۲۷/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۴:۲۶
زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مجموعه سوارکاری تصویب شد شناسایی فرار مالیاتی ۶۷۷ همتی در یک صندوق قرض‌الحسنه شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمز ارز که فرار مالیاتی داشتند پاسخ رئیس کل مالیاتی به ابهامات فراخوانهای ارزش افزوده نرخ مالیات پرسودترین شرکتها صفر تا ۱۰ درصد بوده است شرایط توقیف اموال مودیان مالیاتی ابلاغ شد+ سند اعلام آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی+ جزییات مهلت شرکت در مزایده ۶۲۱ اموال تملیکی تمدید شد ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شد سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به ۸ درصد رسیده است گزارش سازمان حسابرسی از بدهی مالیاتی رایتل سازمان امور مالیاتی: باید با جدیت وارد حوزه رمز ارز شویم ابلاغ دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه اخبار جدید درباره تغییر ساعت کاری ادارات + جزییات پیشی گرفتن قطری ها در فشار افزایی مهاجرت گاز را به دنبال دارد

توافق وزارت اقتصاد و سازمان برنامه برای لایحه بودجه یکپارچه

وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در خصوص ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۴ به صورت یکپارچه و لحاظ شدن اعتبارات در سقف مصارف بودجه توافق کردند.
توافق وزارت اقتصاد و سازمان برنامه برای لایحه بودجه یکپارچه
کد خبر:۴۷۳۷

به گزارش اقتصاد معاصر؛ ایده عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، در خصوص یکپارچه شدن لایحه بودجه ۱۴۰۴ که در جلسه علنی اخیر مجلس شورای اسلامی به صورت رسمی بیان شد، به عنوان یک گام مهم در ساختار مالی و اقتصادی کشور مطرح شده است. این ایده به دنبال تسهیل مدیریت منابع و مصارف بودجه و همچنین هم‌راستایی با مباحث اساسی مانند لحاظ شدن مصارف هدفمندی یارانه‌ها در سرجمع مصارف بودجه عمومی دولت بوده و از نظر اجرایی نیز به بررسی تأثیرات مختلف بر روی شفافیت و سلامت مالی کشور پرداخته است.

 

بر این اساس با اعلام رسمی یکپارچه شدن بودجه ۱۴۰۴ توسط همتی در جلسه علنی مجلس، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در خصوص ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۴ به صورت یکپارچه و لحاظ شدن اعتبارات در سقف مصارف بودجه توافق کرده اند.

 

 یکپارچه شدن لایحه بودجه

به طور کلی، یکپارچه شدن لایحه بودجه به معنای جمع‌آوری و هم‌راستایی اطلاعات مربوط به منابع و مصارف مالی در یک چارچوب واحد است. این رویکرد در نظر دارد تا با حفظ ساختار قانونی و دو مرحله‌ای ارائه بودجه به مجلس، اطلاعات مربوط به منابع، به ویژه در زمینه هدفمندی یارانه‌ها، را به نحو مؤثر و هماهنگ‌تری ارائه دهد.

 

تأثیر هدفمندی یارانه‌ها

یکی از نکات کلیدی در این ایده، لحاظ کردن منابع مربوط به هدفمندی یارانه‌ها در سرجمع بودجه است. با توجه به اینکه یارانه‌ها به عنوان بخشی از منابع مالی دولت تأثیر قابل توجهی بر روی برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی دارند، ادغام این منابع با سایر بخش‌های بودجه می‌تواند به بهبود تصمیم‌گیری و افزایش شفافیت در مدیریت مالی کشور کمک کند.

 

لازم به ذکر است سقف اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری ۷۵۰ همت بوده که این منابع در سقف بودجه ۱۴۰۳ لحاظ نشده بود.

 

سازوکار بودجه‌ای دو مرحله‌ای

دولت در تلاش است تا بر خلاف روش‌های گذشته، قانون ارائه بودجه در دو مرحله را زیر پا نگذارد. در این سازوکار، بودجه در دو مرحله به مجلس ارائه خواهد شد:
۱. **مرحله اول**: ارائه احکام قانونی که شامل قوانین و مقررات لازم برای اجرای بودجه است.


۲. **مرحله دوم**: ارائه جداول تفصیلی که اطلاعات دقیق و جزئیات مالی را در خصوص منابع و مصارف بودجه شامل می‌شود.

 

این رویه باعث می‌شود که از یک سو چارچوب قانونی لازم رعایت شود و از سوی دیگر، نمایندگان مجلس بتوانند با دسترسی به اطلاعات یکپارچه، تصمیم‌گیری‌های بهتری در زمینه تصویب بودجه انجام دهند.

 

ایده یکپارچه شدن لایحه بودجه ۱۴۰۴ با تأکید بر لحاظ کردن مصارف خارج از سقف بودجه ازجمله مصارف هدفمندی یارانه‌ها، ارتقا توان دفاعی کشور و... نمایش‌دهنده اراده دولت برای بهبود شفافیت و کارایی بودجه‌ریزی است.

 

همزمان با یکپارچه شدن مصارف بودجه، با ادامه کارکرد سازوکار بودجه‌ای دو مرحله‌ای، امید می‌رود که نمایندگان مجلس بتوانند به طور مؤثرتری نظارت و تصمیم‌سازی کنند و در نهایت به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم منجر شود./تسنیم

ارسال نظرات