
بکارگیری فناوریهای نو در حفاظت از جنگلها و مراتع کشور

به گزارش اقتصاد معاصر؛ علی تیموری، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه ستاد مدیریت جنگلهای هیرکانی که با حضور مدیران کل منابع طبیعی شمال کشور و ستاد جنگل چالوس برگزار شد، از وجود ۵ هزار و ۸۰۰ نفر نیروی حفاظتی در کشور خبر داد و افزود: اگر این نیروها به دوبرابر افزایش پیدا کند، شاید اتفاق قابل توجهی را در حوزه جنگلها و مراتع شاهد نباشیم زیرا ما باید مانند دیگر کشورهای دنیا از فناوریهای نو که نسخههای مختلف آن بهروزرسانی میشود مثل دوربینهای دید در شب، پهباد و هوش مصنوعی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: اگر قرار است نیرویی جذب منابع طبیعی شود قطعاً باید این نیرو کیفی باشد و از مجرای قانونی و آزمون صورت گیرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر ضرورت ایجاد تحول در شیوه جنگلکاری و واگذاری تفرجگاهها به بخش خصوصی، اظهار داشت: نمیتوان با روشهای سنتی در واگذاری تفرجگاهها و پارکها به بخش خصوصی نوآوری ایجاد کرد. باید راهکارهایی را انتخاب کنیم که همسو با اولویتهای سازمان در حفظ جنگل و طبیعت باشد و هم انگیزه سرمایهگذاری را در بخش خصوصی تقویت کند.
وی همچنین بر ضرورت اتخاذ رویکردی جامع و مشارکتی در مدیریت جنگلها تاکید و تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه، فرصتی برای ارائه گزارشهای دقیق و جامع است و تمامی فعالیتها و اقدامات در راستای تکالیفی است که در برنامه هفتم توسعه برای منابع طبیعی تعیین شده است.
تیموری، خواستار پیگیری جدی موضوع سختی کار جنگلبانان شد و خاطرنشان کرد: برای رفع مشکلات معیشتی جنگلبانان از هیچ تلاشی دست نخواهیم کشید.