۲۹/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۴:۵۰
افزایش ۳۰.۵ درصدی تورم سالانه تولیدکننده در بخش معدن پورمحمدی: باید تمامی درآمدهای نفتی ابتدا به صندوق توسعه ملی واریز شود مهلت استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تمدید شد جزئیات واریز۱۰ میلیارددلار ازصادرات نفت وگاز به صندوق توسعه زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مجموعه سوارکاری تصویب شد شناسایی فرار مالیاتی ۶۷۷ همتی در یک صندوق قرض‌الحسنه شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمز ارز که فرار مالیاتی داشتند پاسخ رئیس کل مالیاتی به ابهامات فراخوانهای ارزش افزوده نرخ مالیات پرسودترین شرکتها صفر تا ۱۰ درصد بوده است شرایط توقیف اموال مودیان مالیاتی ابلاغ شد+ سند اعلام آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی+ جزییات مهلت شرکت در مزایده ۶۲۱ اموال تملیکی تمدید شد ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شد سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به ۸ درصد رسیده است گزارش سازمان حسابرسی از بدهی مالیاتی رایتل

پورمحمدی: باید تمامی درآمدهای نفتی ابتدا به صندوق توسعه ملی واریز شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بهتر است تمامی درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود، گفت: پس از واریز این درآمد مشخص باشد که دولت سالیانه میزان مشخصی از صندوق برداشت کند و میزان این برداشت سالیانه ثابت باشد.
پورمحمدی: باید تمامی درآمدهای نفتی ابتدا به صندوق توسعه ملی واریز شود
کد خبر:۲۳۴۱۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ سیدحمید پورمحمدی روز دوشنبه در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با عنوان «حکمرانی توسعه؛ و رفع ناترازی ها» افزود: باید بین شرکت ملی نفت، دولت و صندوق توسعه ملی تفاهم ایجاد کنیم تا به یک تعادل مناسب بین واریز به این صندوق و برداشت برسیم.

وی با بیان اینکه نخستین صندوق توسعه ملی در سال ۱۹۵۳ در کشور کویت شکل گرفت، ادامه داد: از آن زمان تا کنون بیش از ۱۰۰ صندوق توسعه ملی در جهان شکل گرفته و گفته می شود حدود ۱۰ تریلیون دلار ثروت دارند.

پورمحمدی با بیان اینکه بدون شک بدون حضور صندوق توسعه ملی، امکان توسعه پارس جنوبی، انتقال آب‌های مرزی، توسعه کشاورزی و تاسیس بسیاری از شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی وجود ندارد، اظهار داشت: متاسفانه رشد اقتصادی ایران پیوند عجیبی با رشد میزان درآمدهای نفتی دارد به طوری که اگر کاهش یابد، اقتصاد کشور وارد رکود می شود و اگر افزایش یابد باعث رشد اقتصادی کشور می شود.

معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه در ابتدای دهه ۹۰ منابع حاصل از درآمد نفتی بالای ۱۰۰ میلیارد دلار بود و در اواخر همین دهه به ۱۰ میلیارد دلار رسید، ادامه داد: کاهش درآمدهای نفتی باعث بی ثباتی در اقتصاد شده ولی از طرف دیگر افزایش درآمدها براساس تجربه دهه ۹۰ نیز باعث آسیب جدی شده است.

وی با یادآوری این مطلب که در دهه ۹۰ بیشتر درآمدها صرف پرداخت به کارمندان و بازنشستگان شد، افزود: در این دوران کارخانجات فراوانی ایجاد شد، اما بعد از کاهش درآمدهای دولت رکود اقتصادی رخ داد زیرا دولت به عنوان بزرگترین خریدار محصولات کارخانجات، با کمبود منابع روبرو شد و کارخانجات بسیاری تعطیل شدند که در این زمان تنها راه چاره برداشت از صندوق توسعه ملی بود.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینکه بهترین کار واریز درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی است، ادامه داد: در این صورت مشخص می کنیم که دولت در ابتدای سال چقدر نیازمند منابع است و براساس آن دولت برنامه ریزی می کند که تاپایان سال چقدر می تواند خرج کند و برنامه ریزی براساس آن انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه کشور ما براساس منابع طبیعی غنی است و صندوق توسعه ملی نیز براساس ثروت منایع طبیعی شکل گرفته است تا ثروت ملی تبدیل به منابع زایا شود، تصریح کرد: ایران مقام پنجم از لحاظ منابع طبیعی، در منابع مس رتبه ۴،  نفت در جایگاه سوم،  گاز دوم و نفت و گاز جایگاه اول را داریم.

پورمحمدی با بیان اینکه برپایه چنین ثروت فراوانی صندوق توسعه ملی ، باید قوی ترین صندوق در دنیا باشد، خاطرنشان کرد: رقم تولید یک مترمکعب گاز و یک بشکه نفت در ایران به مراتب بسیار ارزان تر از سایر کشورهاست مانند روسیه که تولید نفت ۲۰ تا ۳۰ دلار و آمریکا ۳۰ تا ۷۰ دلار است.

وی تصریح کرد: متاسفانه بخاطر تحریم‌های ظالمانه، امکان دستیابی به سرمایه‌های بین المللی را بسیار محدود کرده است به همین دلیل به نسبت کشورهای همسایه برای دسترسی به منابع خود در مضیقه هستیم ولی بهتر است که بخشی از منابع صندوق صرف سرمایه گذاری در میادین مشترک شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی حجم عظیمی از مطالبات از دولت دارد، تصریح کرد: این بدهی دولت در نظام رتبه بندی جهانی برای کشورمان خوب نیست و برای اینکه بانک جهانی بتواند سرمایه گذاران را تشویق یه سرمایه گذاری در ایران کند، با وجود این حجم بدهی به صندوق توسعه ملی، کار بسیار سختی داریم.

ارسال نظرات