
طرح ۲ فوریتی امنیت غذایی در راه صحن مجلس

به گزارش اقتصاد معاصر؛ پیمان فلسفی نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب طرح ۲فوریتی کمیسیون کشاورزی با عنوان «حمایت از تولید کشاوزی و تامین مواد غذایی» گفت:این طرح با هدف تأمین امنیت غذایی پایدار و تقویت حمایت از تولیدات کشاورزی و همچنین تأمین نیازهای غذایی کشور در شرایط فوقالعاده، بهویژه در شرایط بحرانی، پیشنهاد شده است.
وی افزود: این طرح پس از بررسی و بحث در کمیسیون با همفکری نمایندگان، مرکز پژوهشهای مجلس و دستگاههای اجرایی مرتبط، بهویژه وزارت جهاد کشاورزی، تکمیل و نهایی شده است.
فلسفی تاکید کرد: مفاد طرح ۲فوریتی حمایت از تولید کشاوزی و تامین مواد غذایی عمدتاً بر چند محور اصلی متمرکز است. ابتدا تکالیفی برای سازمان برنامه و بودجه کشور مشخص شده که بر اساس آن، این سازمان موظف است اعتبارات بخش کشاورزی را در شرایط فوقالعاده مانند شرایط جنگی یا بحرانهای خاص، بهصورت کامل و صددرصدی تخصیص دهد تا امنیت غذایی و تأمین مواد غذایی بهطور کامل محقق شود. همچنین، تأمین اعتبارات مربوط به کالابرگهای معیشتی نیز باید در اولویت قرار گیرد. منابع مالی این اعتبارات از محل یک درصد عوارض حمایت از تولید داخلی و در صورت نیاز از طریق اعتبارات صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس با اشاره به تکالیف وزارت جهاد کشاورزی در این طرح، تصریح کرد: باید پیشبینیهای لازم را برای حمایت از تولید داخلی انجام دهد و بهصورت مستمر اقدامات لازم را برای هدایت فعالیتهای کشاورزی از طریق روشهای دانشبنیان و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود بهعمل آورد. خرید تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی توسط سازمان تعاون روستایی نیز باید در شرایط عادی و بهویژه در شرایط فوقالعاده با دقت ویژهای انجام شود.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس اظهار کرد: برای وزارت راه و شهرسازی نیز تکالیفی در نظر گرفته شده است، زیرا یکی از چالشهای اصلی در این زمینه، مسئله حملونقل و پشتیبانی است. این وزارتخانه موظف است قراردادهای حملونقل و جابهجایی کالاها را بهموقع تمدید کند، ترخیص کالا از گمرکات را تسریع بخشد و توزیع آن را در سراسر کشور بدون افزایش هزینههای حملونقل انجام دهد تا در شرایط بحرانی، قیمتها افزایش نیابد و کالاها با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، برای وزارتخانههای دیگر مانند وزارت نفت و وزارت نیرو نیز تکالیفی تعیین شده است. وزارت نفت موظف است در شرایط خاص، سوخت مورد نیاز ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی و واحدهای تولیدی بخش کشاورزی را در اولویت قرار دهد. از سوی دیگر، وزارت نیرو نیز باید انرژی مورد نیاز چاههای برق کشاورزان، واحدهای تولیدی و کارخانجات صنایع تبدیلی و تکمیلی را بهطور کامل تأمین کند تا فرآیند تولید غذا و مواد غذایی در شرایط بحرانی، فوقالعاده یا جنگی متوقف نشود یا حتی با کندی مواجه نگردد.
فلسفی در پایان توضیح داد: اینها مجموعه تمهیدات بهمنظور حفظ ثبات در تولید و عرضه مواد غذایی در شرایط عادی و بحرانی طراحی شده و هدف نهایی آن اطمینان از تأمین امنیت غذایی کشور در هر وضعیتی است.
مواد «طرح ۲فوریتی حمایت از تولید کشاوزی و تامین مواد غذایی» یکشنبه گذشته در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و به تصویب رسید. همچنین مقرر شد به صحن علنی مجلس ارائه شود./ فارس