رسانه آمریکایی فاش کرد

سربازان آمریکاییِ ارتش اسرائیل با دلار معاف از مالیات حمایت می‌شوند

گزارشی تازه از وب‌سایت آمریکایی «اینترسپت» فاش می‌کند که میلیون‌ها دلار از منابع معاف از مالیات در ایالات متحده آمریکا، صرف حمایت از سربازان آمریکایی حاضر در ارتش اسرائیل شده است؛ سربازانی که در جنگ غزه مشارکت فعال داشته‌اند و از خدمات ویژه‌ای چون مسکن، درمان و تجهیزات نظامی برخوردارند.
سربازان آمریکاییِ ارتش اسرائیل با دلار معاف از مالیات حمایت می‌شوند
کد خبر:۲۹۲۱۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ گزارشی از وب‌سایت آمریکایی اینترسپت، پرده از فعالیت گسترده سازمان‌های غیرانتفاعی آمریکایی برداشته که با صرف میلیون‌ها دلار، از سربازان آمریکایی که داوطلبانه به ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل پیوسته‌اند، حمایت می‌کنند. این سربازان که در گزارش با عنوان «سربازان منفرد آمریکایی» از آن‌ها یاد شده، در عملیات نظامی علیه مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری مشارکت فعال دارند. این حمایت‌ها نه‌ فقط مالی، بلکه شامل ارائه مسکن یارانه‌ای، درمان‌های روان‌شناختی، سفرهای تفریحی درمانی و تجهیزات نظامی است که از محل کمک‌های خیریه‌ای تامین می‌شود که از مالیات شهروندان آمریکایی معاف هستند. 

سربازان منفرد، آن دسته از افرادی هستند که به‌ تنهایی و بدون همراهی خانواده به اسرائیل مهاجرت کرده یا از خارج از این رژیم برای پیوستن به ارتش آن وارد می‌شوند. برخلاف تصور عمومی، پیوستن این افراد به ارتش اسرائیل پدیده‌ای نوظهور نیست و سابقه‌ای چندساله دارد. با این حال، پس از آغاز جنگ گسترده اسرائیل علیه مردم غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، روند مهاجرت و بازگشت این سربازان به اسرائیل شدت چشمگیری یافته است. 

روزنامه تایمز آو اسرائیل گزارش داده که در دوره جذب سربازان در ماه‌های مارس و آوریل ۲۰۲۵، حدود ۱۱۱۳ مهاجر جدید شامل ۶۷۴ مرد و ۴۵۹ زن به ارتش اسرائیل ملحق شدند. هرچند همه این افراد سرباز منفرد محسوب نمی‌شوند اما این آمار در مقایسه با سال‌های قبل روندی صعودی را نشان می‌دهد؛ چرا که در بازه زمانی مشابه سال ۲۰۲۴، حدود ۸۸۳ نفر و در سال ۲۰۲۳، فقط ۷۹۹ نفر وارد ارتش شده بودند. 

در بازه زمانی سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۰، تعداد سربازان منفرد آمریکایی فعال در ارتش اسرائیل بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر در سال برآورد شده و تقریبا یک‌سوم آن‌ها از آمریکای شمالی آمده‌اند. از زمان آغاز جنگ علیه غزه، این روند شتاب بیشتری گرفته و بنابر تخمین‌ها، حدود ۷۰۰۰ سرباز منفرد از ایالات متحده یا به ارتش اسرائیل پیوسته‌اند یا برای شرکت مجدد در عملیات نظامی به اسرائیل بازگشته‌اند. به‌ طور کلی، ارتش اسرائیل در سال گذشته شمار سربازان دارای تابعیت آمریکایی را دست‌کم ۲۳ هزار نفر اعلام کرده که شامل سربازان منفرد و مهاجرانی است که همراه خانواده‌هایشان به اسرائیل رفته‌اند. 

تحلیل داده‌های مالیاتی این سازمان‌ها توسط  اینترسپت می‌دهد که از سال ۲۰۲۰ تاکنون، سازمان‌های غیرانتفاعی آمریکایی بیش از ۲۶ میلیون دلار برای جذب و حمایت از سربازان منفرد هزینه کرده‌اند. این حمایت‌ها طیفی وسیع از خدمات را شامل می‌شود؛ از مرحله جذب اولیه تا دوران بازگشت و بازادغام اجتماعی. در این چارچوب، سربازان منفرد از امکاناتی مانند شقق ارزان‌قیمت، مشاوره‌های روان‌درمانی، اقامت در مراکز درمانی و تفریحی و همچنین تجهیزات پیشرفته نظامی بهره‌مند می‌شوند. این روند در سال ۲۰۲۳ به اوج خود رسید؛ سالی که با آغاز جنگ تمام‌عیار اسرائیل علیه مردم غزه همزمان بود و ارتش اسرائیل صدها هزار نیروی ذخیره را فراخواند. سازمان‌های خیریه آمریکایی فقط در همین سال بالغ بر ۸.۸ میلیون دلار به برنامه‌های مرتبط با سربازان منفرد اختصاص دادند، اگرچه برآورد می‌شود که رقم واقعی بسیار بالاتر باشد. 

