20/آبان/1403 | 08:29
وعده وزیر نیرو برای افزایش ظرفیت تولید برق به ۳۸ هزار مگاوات بازگشت قطعی برقی در زمستان بعد از سه سال افزایش ۵۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در نیمه دوم سال احتمال آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در کشور از فردا+ جزییات مدیریت مصرف تنها راه نجات کشور از ناترازی انرژی است دولت به توسعه پالایشگاه‌های کوچک به عنوان یک اولویت اساسی بپردازد توضیحات درباره صدا‌های مهیب در پالایشگاه آبادان کاهش واردات بنزین بدون بهینه‌سازی هزینه‌اش از جیب مردم است سوزاندن سالانه ۵ میلیارد دلار گاز فلر در پالایشگاه‌ها افزایش ۱۴۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاهی کشور در نیمه نخست سال قیمت برق متناسب با الگوی مصرف پلکانی افزایش می‌یابد افزایش ۱۷ درصدی مصرف برق صنایع انرژی بر در سال ۱۴۰۳ معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت منصوب شد کاهش ناترازی گاز همزمان با اجرای ۵۰ درصد از قوانین بهینه‌سازی انرژی صنعت برق محدودیتی برای تامین برق مردم در زمستان ندارد ۲۵ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز شد ضرورت شتاب‌بخشی به توسعه میدان‌های مشترک
۱۸:۲۹ ۱۴۰۳/۰۵/۲۲

قیمت نفت ایران افزایش یافت

جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد قیمت نفت سنگین ایران در ژوئیه افزایش یافت و کاهشی را که در دو ماه قبل از آن داشت، متوقف کرد.
قیمت نفت ایران افزایش یافت
کد خبر:۳۶۳

اقتصاد معاصر؛ سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود از بازار نفت، اعلام کرد قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ژوئیه، به ۸۴ دلار و ۵۷ سنت رسید که ۹۲ سنت معادل ۱.۱ درصد در مقایسه با قیمت ۸۳  دلار و ۶۵ سنت در ژوئن مه، افزایش داشت. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، به ۸۳ دلار و ۶۲ سنت در مقایسه با ۷۹ دلار و ۸۴ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ رسیده است.

 

ارزش سبد نفتی اوپک در ژوئیه، به ۸۴ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه رسید که یک دلار و ۲۱ سنت معادل ۱.۵ درصد در مقایسه با ۸۳ دلار و ۲۲ سنت در ژوئن، افزایش کاهش داشت. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، به ۸۳ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسیده است که در مقایسه با ۷۹ دلار و ۵۶ سنت در مدت مشابه سال میلادی گذشته، چهار دلار و ۱۵ سنت معادل ۵.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۲ کشور است، در ژوئیه، به ۲۶.۷۵ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۸۵ هزار بشکه در روز بر مبنای ماه به ماه، افزایش داشت. تولید نفت در عربستان سعودی، عراق و ایران افزایش داشت، در حالی که در لیبی کاهش پیدا کرد.

 

همزمان، مجموع تولید نفت متحدان اوپک در گروه اوپک پلاس، در ماه میلادی گذشته، به ۱۴.۱۶ میلیون بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، ۶۸ هزار بشکه در روز کاهش داشت.

 

تولید نفت ایران در ژوئیه، با ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش، به ۳.۲۷۱ میلیون بشکه در روز رسید.

 

اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود، پیش‌بینی رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ را بازنگری کرد و برآورد پایین‌تری ارائه داد. این گروه با اشاره به تقاضای ضعیف‌تر از حد انتظار چین در نیمه اول سال میلادی جاری و انتظارات ضعیف‌تر برای چین، انتظارات خود را از میزان رشد تقاضا در سال میلادی آینده، ‌تعدیل کرد.

 

اوپک اکنون پیش‌بینی می‌کند تقاضای جهانی برای نفت به میزان ۲.۱۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد کند که کمتر از رشد ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز است که در گزارش قبلی این گروه، برآورد شده بود.

 

در گزارش اوپک آمده است: این بازبینی، نشان ‌دهنده داده‌های واقعی دریافت ‌شده برای سه‌ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ و در برخی موارد برای سه‌ ماهه دوم و همچنین کاهش انتظارات برای رشد تقاضای نفت چین در سال ۲۰۲۴ است. با وجود شروع ضعیف فصل رانندگی تابستانی نسبت به سال قبل، انتظار می‌رود تقاضای سوخت حمل ‌و نقل به دلیل ترافیک مطلوب جاده‌ای و هوایی، قوی بماند.

 

تجدیدنظر اوپک در دورنمای رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴، نخستین بازنگری است که از ژوئیه سال ۲۰۲۳ برای امسال انجام داده است. بین موسسات پیش‌بینی‌کننده، اختلاف بیش از حد معمولی در خصوص میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ وجود دارد که عمدتا به دلیل اختلاف نظرات درباره چین و همچنین درباره روند گذار جهانی به سمت سوخت‌های پاک‌تر است.

 

با وجود این تجدیدنظر، اوپک همچنان دیدگاه خوش بینانه‌تری نسبت به سایرین دارد. قیمت نفت پس از انتشار گزارش ماهانه اوپک، بالای ۸۰ دلار در هر بشکه معامله شد.اوپک در این گزارش، پیش‌بینی خود از رشد تقاضا در سال میلادی آینده را به ۱.۷۸ میلیون بشکه در روز کاهش داد که ۷۰ هزار بشکه در روز کمتر از میزان برآورد شده در گزارش قبلی این گروه است.

 

اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش شامل روسیه است، از اواخر سال ۲۰۲۲، مجموعه محدودیت‌های عرضه داوطلبانه‌ای را برای حمایت از بازار نفت به اجرا گذاشته است. این گروه در دیدار دوم ژوئن وزیرانش توافق کرد محدودیت عرضه اضافی ۲.۲ میلیون بشکه در روز تا پایان سپتامبر ادامه پیدا کند و از اکتبر، به تدریج، حذف شود.

بر اساس گزارش رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی که نماینده کشورهای صنعتی است، رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری را ۹۷۰ هزار بشکه در روز پیش‌بینی کرده است./ایسنا

ارسال نظرات