
مشکلات اطفای حریق در زاگرس: کمبود آب و نیاز به همکاری دستگاهها

به گزارش اقتصاد معاصر از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور؛ کاپیتان محمدمهدی نوری آل آقا، رئیس مرکز امداد هوایی کشور، به کمبود سوخت برای عملیات هوایی و تامین آب به عنوان مهمترین چالشها اشاره کرد و گفت: «در منطقه حوادث مترقبه زیاد داریم اما پیش بینی سوخت را نداریم. تامین آب مهم است و کمبود آب در حوزه زاگرس برای اطفای حریق داریم.»
وی با مقایسه وضعیت ایران با کشورهایی نظیر ترکیه که دارای حوضچههای آب در مناطق جنگلی هستند، ایجاد حوضچههای آب در مناطق صعب العبور زاگرس را ضروری دانست.
رئیس مرکز امداد هوایی کشور همچنین بر نیاز به همپوشانی دستگاهها در استانها تاکید کرد و برای نمونه به نیاز استان کرمانشاه به بیل مکانیکی برای عمق بخشیدن به محل برداشت آب و ایجاد حوضچه اشاره کرد. وی با اشاره به بومیسازی سبدهای اطفای حریق و کودهای افزودنی به آب توسط شرکتهای دانشبنیان، از آمادگی پایگاهها در استانها برای اطفای حریق هوایی خبر داد.
نوری آل آقا به تصویب ماده ۱۴ قانون در سال ۹۸ اشاره کرد که به موجب آن وزارت دفاع و نیروی مسلح موظف به کمک به سازمان منابع طبیعی و محیط زیست شدهاند. این قانون میتواند بستری برای همکاریهای بیشتر در مقابله با حوادث طبیعی در زاگرس فراهم آورد.
با توجه به وسعت ۴۰ درصدی زاگرس از عرصههای طبیعی کشور و اهمیت درختان بلوط که بیشترین نوع درختان زاگرس را با ۵۲۷ هزار هکتار تشکیل میدهند، رفع این چالشها برای حفظ منابع طبیعی و معیشت مردم این منطقه حیاتی به نظر میرسد.