تامین نقدینگی بدون پشتوانه یکی از عوامل اصلی تضعیف ارزش پول ملی است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بانک مرکزی باید حمایت تسهیلاتی هدفمند از تولیدکنندگان واقعی نظیر کارآفرینان، کسب‌وکارهای خرد، متوسط و حتی تولیدکنندگان بزرگ را در اولویت خود قرار دهد چراکه تأمین منابع ارزی و ریالی موردنیاز این بخش‌ها می‌تواند موجب افزایش درآمد ملی، توسعه صادرات و ارزآوری پایدار و ارتقای ارزش پول ملی شود.
تامین نقدینگی بدون پشتوانه یکی از عوامل اصلی تضعیف ارزش پول ملی است
کد خبر:۲۸۰۴۴

به گزارش اقتصاد معاصر؛ سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی با تأکید بر نقش حیاتی تولید در حفظ ارزش پول ملی، اظهار داشت: اگر تولید نباشد و درآمدهای ناشی از تولید و صادرات کاهش یابد، کشور در تأمین منابع ضروری خود دچار مشکل می‌شود. در چنین شرایطی، هزینه‌ها یا ثابت می‌مانند یا افزایش پیدا می‌کنند و نهایتاً خود به خود ما به سمت چاپ پول بدون پشتوانه یا استقراض از منابع داخلی سوق پیدا می‌کنیم.

 

نماینده مردم «بشاگرد، جاسک، رودان، سیریک، میناب» افزود: تأمین نقدینگی بدون پشتوانه یکی از عوامل اصلی تضعیف ارزش پول ملی در سال‌های اخیر بوده است. بهترین راهکار برای کنترل این وضعیت، حمایت قوی از تولید و کنترل جریان نقدینگی است. بانک مرکزی باید پرداخت تسهیلات به بنگاه‌ها و شرکت‌هایی را که نقش مؤثری در تولید ندارند، به‌ویژه در حوزه خدمات غیرضروری، محدود کند.البته این موضوع به معنای عدم پرداخت تسهیلات به بنگاه های کوچک و تسهیلات حمایتی به مردم نیست و بانک مرکزی باید در این بخش نقش آفرینی زیادی داشته باشد.

 

هاشمی نخل ابراهیمی با اشاره به لزوم بازنگری در نحوه تخصیص منابع بانکی گفت: در حال حاضر، بخشی از تسهیلات بانکی صرف شرکت‌ها و مجموعه‌هایی می‌شود که عملاً نقشی در فرآیند تولید ندارند و بعضاً صرف هزینه‌هایی می‌شود که نه تنها به بهبود وضعیت تولید کمک نمی‌کند، بلکه موجب انباشت نقدینگی سرگردان و افزایش فشار تورمی می‌گردد. برخی از این مجموعه‌ها با گردش مالی چندین برابر خانوارهای معمولی، از تسهیلاتی بهره‌مند می‌شوند که کمترین بازدهی تولیدی را دارند.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: بانک مرکزی باید حمایت هدفمند از تولیدکنندگان واقعی نظیر کارآفرینان، کسب‌وکارهای خرد، متوسط و حتی تولیدکنندگان بزرگ را در اولویت خود قرار دهد. تأمین منابع ارزی و ریالی موردنیاز این بخش‌ها می‌تواند موجب افزایش درآمد ملی، توسعه صادرات و ارزآوری پایدار شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: حفظ ارزش پول ملی بدون تقویت پایه‌های واقعی اقتصاد، یعنی تولید، ممکن نیست. بنابراین بانک مرکزی باید سیاست‌های اعتباری و پولی خود را در جهت تأمین مالی تولید و محدودسازی تسهیلات بی‌هدف به سمت جریان‌های تولیدمحور سوق دهد./خانه ملت