15/آبان/1403 | 18:04
تعیین وقت رسیدگی به پرونده چای دبش/ ۵ نفر مقصر حادثه معدن طبس شناخته شدند محکومیت قطعی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی حسین هدایتی در پرونده بانک سرمایه پزشکیان: با جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه‌ایم واگذاری اموال مازاد و راکد باید با دقت نظر و سرعت مناسب انجام شود قالیباف:مسکن یکی از پیشران‌های اقتصادی است پزشکیان: خارجی‌ها می‌توانند در اسکله‌های ایران سرمایه‌گذاری کنند امضای ۷۰ نماینده مجلس برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی حکم پرونده شرکت تعاونی اعتباری مولی‌الموحدین صادر شد مهاجرانی: سازوکار اجرای رجیستری آیفون به زودی اعلام می‌شود مجوز مجلس به دولت برای افزایش سرمایه در صندوق بین المللی پول گزارش دیوان محاسبات درباره موجودی نقدی حساب‌های شرکت‌های دولتی نزد بانک مرکزی افزایش ۲۰۰درصدی بودجه دفاعی در سال آتی اطلاعیه مجمع تشخیص درباره طرح ساماندهی کارکنان دستگاه‌های دولتی قالیباف: دولت و مجلس باید زندگی و رفاه مردم را در اولویت قرار دهند نمایندگان موافق کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور چه گفتند؟
عضو هیات امنای صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

ضرورت اصلاح رفتار مالی دولت‌ها با منابع صندوق توسعه ملی

به گفته عضو هیات امنای صندوق توسعه ملی، این صندوق به عنوان یک صندوق استراتژیک باید به جایگاه اصلی خود بازگردد؛ دولت‌ها نباید به منابع این صندوق به عنوان قلک دائمی و تمام‌نشدنی نگاه کنند.
ضرورت اصلاح رفتار مالی دولت‌ها با منابع صندوق توسعه ملی
کد خبر:۵۰۴۳

فتح الله توسلی، عضو هیات امنای صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر، پیرامون استفاده مکرر دولت‌ها از منابع صندوق توسعه ملی برای جبران کسری بودجه خود اظهار کرد: فلسفه تشکیل صندوق توسعه ملی در ابتدای امر مبنی بر این اصل بود که منابع آن به صورت پس‌انداز کلان برای توسعه کشور و پیش‌برد پروژه‌های کلان در اختیار حاکمیت و دولت قرار گیرد. مضاف بر این موضوع، قرار بود که سالیانه بخشی از درآمد‌های نفتی نیز، به صورت پس‌انداز به حساب این صندوق واریز شود که متاسفانه هیچ یک از این موارد تاکنون به دلیل شرایط بد اقتصادی کشور به طور کامل محقق نشده است.

این عضو هیات امنای صندوق توسعه ملی تصریح کرد: متاسفانه در طول دهه‌های گذشته، تقریبا همه دولت‌ها اقدام به کم کردن سهم صندوق توسعه ملی از درآمد‌های نفتی کشور کرده‌اند. علاوه بر این موضوع، آنها در زمان تنگنا‌های اقتصادی از منابع این صندوق برای پرداخت برخی مطالبات مانند بدهی خود به گندمکاران استفاده کرده‌اند. متاسفانه این موارد به مرور زمان باعث تضعیف منابع صندوق توسعه ملی شده‌اند.

وی بیان کرد: دولت سیزدهم حدود ۲۰ درصد از منابع صندوق را برداشت کرد و بلافاصله پس از آغاز فعالیت دولت پزشکیان نیز درخواست ۲۰ درصد از منابع این صندوق داده شد. عملا صندوق توسعه ملی منابعی ندارد و این ۲۰ درصد باقی‌مانده حاصل از فروش نفت، منبع زیادی برای هزینه‌کرد مسائل اقتصادی کشور نیست.

توسلی تاکید کرد: صندوق توسعه ملی کشور به عنوان یک صندوق استراتژیک، باید به جایگاه اصلی خود بازگردد. به بیان ساده‌تر نباید این اجازه را به دولت‌ها داد که از این صندوق به عنوان یک قلک دائمی استفاده کنند.

ارسال نظرات