۱۶:۰۳ ۱۴۰۴/۰۲/۲۷
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر تشریح شد

روایت نماینده مجلس از قطعی برق و طوفان در دمای ۵۰ درجه؛ صنایعی نیست که خاموش کنیم

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: به‌ عنوان نماینده یکی از مناطق گرمسیر کشور، از خاموشی‌ها گلایه دارم، در استان سیستان و بلوچستان صنعت خاصی وجود ندارد بنابراین کل فشار ناترازی برق را به بخش خانگی منتقل کرده‌اند، در استان‌های دیگر شاید بتوان یکی دو واحد صنعتی را خاموش کرد تا فشار کمتری به بخش خانگی وارد شود، اما در مناطقی که صنعت ندارند، بار ناترازی به‌ طور کامل به بخش خانگی منتقل شده است.
روایت نماینده مجلس از قطعی برق و طوفان در دمای ۵۰ درجه؛ صنایعی نیست که خاموش کنیم
کد خبر:۲۳۰۸۷

فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر اظهار داشت: قرار بود هفته‌ای که گذشت در مجلس و در کمیسیون با وزیر نیرو جلسه داشته باشیم تا آخرین اطلاعات را در واقع رد و بدل کنیم تا بدانیم از دید وی چرا شرایط این‌گونه است، قطعا اگر شرایط نیروگاه‌ها و تولید برق کشور مشکل جدی نداشته باشد، نباید وضعیت به این صورت باشد. شاید اشکالات فنی جدی وجود دارد. 

وی افزود: نگاه بیشتر اعضای کمیسیون و مجلس هم در واقع در همین محور است. منتظریم که آخرین اطلاعات را درباره تولید و مشکلاتی که در نیروگاه‌های مختلف کشور وجود دارد، بشنویم و به این جمع‌بندی برسیم که حالا سوءمدیریت است یا اینکه واقعا شرایط موجود تولید به نحوی است که کاری غیر از این نمی‌توان انجام داد. تا صحبت‌های دقیق و کارشناسی را نشنویم و متوجه مشکل نشویم، نمی‌توان قضاوت کرد. چراکه شرایط اصلا خوب نیست. با اینکه هنوز در خیلی از نقاط کشور هوا نسبتا مناسب است و هنوز وسایل سرمایشی روشن نشده‌اند اما شاهدیم که در تقریبا همه کشور، اعم از مناطق گرمسیر، معتدل و سردسیر، برق قطع می‌شود. کارخانه‌ها، چاه‌های کشاورزی و منازل همه دچار قطع برق شده‌اند. 

نماینده مردم زابل در مجلس گفت: تا ندانیم داستان چیست، شاید قضاوت عجولانه باشد اما اینکه مردم تحت فشار هستند، موضوعی قطعی و غیرقابل پذیرش است. من هم به‌ عنوان نماینده یکی از مناطق گرمسیر کشور، گلایه داریم. در استان ما که صنعت خاصی هم وجود ندارد، کل فشار ناترازی برق را به بخش خانگی منتقل کرده‌اند. اگر در منطقه‌ای مشکلی وجود دارد، شاید بتوان یکی دو واحد صنعتی را خاموش کرد تا فشار کمتری به بخش خانگی وارد شود اما در مناطقی که صنعت ندارند، بار ناترازی به‌ طور کامل روی بخش خانگی منتقل شده است. 

وی ادامه داد: در مناطقی مثل سیستان و بلوچستان که محرومیت بیداد می‌کند و مردم از وسایل سرمایشی ساده استفاده می‌کنند و حتی برخی اسپلیت هم ندارند، فشار مضاعف است. ما منتظر هستیم که ببینیم مدیریت در مناطق محروم کشور چگونه انجام می‌شود. باید گزارش وزیر نیرو و همکارانش را بشنویم تا متوجه شویم در بخش عدالت در خاموشی و توزیع برق، چه تصمیماتی گرفته شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: بحث استیضاح وزیر نیرو، یک نکته بسیار مهم است. باید به جمع‌بندی برسیم که اگر مدیریت تغییر کند، تا سه ماه بعد فقط یک سرپرست در وزارت‌خانه خواهد بود و طبیعتا کسی نمی‌تواند از او سوال کند، چراکه می‌گوید تازه آمده و زمان نیاز دارد. این وضعیت باعث یک نوع از هم گسیختگی مدیریتی خواهد شد که عملا هم به هدف نخواهیم رسید و باز هم گرمای شدید تابستان را پشت سر خواهیم گذاشت.

صنایع ضرر دیدند

شهرکی در ارتباط با اعتراض وزیر صنعت، معدن و تجارت قطعی دوهفته‌ای برق صنایع و تاثیر هنگفت آن در تولید ناخالص داخلی گفت: زمستان گذشته وزیر صنعت اعلام کرد که صنایع کشور در اثر کمبود انرژی ۱۲ میلیارد دلار ضرر دیده‌اند. بخشی از گرانی‌هایی که در سال جدید شاهد آن هستیم، ممکن است ناشی از همین کاهش تولید و خروج محصولات از چرخه بازار باشد. 

وی تصریح کرد: پیشنهادی که بنده در کمیسیون مطرح کردم، این بود که رئیس‌ جمهور به‌ عنوان منتخب مردم و رئیس دولت، شخصا با مردم صحبت کند. با همراهی وزیر نیرو، شرایط تولید نیرو، مشکلات نیروگاه‌ها و مسائل موجود شفاف برای مردم بیان شود. ممکن است وزیر نیرو یا وزیر صمت هر یک از دیدگاه خود صحبت کنند اما رئیس‌ جمهور که مسؤول کل دولت است، باید برای مردم شفاف‌سازی کند. ما هر روز در مجلس از سراسر کشور تماس‌های متعددی از مردم دریافت می‌کنیم. این تماس‌ها نشان‌دهنده نارضایتی عمومی است. رئیس‌ جمهور باید واقعیت‌های کشور را درباره تولید برق و مسائل موجود به‌ صورت دقیق و شفاف برای مردم توضیح دهد. 

شهرکی ادامه داد: این وضعیت موجب زیان اقتصادی و نارضایتی عمومی می‌شود. تابستان سال گذشته، از سیستان تماسی داشتم. حدود ساعت دو بعد از ظهر، پدر یک خانواده تماس گرفت که در سیستان، طوفان ریزگردی با سرعت بالای ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در حال وزیدن است، نمی‌تواند پنجره را باز کند، دمای هوا ۴۹ درجه است، برق قطع شده و بچه ۱۸ ماهه‌اش در خانه از شدت گرما در حال تلف شدن است. این مساله نه فقط قابل دفاع نیست، بلکه هیچ شفاف‌سازی‌ای هم نشده است. اگر ما در مناطق مختلف کشور نمی‌دانیم کجا دمای بالای ۴۵ درجه دارد یا کجا طوفان ریزگرد دارد، این به معنای سوءمدیریت است. حتی اگر با ناترازی شدید برق رو‌به‌رو هستیم، نباید در محروم‌ترین نقاط کشور با چنین وضعیتی مواجه باشیم. مردم در این مناطق پاسخ می‌خواهند.

وی تاکید کرد: بهترین زمان برای شفاف‌سازی همین حالاست. گرما هنوز به اوج نرسیده و شرایط ممکن است بسیار سخت‌تر شود. رئیس‌ جمهور باید همین حالا شرایط را شفاف، روشن و واضح درباره قطعی برق، درباره مدیریت مصرف و درباره وضعیت مناطق مختلف کشور برای مردم توضیح دهد.

ارسال نظرات