
رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

به گزارش اقتصاد معاصر از وزارت جهاد کشاورزی، ناصر کرمیراد از توسعه گسترده پرورش ماهیان خاویاری در ۲۲ استان کشور خبر داد و افزود: با توجه به ظرفیت های اقلیمی مناسب برای گسترش این صنعت در فاز دوم توسعه، هدفگذاری برای تولید بیش از ۱۴۰ تن خاویار و ۲۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری انجام شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار داشت: سرمایهگذاری در این حوزه بسیار سودآور است و داشبوردهای سرمایهگذاری برای توسعه این صنعت در استانهای مختلف آماده شدهاند.
کرمی راد خاطرنشانکرد: پارسال تولید گوشت ماهیان خاویاری به بیش از ۶ هزار و ۵۰ تن رسید که نسبت به سال ۱۴۰۲ رشدی حدود ۲۶ درصدی و تولید خاویار کشور از ۲۱ تن و ۶۰۰ کیلوگرم (۲۱.۶ تن) به بیش از ۲۵ تن و ۱۰۰ کیلوگرم (۲۵.۱ تن) افزایش یافت که نشاندهنده رشد ۱۷ درصدی است.
صادرات ۷.۵ تن خاویار از گمرکات
وی گفت: در حوزه صادرات بیش از ۷.۵ تن خاویار بهطور مستقیم از مسیر گمرک صادر شده و تخمین زده می شود که بخش قابل توجهی از خاویار ایران نیز به صورت مسافری و چمدانی به خارج از کشور منتقل شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه خاویار ایران همچنان در بازار جهانی بیرقیب است و مشتریان خاص خود را دارد، افزود: با ادامه این روند ظرفیت تولید و صادرات ماهیان خاویاری کشور در حال افزایش و فرصت های جدیدی برای سرمایهگذاری در این بخش فراهم شده است.