۲۲/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۲۳:۰۷
معافیت مشترکان صنعتی از برنامه مدیریت با احداث نیروگاه خورشیدی اعلام زمان انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی + جزییات رکورد ۵۰ ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد کاهش ۲۰ درصدی مخازن سدها نسبت به سال گذشته ادارات، دمای کولر را روی ۲۷ درجه تنظیم کنند کارت سوخت فعلاً حذف نمی‌شود برق ۵۰ اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد مرحله دوم طرح ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه اجرا می‌شود اصلاح قیمت در کاهش مصرف برق موثر خواهد بود موتور تولید صنایع پتروشیمی «کرمانشاه» روشن شد افزایش دو برابری ظرفیت تولید با بهره برداری از فاز دوم| به دنبال افزایش ارز آوری برای کشور هستیم حضور پتروشیمی کرمانشاه در نمایشگاه نفت با هدف تقویت سرمایه گذاری و معرفی توانمندی ها اجرای پروژه ویژه فشارافزایی در پارس جنوبی با همکاری قرارگاه خاتم و وزارت نفت مدیر عامل توانیر: مدیریت سهمیه قطعی برق به استان‌ها واگذار شد سامانه‌های سرمایشی ادارات بعد از ساعت ۱۳ خاموش شوند
۱۰:۱۱ ۱۴۰۴/۰۲/۲۱

مرحله دوم طرح ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه اجرا می‌شود

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از اجرای مرحله دوم پروژه ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه با هدف تامین نیاز زمان اوج مصرف در فصل سرما در مناطق شمال و شمال شرق کشور خبر داد.
مرحله دوم طرح ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه اجرا می‌شود
کد خبر:۲۲۶۱۵

به گزارش اقتصاد معاصر از مپنا، بهنام میرزایی در نشست تخصصی که با هدف شفاف‌سازی اجرای پروژه های مشترک در حوزه نفت و گاز در حاشیه بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی سخن می گفت، افزود: مرحله نخست پروژه ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ میلادی و با ظرفیت ۲ میلیارد و ۲۵ میلیون مترمکعب اجرا شد.

میرزایی افزود: در مرحله دوم این طرح ظرفیت ذخیره‌سازی به گونه‌ای طراحی شده که در ۸ ماه گرم سال روزانه یک میلیون مترمکعب گاز ذخیره و در ۴ ماه سرد سال روزانه ۲ میلیون مترمکعب گاز به شبکه تزریق شود. هدف نهایی از توسعه این پروژه، تأمین نیاز پیک مصرف در فصل سرما در مناطق شمال و شمال شرق کشور است.

وی توضیح داد: برای ایجاد توازن و پیکسایی در بخش شمال و شمال شرق، طرح توسعه شوریده به منظور افزایش دو برابری ظرفیت پروژه به میزان ۴.۵ میلیارد مترمکعب افزایش می‌یابد که شامل ۲۸ حلقه چاه کمپرسور با ظرفیت بالا و غیرمتعارف‌تر از ظرفیت معمول است.

میرزایی با بیان اینکه اجرای پروژه ها با شرکت مپنا به صورت BOT طراحی و تامین کالا و اجرای پروژه باید برای بهره‌برداری ۲۰ ساله انجام بگیرد، ابراز امیدواری کرد که با طراحی صورت‌گرفته می بایست امکان بهره برداری از آن در سال ۱۴۰۵ وجود داشته باشد.

در ادامه نشست، سعید محمدزاده رئیس هیات مدیره شرکت مپنا با اشاره به این‌که این گروه صنعتی نزدیک به ۱۱۰ شرکت، کارخانه و مجموعه تولیدکننده زیرمجموعه خود دارد، افزود: مرحله نخست ذخیره‌سازی گاز در شوریجه در سال ۲۰۱۴ میلادی (۹۳ خورشیدی)به بهره‌برداری رسید و قرار است در فاز دوم ظرفیت ذخیره سازی دو برابر شود.

وی میزان پیشرفت فیزیکی فاز دوم این طرح را حدود ۵۵ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: با همکاری و همراهی صندوق توسعه ملی امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۵ پروژه را به اتمام برسانیم و عملیات ذخیره‌سازی گاز را شروع کنیم.

میدان گازی خانگیران، از میدان‌های گازی ایران است، که در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال‌غربی سرخس و ۱۸۰ کیلومتری شمال‌شرقی مشهد، در منطقه خانگیران، در استان خراسان رضوی قرار دارد و شامل دو مخزن گازی است.

ارسال نظرات