۱۶:۲۶ ۱۴۰۳/۰۵/۱۳

بلاتکلیفی سهامداران زیر باران ریسک ها

معاملات هفته گذشته بازار سرمایه در سایه بروز ریسکهای گوناگون در حالی سپری شد که نماگر اصلی بورس تهران به همراه سایر نماگرها با افت همراه بود و شاخص بورس در نهایت در ارتفاع ۲میلیون و ۶۸هزار و ۳۷۲واحدی هفته ناخوبی را پشت سر گذاشت.
کد خبر:۳۸

 اقتصاد معاصر؛ معاملات هفته گذشته بازار سرمایه در سایه بروز ریسکهای گوناگون در حالی سپری شد که نماگر اصلی بورس تهران به همراه سایر نماگرها با افت همراه بود و شاخص بورس در نهایت در ارتفاع ۲میلیون و ۶۸هزار و ۳۷۲واحدی هفته ناخوبی را پشت سر گذاشت. بعلاوه این که در هفته اخیر حدود یکهزار و ۹۶۷میلیارد تومان سرمایه از بازار سرمایه کوچ کرد.

 

به باور کارشناسان در شرایطی که پیشبینی میشد با پایان یافتن انتخابات ریاستجمهوری و تعیین رئیس دولت چهاردهم و مشخص شدن تفکرات سیاسی و اقتصادی دولت جدید، بازار سرمایه و فعالان آن از بلاتکلیفی فاصله خواهند گرفت، کماکان بروز ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک دامان تالار شیشهای و ساکنانش را رها نمیکند.

 

در این بین و در بررسی آخرین تحولات مرتبط با بازار سرمایه، ترور اسماعیل هنیه در صبح روز چهارشنبه گذشته موجب ایجاد ریسک جدیدی برای این بازار شد و در نهایی در حالی شاخص بورس در رو چهارشنبه با افت بیش از ۵۰ هزار واحدی مواجه شد، که معاملات امروز بازار سرمایه نیز با کاهش دستهجمعی نمادهای معاملاتی و نماگرهای این بازار مواجه بود.

 

براساس آمارها در حالی در روز جاری نیز شاخص بورس با افت بیش از ۶۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد که با تداوم این روند احتمالا شاخص بورس فردا، ارتفاع ۲ میلیون واحد را نیز از دست بدهد.

 

 این در حالی است که در پایان معاملات روز چهارشنبه خبری منتشر شد مبنی بر این که محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور صادر دستور ویژهای مبنی بر حمایت از بازار سرمایه داده تا از طریق واریز وجه از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار و واریز وجه بانکها به صندوق توسعه بازار، عملی و منجر به بر طرف شدن نگرانی سهامداران شود.

 

در پی انتشار این خبر نیز، پایگاه اطلاعرسانی سازمان بورس اعلام کرد: حمایت مالی صندوق توسعه ملی، با هدف سرمایهگذاری در بازار سرمایه، تا روز شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳، مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان واریزی انجام خواهد شد؛ و هدف صندوق توسعه ملی از ورود به بازار سرمایه، علاوه بر حمایت از بازار، سرمایهگذاری نیز میباشد و ممکن است در آینده، مبلغ بیشتری را نیز به این بازار واریز کنیم.

 

 با این وجود، وعدههای خوشرنگ برای بهبود شرایط در روزجاری در تالار شیشهای عملی نشد و تکرار سقوط امروز شاخص بورس موجب شد تا معامله گران مستقر در تالار معاملات سعادت آباد، اقدام به خروج از سالن و خواسته هایی را مطرح کنند.

 

 در این شرایط نقدها به عملکرد سازمان بورس به عنوان متولی بازار سرمایه برای مدیریت شرایط پرریسک کنونی نیز ادامه دارد، تا جایی که در واکنش به تداوم ریزش قیمت سهام و سقوط شاخص بورس در روزهای اخیر کارشناسان معتقدند هر چند هنوز دولت جدید مسقر نشده و از سوی دیگر رویدادهای منطقهای پیش آمده است، اما سازمان بورس گزینههایی برای شرایط فعلی بازار سرمایه دارد. ضمن این که نهادهای بالادستی شاید با تعطیلی بازار مخالفت کنند ولی تجربه محدودیت دامنه نوسان در ۲ درصد به همراه افزایش حجم مبنا می تواند موثر و معقول باشد.

ارسال نظرات