۱۶:۱۲ ۱۴۰۴/۰۲/۳۰

پروژه ملی ساخت نیروگاه‌های خورشیدی به کجا رسید؟

در شرایطی که ناترازی برق، خاموشی را برای مشترکان خانگی و صنعتی به همراه داشته، مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی از اهتمام دولت از انجام پروژه ملی ساخت نیروگاه های ۳ مگاواتی در هزار نقطه کشور خبر می دهند و بر این باور است که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این نیروگاه ها باید تا زمان رسیدن به دوره اوج مصرف برق وارد مدار شوند.
پروژه ملی ساخت نیروگاه‌های خورشیدی به کجا رسید؟
کد خبر:۲۳۵۸۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ ناترازی شدید در تولید و مصرف برق در کشور سبب شده توجه به توسعه انرژی های تجدیدپذیر به عنوان راهکاری مطمئن مورد توجه ویژه دولت چهاردهم قرار گیرد به طوری که در آخرین جلسه‌ای که ۲۹ اردیبهشت با حضور رئیس جمهور برگزار شد، نمایندگان شرکت‌های سرمایه‌گذار، گزارشی از آخرین اقدام ها و پیشرفت‌های حاصل‌شده در راستای تأمین مالی پروژه عظیم ۱۵ هزار مگاواتی برق خورشیدی را ارائه کردند.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور نیز در این جلسه با قدردانی از تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر مسئولان ذی‌ربط، روند فعلی تأمین منابع مالی این طرح ملی را مطلوب ارزیابی کرد و خواستار تسریع در جذب سرمایه و آغاز عملیات اجرایی احداث نیروگاه‌های خورشیدی شد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش حیاتی این پروژه در کاهش ناترازی انرژی کشور، حل این معضل را اولویتی اساسی و حیاتی برای تمامی ابعاد حیات اجتماعی و اقتصادی کشور، از تولید و صنعت تا سرمایه‌گذاری و معیشت روزمره مردم، توصیف کرد.

احداث نیروگاه در یک هزار نقطه کشور

در همین رابطه مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی روز سه شنبه اعلام کرد: پروژه ملی ساخت نیروگاه های ۳ مگاواتی در هزار نقطه کشور در دست انجام است و بر اساس برنامه‌ریزی های انجام شده این نیروگاه ها باید تا زمان اوج مصرف برق وارد مدار شوند.

محمد دوست محمدی در جمع خبرنگارانی که برای بازدید از ۱۲ نیروگاه ۳ مگاواتی در شهرک صنعتی اشتهارد در استان البرز رفته بودند، گفت: در بهمن ماه سال گذشته با دستور رئیس جمهور طرح احداث نیروگاه‌های ۳ مگاواتی در کشور آغاز شد و از این رو عملیات احداث ۱۲ نیروگاه ۳ مگاواتی با مجموع ظرفیت ۳۶ مگاوات در شهرک صنعتی اشتهارد از اواخر اسفندماه کلید خورد.

وی با یادآوری اینکه نیروگاههای خورشیدی در اشتهارد تا این مرحله با تکیه بر توان داخلی در حال اجرا هستند، افزود: ۱۴۴۰ تن میزان سازه‌ای است که برای احداث این نیروگاه ها در حال استفاده است و با توان و تولید داخلی به این مرحله رسیده است؛ همچنین پنل های نصب شده در این طرح با توان ۶۲۰ وات و با تکیه بر توان داخلی اجرایی شده‌اند.

مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی گفت: این پروژه‌های ملی از دغدغه‌های وزیر نیرو و مورد تاکید ویژه ریاست جمهور است که با مدیریت و پیگیری شبانه روزی رئیس ساتبا در حال اجرا است، اما با چالش‌ها و مشکلاتی به ویژه در بحث تامین مالی مواجه هستیم و البته برای رفع این چالش نیز وعده هایی داده شده است.

ناهماهنگی در ثبت سفارش برخی اقلام وارداتی

مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی گفت: در مسیر اجرای پروژه‌های ملی سه مگاواتی مشکلاتی در ثبت سفارش برخی اقلام به جهت ناهماهنگی در بدنه وزارت صمت وجود داشت و این ناشی از درک نادرست از توانمندی داخلی بود که متاسفانه زمان و انرژی فراوانی در این زمینه هدر رفت و البته مشکلات یکی پس از دیگری حل شد.

