۰۹:۴۴ ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اعلام شد

رانت ارزی وزارت نیرو با ژست نیروگاه‌ تجدیدپذیر؛ نیروگاه‌‌ سیکل ترکیبی چه شد؟

کارشناس ارشد انرژی در انتقاد از سیاست‌های فعلی وزارت نیرو در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، این مسیر را فاقد پشتوانه کارشناسی دانست و تاکید کرد: توسعه این نیروگاه‌ها بدون اصلاح و گسترش شبکه انتقال برق، اتلاف منابع ملی و صرفا به نفع مافیای زمین‌خوار و ارزخوار است. 
رانت ارزی وزارت نیرو با ژست نیروگاه‌ تجدیدپذیر؛ نیروگاه‌‌ سیکل ترکیبی چه شد؟
کد خبر:۲۲۷۹۵

مهدی عرب صادقی، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر؛ با اشاره به عملکرد فعلی دولت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: فقط ۱.۳ درصد از برنامه‌های تدوین‌ شده در این حوزه محقق شده و مسیر فعلی، بیشتر آدرس غلط است.

وی افزود: انرژی تجدیدپذیر، در شرایط فعلی نه رویاست و نه سراب؛ بلکه بدون زیرساخت‌های لازم، یک پروژه ناکارآمد و پرهزینه است. 

وی با بیان اینکه شبکه انتقال برق کشور دچار «بیماری مزمن توسعه‌ نیافتگی» است، تصریح کرد: حتی اگر با معجزه هم نیروگاه‌های تجدیدپذیر احداث شوند، شبکه برق موجود قادر به انتقال این انرژی نیست و همین حالا نیز ظرفیت انتقال شبکه جوابگوی توان تولیدی نیروگاه‌های موجود نیست. 

عرب صادقی با انتقاد از رویکرد تبلیغاتی وزارت نیرو گفت: برداشت از صندوق توسعه ملی برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، پیش از سرمایه‌گذاری در توسعه شبکه برق، نوعی اتلاف آشکار منابع عمومی و شعار سیاسی برای بقاست. این سیاست‌ها فقط به سود مافیای زمین‌خوار و ارزخوار است. 

وی با اشاره به ضریب تاثیر پایین نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: ضریب بهره‌وری این نیروگاه‌ها زیر ۲۵ درصد است؛ یعنی در شرایط برابر، هزینه تولید برق آنها تا هشت برابر بیشتر از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی خواهد بود. هزینه واقعی احداث نیروگاه تجدیدپذیر حدود ۴۰۰ هزار دلار به ازای هر مگاوات است اما برای بهره‌برداری پیوسته، حداقل ۱.۶ میلیون دلار هزینه نیاز دارد. 

عرب صادقی تاکید کرد: در مقابل، نیروگاه‌های سیکل ترکیبی که مورد تاکید رهبر انقلاب نیز بوده‌اند، با ۲۰۰ هزار دلار به ازای هر مگاوات و بدون نیاز به مصرف گاز جدید، قادر به تولید برق پایدار و اقتصادی هستند اما وزارت نیرو در سال گذشته حتی یک مگاوات از این نوع نیروگاه‌ها را وارد مدار نکرده است. 

وی هشدار داد: توسعه صرفا نیروگاه‌های گازی و بی‌توجهی به نیروگاه‌های ترکیبی، اشتباهی راهبردی است که می‌تواند کشور را با بحران‌های جدی‌تر رو‌به‌رو کند.

ارسال نظرات