۱۶:۴۹ ۱۴۰۴/۰۳/۰۱

وضعیت بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

بازار سرمایه در هفته گذشته با رشد خوبی همراه بود اما در دو روز پایانی با افت حدود ۱۰۰ هزار واحدی شاخص کل مواجه شد.
وضعیت بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
کد خبر:۲۳۶۷۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت، با رشد ملایمی  همراه بود و شاخص کل توانست روند صعودی خود را حفظ کند و سقف‌های تازه‌ای را برای خود به ثبت برساند.

با این حال، در دو روز پایانی هفته، بازار نتوانست جایگاه خود را در بالای سطح ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تثبیت کند و در نهایت در این دو روز انتهایی هفته، شاخص کل با افت حدودا ۱۰۰ هزار واحدی مواجه شد و در نهایت در روز آخر هفته به سطح ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد بازگشت. 

این نوسانات می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله اخبار اقتصادی، تصمیمات کلان و تحولات و اخبارهای سیاسی باشد. 

در همین راستا همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر به بررسی روند اخیر بازار سرمایه در دو ماه ابتدایی سال جدید پرداخته و عوامل موثر بر آن را تحلیل کرد.

به گفته وی، بازار سرمایه در سال‌‌های اخیر به دلیل عقب‌ماندگی از تورم و کاهش ریسک‌های سیاسی و نظامی، شرایط ارزندگی قیمت‌ها را تجربه کرده است. این موضوع امسال، همراه با حمایت‌های صورت‌گرفته در راستای شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید، به بهبود وضعیت بازار کمک کرده است. 

دارابی به چالش‌های موجود نیز اشاره کرد و افزود: بازار همچنان تحت فشار عواملی نظیر فرازونشیب مذاکرات سیاسی، مشکلات زیرساختی مانند کمبود برق، گاز و آب، افزایش هزینه‌های این بخش‌ها قرار دارد. این عوامل باعث زیان شرکت‌های صادراتی در فعالیت‌هایشان شده و فشار مضاعفی را بر بازار تحمیل کرده‌اند. 

تحلیل نوسانات اخیر بازار

دارابی در خصوص نوسانات اخیر بازار سرمایه اظهار داشت: هفته گذشته شاهد روند صعودی خوبی در بازار بودیم اما در دو روز گذشته بازار وارد فاز اصلاحی شده است.

به باور این کارشناس، این اصلاح می‌تواند واکنشی طبیعی به روند صعودی اخیر باشد اما تاثیر اخبار سیاسی نیز غیرقابل‌انکار است.

وی توضیح داد: وقتی بازار در فاز صعودی است و اکثر معامله‌گران در سود هستند، ورود اخبار منفی یا حتی انتظار برای اخبار سیاسی می‌تواند شوکی به بازار وارد کند و منجر به شناسایی سود توسط معامله‌گران کوتاه‌مدت شود و در حال حاضر نیز بازار به دلیل انتظار برای اخبار سیاسی در حال اصلاح است.

چشم‌انداز آینده بازارسرمایه 

دارابی معتقد است که بخش عمده مشکلات کنونی بازار ریشه در مسائل داخلی دارد.

وی تاکید کرد: کمبود زیرساخت‌هایی مانند برق، گاز و آب و نبود سیاست‌های روشن در این حوزه‌ها از موانع اصلی هستند. برای تحقق شعار سال و حمایت از تولید، دولت باید تکلیف این مسائل را مشخص کند و سیاست‌هایی را اتخاذ نماید که سرمایه‌گذاری در تولید را تسهیل کند. رفع این چالش‌ها و بهبود شرایط زیرساختی می‌تواند به تداوم رشد بازار و تحقق ظرفیت‌های آن کمک کند.

ارسال نظرات