است.
در هر حال معاملات امروز بازار سرمایه با افت شاخص کل بورس و تشکیل صفهای فروش در نمادهای مختلف آغاز شد و در نهایت نماگر اصلی بازار سرمایه، نخستین روز معاملاتی هفته جاری را با افت ۵۳ هزار واحدی به پایان رساند.
این در حالی است که شاخص کل هموزن نیز امروز منفی بود با کاهش بیش از ۱۱ هزار واحدی مواجه شد، در فرابورس ایران هم شاخص کل این بازار به افت ۲۴۴ واحدی تن داد.
افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۵۶ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۱۸ درصد معادل ۶۳ نماد معاملاتی مثبت و ۸۲ درصد معادل ۲۹۳ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۸۵ نماد فعال در این بازار، ۷۱ درصد معادل ۲۷۲ نماد معاملاتی مثبت و ۱۸ درصد معادل ۷۰ نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات امروز، ۸ درصد معادل ۲۸ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۴۶ درصد معادل ۱۶۵ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۱۸ درصد معادل ۷۰ نماد با صف خرید و ۳۸ درصد معادل ۱۴۸ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن این که در پایان معاملات ارزش صفهای خرید نیز ۴۹۵ میلیارد تومان در برابر ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.
علاوه بر این ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شده و صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج ۶۱۶ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
این روزها، در آستانه دور چهارم مذاکرات سیاسی چشم انداز بازارهای مختلف بویژه بازار سهام فعلا وابسته به نتیجه این دوره از مذاکرات پیش رو قرار دارد و اگر فضای خوش بینی ادامه یابد اوضاع به کام سهامداران در تالار شیشهای خواهد بود.