دوست محمدی با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاه ۳۶ مگاواتی اشتهارد گفت: اکنون ۲۱ مگاوات از این طرح عملیات پایه کوبی و ۱۲ مگاوات سازه و ۴.۵ مگاوات نیز نصب پنل انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام ها در حالی انجام شده که ۱۰ پایه کوب از این طرح از تاریخ ۱۱ اردیبهشت در گمرک شهید رجایی معطل مانده است و در تلاش هستیم تا با هماهنگی گمرک و سازمان امور مالیاتی، اقلام نیروگاه‌های تجدیدپذیر بدون وقفه از گمرک ترخیص شود تا روند احداث طرح های تجدیدپذیر شتاب قابل توجهی به خود بگیرد.

مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی ادامه داد: در مکاتبات و نشست‌های اخیر که با گمرک جمهوری اسلامی و ریاست سازمان امورمالیاتی صورت گرفته، اهمیت موضوع بسته تامین انرژی ۳۰هزارمگاوات تشریح شده و قرار بر همراهی این دو سازمان بر رفع موانع قانونی در ترخیص اقلام از کلیه گمرکات کشور است تا بدین طریق روند احداث طرح های تجدیدپذیر شتاب قابل توجهی به خود بگیرد.

وی با توضیح اینکه تعریف نیروگاه‌ها در قالب نیروگاه‌های ۳ مگاواتی در راستای اتصال هرچه سریعتر به شبکه برق است، افزود: این ۳۶ مگاوات نیروگاه در شهرک صنعتی اشتهارد در سطحی حدود ۵۴ هکتار در حال اجرایی شدن است که سطح بسیار عظیمی خواهد بود.

ساخت ۱۱۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان البرز

مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی گفت: تمام بدنه وزارت نیرو در انجام این پروژه ملی تسهیلگر و کمک کننده هستند، زیرا این طرح دغدغه جدی وزیر نیرو است و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده از سوی ریاست ساتبا، باید نیروگاه های ۳ مگاواتی تا زمان پیک وارد مدار شوند.

دوست محمدی افزود: در خردادماه و تیرماه با ورود تجهیزات و ماشین آلات پایه‌کوب سرعت عمل کار در اجرای طرح‌های تجدیدپذیر در کشور بسیار بالا خواهد رفت و قطعاً شاهد اجرای بسیاری از طرح‌های در دست انجام و برنامه ریزی شده خواهیم بود.

وی با درخواست از مدیریت استان‌ها برای همکاری با مجموعه ساتبا برای اجرای طرح‌های تجدیدپذیر افزود: هر استانی که مقام های استانی در آن همراه بوده‌اند، برنامه‌های اجرایی طرح‌های تجدیدپذیر به خوبی پیش رفته است؛ از جمله استان البرز که یک استان نمونه در این زمینه بوده است و مقام های استانی و همکاران توزیع همکاری ویژه ای در زمینه تملک زمین و... با مجموعه ساتبا داشته است.

وی ادامه داد: تقریبا ۱۱۷ مگاوات از نیروگاه‌های ۳ مگاواتی در این استان تعریف شده که حدود ۴۰ درصد از ناترازی برق استان البرز را تامین خواهد کرد.

نیروگاه تجدیدپذیر دوست دار محیط زیست

مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی با اشاره به مزایای زیست محیطی اجرای طرح‌های نیروگاه‌ ۳ مگاواتی گفت: نیروگاه‌های ۳ مگاواتی که در مناطق مختلف در حال اجرا هستند با کمترین دست بردن در محیط زیست، زمین و بدون حذف پوشش گیاهی مناطق اجرایی می‌شوند و به نوعی باید گفت که ما نیروگاه های خورشیدی دوست‌دار طبیعت را تعریف و اجرایی کرده‌ایم که پاک و سبز انرژی تولید می‌کنند.

دوست محمدی با بیان اینکه ساخت یک نیروگاه ۳ مگاواتی بسته به شرایط ساختگاه حدود ۲۵ تا ۴۵ روز به زمان نیاز دارد، گفت: در برنامه داریم تا در اشتهارد از تاریخ ۳۱ خردادماه بخشی از این نیروگاه‌ها را وارد مدار کنیم.

وی با بیان اینکه در یک هزار نقطه در سراسر کشور نیروگاه ۳ مگاواتی اجرایی خواهیم کرد، تاکید کرد: براساس اقداماتی که در دست انجام است و تلاش خواهیم کرد تا ۶۰۰ مگاوات سهم خودمان از ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه های ۳ مگاواتی را وارد مدار سازیم./ایرنا

ارسال نظرات