تزریق این حجم از منابع مالی در شرایطی صورت می‌گیرد که ارتش اسرائیل با بحران بی‌سابقه‌ای در جذب نیرو مواجه شده است. گزارش‌ها حاکی از آن بوده که بیش از ۱۰۰ هزار نیروی ذخیره اسرائیلی از بازگشت به خدمت امتناع کرده‌اند، امری که منجر به وابستگی فزاینده اسرائیل به نیروهای داوطلب خارجی، به‌ ویژه از ایالات متحده شده است. 

بر اساس اسناد مالیاتی که  توسط اینترسپت بررسی شده، سه سازمان آمریکایی بیشترین نقش را در تامین مالی و حمایت از این سربازان ایفا کرده‌اند. نخستین سازمان، «نیفوت» نام دارد که در نیویورک مستقر است و در ۲۲ ایالت آمریکا فعالیت دارد. این سازمان، به طور خاص بر حمایت از سربازان آمریکایی ارتش اسرائیل متمرکز است و برنامه‌هایی مانند سفر درمانی به پاناما برای کهنه‌سربازان آمریکاییِ مشارکت‌کننده در جنگ غزه اجرا می‌کند. نیفوت همچنین در سال گذشته مراسمی با حضور شخصیت‌هایی چون بن شاپیرو، مفسر راست‌گرای آمریکایی و اریک آدامز، شهردار نیویورک برگزار کرد. در شبکه‌های اجتماعی، این سازمان به انتشار گسترده تصاویر و ویدئوهایی از سربازان آمریکایی فعال در غزه پرداخته و حتی ویدئویی در اینستاگرام منتشر کرده که سربازان قدیمی را به بازگشت به جبهه ترغیب می‌کند.

دومین سازمان، «اَجنحه در حال رشد» است که در ایالت ماساچوست فعالیت می‌کند و ماموریت خود را «ایجاد جامعه‌ای حمایتی برای سربازان منفرد و نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل» اعلام کرده است. این سازمان از طریق برنامه‌ای موسوم به «صدای قدرتمند برای اسرائیل»، سربازان را تشویق می‌کند تا به دانشگاه‌ها و جوامع آمریکایی سفر کرده و روایت خود را از خدمت در ارتش اسرائیل بیان کنند. این سازمان همچنین به ارائه کمک‌هزینه‌های اساسی و تامین مسکن ارزان‌قیمت برای این افراد می‌پردازد و شبکه‌ای از خدمات حمایتی را در اختیارشان قرار می‌دهد. 

سومین و شاید مهم‌ترین سازمان، «دوستان ارتش اسرائیل» یا به اختصار FIDF است. این نهاد، خود را شریک رسمی ارتش اسرائیل معرفی و اعلام کرده که از سال ۲۰۲۰ تاکنون نزدیک به ۲۰ میلیون دلار برای برنامه‌های مربوط به سربازان منفرد هزینه کرده است. بنابر اعلام داخلی این سازمان، FIDF هر سال از بیش از ۶۵۰۰ سرباز منفرد پشتیبانی می‌کند. این نهاد در بیانیه‌ای رسمی تاکید کرده که به بیش از ۷۰۰۰ سرباز منفرد -چه خارجی و چه بومی- خدمات عملی و روانی ارائه می‌دهد تا از نظر روحی و اجتماعی احساس تنهایی نکنند. این سازمان همچنین در حساب رسمی اینستاگرام خود ادعا کرده که فقط نهاد غیرانتفاعی آمریکایی است که به‌ طور مستقیم با فرماندهی ارتش اسرائیل همکاری دارد و به‌ صورت مستقیم بر سلامت روان، آموزش و رفاه سربازان اسرائیلی تاثیرگذار است. 

افشای این حمایت‌های مالی گسترده در حالی صورت می‌گیرد که بحران انسانی در نوار غزه به مرحله‌ای بی‌سابقه رسیده و میلیون‌ها نفر از مردم فلسطین در اثر بمباران، محاصره، قحطی و بی‌خانمانی دچار رنج‌های گسترده‌ای شده‌اند. تزریق این سطح از منابع مالی از سوی نهادهای آمریکایی که از مالیات معاف هستند، به ارتشی که متهم به ارتکاب جنایات جنگی و نسل‌کشی است، سوالات جدی درباره نقش سرمایه در تداوم خشونت و اشغالگری ایجاد می‌کند. با توجه به این‌ که این سرمایه‌گذاری‌ها نه‌ فقط در راستای تقویت توان نظامی اسرائیل، بلکه با هدف تغییر افکار عمومی جهان صورت می‌گیرند، می‌توان نتیجه گرفت که پول و منابع مالی به ابزار اصلی جنگ نرم و سخت اسرائیل در برابر مردم فلسطین تبدیل شده است.