
سخنان نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره حفظ و احیای جنگلهای زاگرس

به گزارش اقتصاد معاصر از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور؛ مسجدی نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگلهای زاگرس گفت: یکی از دلایل اصلی وضعیت نامطلوب زاگرس، "بخشنگری" در مدیریت است.
سازمان منابع طبیعی به تنهایی مسئولیت حفظ این پهنه وسیع را بر عهده دارد، در حالی که برای حفظ این منابع حیاتی، مشارکت همهجانبه جامعه ضروری همچنین، قوانین موجود به جای تسهیل مشارکت مردمی، محدودیتهایی را ایجاد کردهاند. تأکید میشود که نگهداری جنگل باید با حضور و مشارکت مردم صورت گیرد و دولت باید با ارائه خدمات و گره زدن منافع مردم با منابع ملی، حس مسئولیتپذیری عمومی را تقویت کند.
گذار از "سازمانمحوری" به "جامعهمحوری"
برای برونرفت از این چالش، لازم است رویکرد مدیریت از یک "عرصه سازمان" به "کل عرصه جامعه" تغییر یابد. این بدان معناست که به جای تمرکز بر حضور فیزیکی نیروهای حفاظتی (مانند "یک مامور برای هر درخت")، باید بستر مناسب برای مشارکت فعال مردم و افزایش آگاهی عمومی فراهم شود.
در همین راستا، همایشی در تیرماه پیش رو برای بررسی و حل مشکلات زاگرس برگزار خواهد شد. در این همایش، بر لزوم همکاری و همافزایی تمامی ادارات و سازمانهای مرتبط با معیشت مردم تأکید میشود؛ چرا که در صورت عدم توجه به این مهم، اولین آسیبها متوجه منابع طبیعی خواهد بود. همچنین، اطلاعرسانی گسترده به مردم و افکار عمومی برای افزایش حساسیت و درک بحران زاگرس، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
علاوه بر این، مسئولان خواستار کمکهای فنی و مالی از مجامع بینالمللی برای برونرفت از چالشها و مشکلات موجود در زاگرس هستند.
آمارها نشان میدهد که ۹۵ درصد آتشسوزیها در حوزه زاگرس منشأ انسانی دارند که این موضوع بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی، آموزش و فرهنگسازی در راستای حفظ این میراث طبیعی تأکید میکند.