بهرهگیری از پروژههای دولت سیزدهم برای رشد تولید نفت
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ هجدهم اسفندماه ۱۴۰۲ بود که بهرهبرداری رسمی از میدانهای سپهر و جفیر با هدف افزایش روزانه ۵۰ هزار بشکهای ظرفیت تولید نفت ایران طی سفر یکروزه شهید رئیسی به خوزستان، از طریق ویدیو کنفرانس و با حضور وزیر نفت آغاز شد.
اگرچه قرارداد توسعه این میدان طی سالهای گذشته و در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی امضا شده بود اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، توسعه این میدانها شتاب معناداری گرفت و گام اول این میدان در اسفند ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید.
در آن زمان اعلام شده بود که تاکنون حفاری ۱۲ حلقه چاه در این میدانهای نفتی تکمیل شده است؛ چاههایی که در لایه فهلیان و در عمق بیش از ۴،۶۰۰ متر و با فشار بالای ۱۰ هزار پوند بر اینچ مربع (پام) به مخزن نفتی رسیدهاند و تولید روزانه نفت، بیش از عدد پیشبینیشده در گام نخست خواهد بود.
اکنون که ۷ ماه از آن زمان گذشته، تولید میادین نفتی سپهر و جفیر با بهرهبرداری از چاه جدید در بخش جفیر که در مخزن فهلیان حفاری شده، ۳ هزار بشکه در روز افزیش یافته و به ۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است.
با این حال محسن پاکنژاد، وزیر نفت در برنامهای که در زمان رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده بود، از افزایش ۵۶ هزار بشکهای تولید روزانه نفت کشور در یکسال اول فعالیت دولت خبر داد و اعلام کرد: «۱۰ هزار بشکه از این هدفگذاری، مربوط به میادین سپهر و جفیر است؛ میادینی که در دولت قبل به بهرهبرداری رسیده بودند.»