۱۱:۳۶ ۱۴۰۴/۰۱/۱۹
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر

دولت برای جذب سرمایه در تولید فقط مقررات دست‌و‌پا گیر را حذف کند

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: برای جذب سرمایه‌گذاری در تولید، دولت نیازی به اقدامات گسترده مانند اختصاص زمین ندارد، فقط کافی‌ست از وضع مقررات دست‌وپاگیر و محدودکننده خودداری کند، این موانع که تحت عنوان کنترل وضع می‌شوند، جز ایجاد رانت و امضای طلایی نتیجه دیگری ندارند و با محدودکردن تجارت و کسب‌وکار، گردش اقتصادی را کاهش داده و بهبود وضعیت اقتصادی را غیرممکن می‌‌کند.
دولت برای جذب سرمایه در تولید فقط مقررات دست‌و‌پا گیر را حذف کند
کد خبر:۱۹۴۱۶

داود رنگی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اظهار داشت: معتقدم دولت به دلیل کمبود نقدینگی، توان سرمایه‌گذاری در تولید ندارد و بخش خصوصی نیز تا حد توان خود سرمایه‌گذاری کرده است.

وی افزود: در شرایط کنونی، بخش خصوصی یا توان بیشتری برای سرمایه‌گذاری ندارد یا به دلیل ریسک بالای اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی که طی یک ماه گذشته به نصف رسیده، انگیزه‌ای برای توسعه فعالیت‌های خود نمی‌بیند. 

رنگی با اشاره به ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی برای تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری گفت: این امر با قوانین و مقررات فعلی به حداقل رسیده و امیدی به بهبود شرایط دیده نمی‌شود. 

وی راهکار را در کاهش مداخلات دولت دانست و اظهار داشت: دولت نیازی به اقدامات گسترده مانند اختصاص زمین ندارد، بلکه کافی است از وضع مقررات دست‌وپاگیر و محدودکننده خودداری کند. این موانع که تحت عنوان کنترل وضع می‌شوند، جز ایجاد رانت و امضای طلایی نتیجه دیگری ندارند و با محدود کردن تجارت و کسب‌وکار، گردش اقتصادی را کاهش داده و بهبود وضعیت اقتصادی را غیرممکن می‌سازند. 

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در خصوص رقابت بخش دولتی با خصوصی در برخی حوزه‌ها، اظهار کرد: قوانین و مقررات محدودکننده، زمینه‌ساز فساد و امضای طلایی هستند و این محدودیت‌ها عمدتا شامل حال بخش دولتی یا شرکت‌های وابسته به دولت که اصطلاحا «خصولتی» خوانده می‌شوند، نمی‌شود؛ در مقابل، بخش خصوصی واقعی است که درآمدش به چرخه اقتصاد کشور بازمی‌گردد، در حالی که درآمد بخش دولتی یا نیمه‌دولتی کمتر به این چرخه وارد می‌شود. 

ارسال نظرات