۲۷/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۷:۱۷
زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مجموعه سوارکاری تصویب شد شناسایی فرار مالیاتی ۶۷۷ همتی در یک صندوق قرض‌الحسنه شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمز ارز که فرار مالیاتی داشتند پاسخ رئیس کل مالیاتی به ابهامات فراخوانهای ارزش افزوده نرخ مالیات پرسودترین شرکتها صفر تا ۱۰ درصد بوده است شرایط توقیف اموال مودیان مالیاتی ابلاغ شد+ سند اعلام آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی+ جزییات مهلت شرکت در مزایده ۶۲۱ اموال تملیکی تمدید شد ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شد سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به ۸ درصد رسیده است گزارش سازمان حسابرسی از بدهی مالیاتی رایتل سازمان امور مالیاتی: باید با جدیت وارد حوزه رمز ارز شویم ابلاغ دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه اخبار جدید درباره تغییر ساعت کاری ادارات + جزییات پیشی گرفتن قطری ها در فشار افزایی مهاجرت گاز را به دنبال دارد
۱۲:۱۲ ۱۴۰۳/۰۸/۱۵

رابطه‌ مستقیم بین مودیان مالیاتی و هزینه‌های دولتی برقرار شد

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی به اهمیت طرح جدید نشان‌دار کردن مالیات‌ها و تأثیر آن بر شفافیت و عدالت مالیاتی پرداخت.
رابطه‌ مستقیم بین مودیان مالیاتی و هزینه‌های دولتی برقرار شد
کد خبر:۷۱۱۴

به گزارش اقتصاد معاصر؛ جعفر قادری، نماینده شیراز و رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در خصوص اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها توسط سازمان امور مالیاتی و نقش این طرح در شفافیت و انگیزه‌بخشی به مودیان مالیاتی گفت: این طرح به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ این اختیار را می‌دهد که انتخاب کنند مالیات پرداختی‌شان در چه زمینه‌ای و برای چه پروژه‌ای هزینه شود. این امکان به خصوص در مناطق محروم که به پروژه‌های زیرساختی و توسعه‌ای نیاز دارند، کمک می‌کند تا مودیان مالیاتی بتوانند سهم مستقیم خود را در بهبود شرایط جامعه مشاهده کنند و این باعث افزایش انگیزه آنها برای پرداخت مالیات می‌شود.

وی افزود: به وجود آوردن چنین امکانی که به مودیان مالیاتی اجازه می‌دهد به‌طور مستقیم در مصرف مالیات خود نقش داشته باشند، باعث می‌شود تا احساس نزدیکی بیشتری با نتایج پرداخت‌هایشان داشته باشند و حس کنند که مالیاتشان مستقیماً در پروژه‌هایی که برایشان مهم است به کار می‌رود. وقتی مودیان می‌بینند که مالیات پرداختی آنها در امور اجرایی و عمرانی به کار می‌رود، گله‌گذاری‌های کمتری نسبت به نحوه مصرف مالیات‌ها از سوی دولت مطرح می‌شود. در واقع، این طرح رابطه‌ای مستقیم میان مودیان و هزینه‌های دولتی برقرار می‌کند که اثرات مثبت آن در افزایش اعتماد عمومی بسیار مؤثر است.

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در ادامه بیان کرد: یکی از مشکلاتی که برخی فعالان اقتصادی و مودیان مالیاتی مطرح می‌کنند این است که احساس می‌کنند مالیاتی که پرداخت می‌کنند به طور کافی در امور ضروری یا توسعه‌ای به کار نمی‌رود و ممکن است به سمت هزینه‌های جاری دولت هدایت شود. حالا با این امکان جدید، مودیان می‌توانند مالیات خود را در مسیرهای خاصی که اولویت دارند، مانند پروژه‌های عمرانی و زیرساختی در مناطق محروم، هزینه کنند و همین امر شفافیت بیشتری را در سیستم مالیاتی به ارمغان می‌آورد.

قادری با اشاره به اینکه طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در ایجاد انگیزه بین فعالان اجتماعی و سیاسی برای حمایت از پرداخت مالیات نیز تأثیرگذار است، گفت: این طرح می‌تواند به‌طور غیرمستقیم به مدیران و فعالان حوزه اجتماعی کمک کند تا مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ را به پرداخت مالیات ترغیب کنند و آنها را به سمت پروژه‌هایی که نیازمند تأمین منابع مالی برای تکمیل هستند، سوق دهند. به عبارت دیگر، این طرح در کنار افزایش شفافیت مالیاتی، مودیان را برای مشارکت در توسعه کشور و پروژه‌های ضروری نیز ترغیب می‌کند.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌ها و چالش‌های پیش روی این طرح نیز عنوان کرد: طبیعتاً باید اطمینان حاصل شود که این فرآیند به گونه‌ای اجرا شود که اولویت‌های اصلی و ضروری جامعه از نظر پروژه‌های عمرانی و زیرساختی در مناطق محروم نادیده گرفته نشود. طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها باید طوری تنظیم و پیاده‌سازی شود که هم مودیان را به پرداخت بیشتر تشویق کند و هم منابع مالی ضروری برای پروژه‌های حساس جامعه را تأمین کند.

قادری در پایان اظهار داشت: در نهایت، طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها می‌تواند به عنوان ابزاری ارزشمند برای ایجاد شفافیت و عدالت مالیاتی به‌کار گرفته شود و امیدواریم که این طرح با همکاری تمامی دستگاه‌ها و حمایت مودیان مالیاتی به بهترین شکل اجرا شود و شاهد رشد و توسعه پایدار در کشور باشیم. این طرح فرصتی مناسب برای افزایش مشارکت عمومی در ساخت آینده‌ای بهتر است و می‌تواند به تأمین مالی مطمئن‌تر و مؤثرتر در مسیر پروژه‌های زیرساختی و توسعه‌ای کمک کند./مهر

ارسال نظرات