موج مکزیکی در تالار بورس
به گزارش اقتصاد معاصر؛ «۳۰ درصد از پول سهامداران در بورس از بین رفت». این درد مشترک همه سهامدارانی است که در ۵ هفته گذشته از بورس خارج نشدهاند.
اما از هفته گذشته شورای عالی بورس، بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی، صندوق تثبیت بازار و... برای حمایت از بورس وارد عمل شدهاند.
بازار سهام نیز از روز چهارشنبه هفته گذشته به لطف استمرار حمایت سیاستگذار از سهام، صعودی شده است. شاخص طی معاملات روز گذشته، مجددا به کانال دو میلیون واحد سرک کشید تا برای سومین بار از اردیبهشت سال گذشته کانال مذکور را لمس کند.
کارشناسان معتقدند این بار شرایط بازار و شاخص نسبت به دو دفعه قبل متفاوت است.نخست آنکه بر خلاف دفعات قبل، P/E بازار زیر ۶ واحد است. در میان صنایع بازار نمادهایی با P/E آیندهنگر زیر ۳ واحد دیده میشود.
دوم آن که همزمان با روی کار آمدن دولت جدید، دلار نیما در مسیر افزایشی حرکت کرده است. سومین مورد نیز به مباحث مرتبط با نرخ بهره باز میگردد.
برخلاف آبان سال گذشته، انتظارات کاهشی در خصوص نرخ بهره شکل گرفته است. این موضوع مسیر بازار سهام را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
هرچند تصمیمات سیاستگذار میتواند در این مقطع کارساز باشد اما یکی از موضوعات مهم در این میان چراغ سبز بانک مرکزی به ارز تک نرخی است.
بازار سهام از تعدد نرخ ارز خاطره خوبی ندارد. به نظر میرسد اگر دولت به جای تعدد قیمتها در حوزه ارز به تک نرخی شدن روی آورد، حال بازار بهبود یابد.
در حال حاضر یکی از موانع رشد قیمت سهام ریسکهای ژئوپلتیک منطقه است که در صورت کاهش یا حذف آن، عملکرد بورس متفاوتتر خواهد بود.
حمید گنج خانی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است سازمان بورس در این مقطع نباید دست به برخی اقدامات بزند، عرضه اولیه سهام و پذیره نویسی صندوقها با توجه به حجم اندک ارزش معاملات و شرایط رکودی نباید انجام شود.
علی عابدی، دیگر کارشناس بازار سرمایه میگوید در صورتی که حمایت ها از بازار مقطعی باشد، باز هم شاهد کاهش در شاخص ها خواهیم بود و موج مکزیکی در این بازار رخ خواهد داد./فارس