۰۸:۳۰ ۱۴۰۳/۰۵/۲۵
اقتصاد معاصر گزارش می‌دهد؛

۲ دلیل کاهش سودآوری پتروشیمی تندگویان

شرکت پتروشیمی تندگویان در صورت مالی ۳ ماه ابتدای سال وضعیت نامساعدتری نسبت به سال گذشته دارد که به نظر می‌رسد مهمترین دلیل آن ۱. قیمت گذاری دستوری و ۲. نرخ ارز نیما بوده است.
۲ دلیل کاهش سودآوری پتروشیمی تندگویان
کد خبر:۴۶۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ پتروشیمی تندگویان یکی از شرکت‌هایی است که محصولاتی مانند: اسید ترفتالیک خالص، نخ poy، گرید الیاف و گرید بطری را تولید و در بازار داخلی عرضه می‌کند. این شرکت در تیر ماه سال جاری تمام محصولات خود را در بازار داخلی به فروش رسانده و فروش صادراتی نداشته است.


Eps (سود به ازای هر سهم) این شرکت در محدوده ۱۲۶۰ ریال است که سودسازی متوسطی در بازار سرمایه است. یکی از دلایل پایین آمدن eps این شرکت نسبت به سنوات قبل قطع صادرات آن است. نسبت p بر s (نسبت قیمت بر فروش) مجموعِ شرکت در محدوده ۰.۹۲ قرار دارد که نشان می‌دهد این شرکت وضعیت مناسبی در فروش محصولات دارد.


ارزش بازار پتروشیمی تندگویان در محدوده ۲۵ هزار میلیارد تومان (همت) قرار دارد که ارزش بازار نسبت به نماد‌های متوسط بازار سرمایه میزان خوبی، اما یک پنجم ارزش بازار پتروشیمی نوری است. سودسازی شرکت نیز تقریبا نصف پتروشیمی نوری بوده، ولی در فروش محصولات وضعیت بهتری دارد و آن هم به علت فروش سریع داخلی و درگیر نبودن برای پروسه‌های سخت صادارت است.


کاهش سودسازی پتروشیمی تندگویان در سه ماه اول سال جاری
مهمترین نکته صورت مالی پتروشیمی تندگویان کاهش سودسازی در سه ماه اول سال جاری است، درآمد‌های عملیاتی این شرکت نسبت به سه ماهه اول سال گذشته با کاهش ۱۷ درصدی مواجه شده و به ۶۶۸۰ میلیارد تومان رسیده است.


هزینه عملیاتی نیز نسبت به سال گذشته با افزایش ۹ درصدی مواجه شده و به ۵۰۴۲ میلیارد تومان رسیده است. سود ناخالص شرکت نیز نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۲ درصدی به ۱۶۳۸ میلیارد تومان رسیده است.


سود خالص این شرکت نیز با کاهش ۶۰ درصدی به ۱۱۱۳ میلیارد تومان رسیده که این میزان کاهش سود قابل تامل است.

 

شرکت، قیمت گذاری دستوری و نرخ ارز نیما را دلیلی بر کاهش سودسازی دانسته و تصریح کرده که نرخ تسعیر از تاریخ ۱۴ مرداد سال جاری به نرخ بازار مبادله تغییر خواهد یافت. با این تغییر وضعیت بنیادی شرکت بهتر شده و سودسازی نیز افزایش خواهد یافت و باید منتظر ماند تا شرکت با ارائه گزارش ۶ ماهه وضعیت بهتری را شاهد باشد.

 

دستمزد کمتر نسبت به پتروشیمی‌های دیگر 
در سه ماهه اول سال جاری میانگین دستمزد کارمندان تولیدی و غیرتولیدی این شرکت ۱۷ میلیون تومان بوده که نسبت به بسیاری از پتروشیمی‌های دیگر کمتر است. البته شرکت سعی کرده با افزایش حقوق در ۹ ماه دیگر سال کمبود حقوق پرسنل را جبران کرده و میانگین دستمزد این شرکت طبق برآورد ۲۱ میلیون تومان است.


البته شرکت در بقیه هزینه‌ها سعی در صرفه جویی دارد و درباره آن آورده است: «مدیریت شرکت همچنان در راستای استراتژی کنترل هزینه‌ها، نسبت به صرفه جویی و کنترل هزینه‌های اداری و تشکیلاتی خود اقدام خواهد کرد و در مورد سایر درآمد‌ها و هزینه‌های عملیاتی که عمدتا مربوط به کارمزد فروش اعتباری طبق قرارداد‌های فی مابین به مشتریان بوده مدیریت همچنان پایبند به توافقات قرارداد‌های خود با مشتریان نسبت به تحویل کل مقادیر مورد نیاز و مندرج در قرارداد‌های فروش است.»


وضعیت ارزی شرکت چگونه است؟
جالب است بدانید بدهی شرکت به دو ارز ین و یورو بوده که جمع تومانی آن برابر است با ۳ هزار و ۷۸ میلیارد تومان. دارایی‌های ارزی این شرکت نیز با درهم و دلار بوده و جمع تومانی آن برابر با ۳ هزار و ۵۲ میلیارد تومان است. البته شرکت مبلغ ۳۸۲ میلیارد تومان بابت سود در تسعیر ارز کسب کرده است که توانسته دارایی ارزی این شرکت را سودده کند.

ارسال نظرات