۱۰:۰۰ ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر عنوان شد

بسته حمایتی دولت نیازهای واقعی صنایع را نادیده گرفته است

عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران با انتقاد از بسته حمایتی اخیر گفت: صنایع با وجود ادامه تولید در بحران ۱۲ روزه، بدون حمایت کافی، با کاهش درآمد و مشکلات تامین مواد اولیه مواجه هستند و باید نگاه کلان به تاب‌آوری صنایع در دستور کار دولت قرار گیرد.
بسته حمایتی دولت نیازهای واقعی صنایع را نادیده گرفته است
کد خبر:۲۹۱۸۳

آریا صادق نیت حقیقی، عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر با انتقاد از جزئیات بسته حمایتی تدوین‌شده برای جبران خسارت صنایع در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر اظهار داشت: این بسته در ابتدا ۴۸ بند داشت اما به ۳۴ بند کاهش یافت و متاسفانه فقط به نیازهای اولیه مردم از جمله کالاهای اساسی و دارو محدود شده و نیازهای صنایع در آن لحاظ نشده است. 

وی با بیان اینکه کشور برای تامین نیازهای اساسی مردم نیازمند ادامه فعالیت صنایع در شرایط پایدار است، تاکید کرد: متاسفانه به دلیل برخی ضعف‌ها در توان اجرایی دولت یا کم‌ توجهی به وضعیت صنعت، پوشش خسارت‌ها و نیازهای واقعی صنایع در این بسته حمایتی دیده نشده است. صنایع کشور در طول این ۱۲ روز به کار خود ادامه داده‌اند اما اثرات این بحران همچنان باقی مانده و به دلیل جو نااطمینانی، بازارها رونق ندارند و شرکت‌ها با کاهش درآمد مواجه شده‌اند.

لزوم نگاه بلندمدت به حمایت از صنایع

عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران با اشاره به مشکلاتی از جمله کمبود سرمایه در گردش، دشواری تامین مواد اولیه، مشکلات نیروی کار، ناترازی انرژی و قطع برق بیان داشت: با وجود این مشکلات، تولید همچنان ادامه دارد اما درآمد صنایع به شدت کاهش یافته است. این وضعیت ایجاب می‌کند حاکمیت با توجه به اهمیت تاب‌آوری صنایع، از تمرکز صرف بر بحران‌های کوتاه‌مدت اجتناب کرده و با دید وسیع‌تری به اولویت‌بندی در شرایط کشور بپردازد. 

صادق نیت حقیقی افزود: با وجود اینکه در سال‌های اخیر، رشد و توسعه صنایع به‌ عنوان یکی از اولویت‌های کشور مطرح شده اما این اولویت در بسته‌های حمایتی اخیر مغفول مانده است. تجربه بسته‌های حمایتی قبلی نیز نشان داده که علاوه بر نقص در محتوای بسته‌ها، اجرای آنها نیز به‌ طور کامل و موثر انجام نشده است. 

وی با اشاره به موضوع بروکراسی و تمرکزگرایی در مدیریت کشور اظهار کرد: رویکرد تمرکززدایی و واگذاری اختیارات به استانداران به‌ ویژه در شرایط اضطراری و برای تسریع ترخیص کالا در گمرکات، اقدامی مثبت و هوشمندانه است اما نباید فراموش کرد که استانداران و مقامات استانی هرچند می‌توانند روندها را تسهیل کنند اما توان تغییر قوانین و دستورالعمل‌ها را ندارند.

کد ویدیو

صادق نیت حقیقی بیان کرد: تجربه بحران اخیر نشان داد که تمرکز کالاها در گمرکات می‌تواند خطرات بزرگی ایجاد کند و تلاش برای جلوگیری از تجمیع کالاها در گمرکات اقدامی مثبت بود. این تجربه باید به عنوان یک تدبیر دائمی و نه مقطعی مورد توجه قرار گیرد و از حوادث، درس گرفته شود تا این تدابیر به چراغ راه آینده مدیریت اقتصادی و صنعتی کشور تبدیل شود.