۱۶:۲۵ ۱۴۰۴/۰۳/۱۸

همگرايي دستگاه‌ها تضمين‌كننده غذای سالم برای مردم

معاون برنامه ريزي و مديريت منابع سازمان شيلات ايران با ايجاد همگرايي ملي، گام‌هاي مؤثري در جهت ارتقاي سلامت جامعه برداشته خواهد شد.
همگرايي دستگاه‌ها تضمين‌كننده غذای سالم برای مردم
کد خبر:۲۵۳۳۶

به گزارش اقتصاد معاصر؛ به نقل از روابط عمومي سازمان شيلات ايران، عيسی گلشاهی، معاون برنامه ريزي و مديريت منابع سازمان در پنل تخصصي با عنوان نگاهي به نقش شيلات در امنيت غذايي كشور كه در حاشيه همايش علمي روز ايمني غذا با اشاره به آمار سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در اين باره گفت: مطابق پيش بيني هاي انجام شده تا 25 سال آينده، شيلات به عنوان مهم ترين بخش تامين پروتئين در جهان خواهد بود.
عيسي گلشاهي افزود: بايد به سمت توليد انواع آبزيان در آب هاي شور و لب شور و غير متعارف حركت كنيم و در راستاي افزايش سرانه مصرف به سمت توسعه بازار و تنوع بخشيدن به توليدات روي آوريم.
وي با اشاره به توليدات حوزه شيلات و آبزي پروري كه مطابق آمار يك ميليون و 380 هزار تن برآورد شده است بايد به سمتي حركت كنيم كه دسترسي عموم مردم به آبزيان در تمامي نقاط كشور افزايش پيدا كند.
گلشاهي به متغير بودن سطح مصرف آبزيان در استان هاي مختلف اشاره كرد و گفت: با توجه به آنكه آبزيان به عنوان غذاي سلامتي مطرح شده است در شرايط حاضر بايد به سمت دسترسي بيشتر و تنوع بخشي به توليدات شيلاتي حركت كرده و با افزايش كيفيت محصول توليدي تجارت آبزيان را افزايش دهيم.   

ايران دروازه مناسبي برای صادرات مجدد آبزيان

  معاون برنامه ريزي و مديريت منابع سازمان در ادامه خاطرنشان كرد: در مسير صادرات انواع ماهيان استخواني، آبزيان ماكول و غيرماكول، ماهيان بومي، ماهيان زينتي و ساير آبزيان بايستي مدنظر قرار گيردبه عنوان مثال در راستاي افزايش صادرات حركت هم زمان به سمت توليد و واردات ماهيان زينتي، پرواربندي و صادرات مجدد قابليت بسيار مناسبي در كشورمان وجود دارد.
وي با اعلام آنكه شيلات و آبزي پروري قابليت هم زمان و توام براي خلق ثروت و فقرزدايي را دارد، تصريح كرد: كيفيت محصولات شيلاتي توليد شده در كشورمان به گونه اي است كه امكان صادرات به كشورهاي مطرح دنيا وجود داشته، بنابراين قابليت هاي مذكور به خصوص در مناطق روستايي وجود دارد.
وي همچنين گفت: با توجه به ارزش غذايي مناسبي كه آبزيان در تامين امگا 3 دارند بايستي به سمت افزايش مصرف، تصميم سازي هاي موثري به انجام برسد.
معاون برنامه ريزي و مديريت منابع سازمان به ضريب تبديل غذايي مناسب، سطح توليد بالا، پايين بودن گازهاي گلخانه اي توليدي، آب بري كمتر اشاره كرد و گفت: مثلا براي توليد يك كيلوگرم آبزي تنها 500 تا 700 ليتر آب نياز است، توليد آبزيان توجيه اقتصادي بالايي داشته و جهت گيري سازمان شيلات ايران نيز تشويق سرمايه گذاري، اصلاح ساختار بازار با تسهيل و روانسازي امور به نفع بخش خصوصي است.

حركت از افزايش كمي به سمت افزايش تخصصی با نگاه ويژه به بازار و مشتري مداري

گلشاهي به بهره برداري پايدار و مسئولانه در حوزه صيد و صيادي، توليد محصولات جانبي همچون ريز جلبك ها اشاره كرد و گفت: مطابق قانون برنامه هفتم پيشرفت بايد علاوه بر افزايش كمي در حوزه شيلات و آبزيان به سمت افزايش تخصصي و كيفي نيز حركت كنيم و در اين بين نگاه ويژه اي به بازار و مشتري مداري داشته باشيم.
وي همچنين ارتقاء كيفيت محصولات شيلاتي در بنگاه هاي توليدي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: با توجه به وجود پروتكل هاي بهداشتي چندجانبه و تدوين نقشه راه توسعه مصرف، در راستاي تامين غذاي سالم براي مردم بايستي همگرايي بين دستگاهي اتفاق افتاده و با عزمي ملي به سمت اين اهداف حركت كنيم.

ارسال نظرات