واکنش بازارها به نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
به گزارش اقتصاد معاصر؛ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اعلام نتایج اولیه باعث شد که شاخص دلار تقویت شود. به نظر میرسد دونالد ترامپ در رقابت انتخاباتی پیروز شده است. پیشبینی میشد در صورت پیروزی او شاخص دلار به دلیل سیاستهای اقتصادی حمایتیاش افزایش یابد. رشد شاخص دلار به افت قیمت کامودیتیهایی مانند طلا، نفت و نقره منجر شده است.
طلا
قیمت هر اونس طلا به ۲۶۹۸.۴۲ دلار رسیده که نشاندهنده کاهش ۱.۷۲ درصدی است. اگرچه طلا به عنوان دارایی امن در شرایط عدم اطمینان همچنان مورد تقاضا است، اما تقویت دلار و تمایل سرمایهگذاران به سایر داراییها موجب کاهش قیمت طلا شده است. احتمال پیروزی ترامپ و سیاستهای اقتصادی او که به تقویت دلار میانجامد، باعث شده که طلا در این سطح باقی بماند.
نقره
قیمت هر اونس نقره با کاهش ۳.۰۲ درصدی به ۳۱.۷۱۸ دلار رسیده است. نقره نیز از تقاضای صنعتی خود بهرهمند است، اما تقویت دلار ناشی از پیشی گرفتن ترامپ باعث شده که نقره نیز با کاهش روبهرو شود.
نفت برنت
قیمت هر بشکه نفت برنت به ۷۴.۲۴۲ دلار کاهش یافته و افت ۱.۷۱ درصدی را نشان میدهد. سیاستهای احتمالی ترامپ در حمایت از انرژیهای سنتی ممکن است فرصتهایی برای رشد نفت و گاز ایجاد کند، اما فعلاً تقویت دلار و نوسانات سیاسی به کاهش قیمت نفت انجامیده است.
فولاد
قیمت فولاد به ۳۳۱۰ یوان رسیده که کاهش ۰.۶۶ درصدی را نشان میدهد. با وجود احتمال پیروزی ترامپ، سرمایهگذاران همچنان به چشمانداز رشد اقتصادی و تقاضای زیرساختی توجه دارند. سیاستهای حمایتی او از صنعت داخلی آمریکا ممکن است به تقاضای فولاد کمک کند.
سنگآهن
قیمت سنگآهن با رشد ۱.۱۴ درصدی به ۱۰۵.۰۹ دلار رسیده است. بازگشت ترامپ به قدرت و تمرکز او بر پروژههای زیرساختی داخلی ممکن است به تقویت تقاضای جهانی سنگآهن کمک کند، به ویژه در چین که بازار فولاد و سنگآهن تحت تأثیر سیاستهای تولیدی است.
در حالی که بازارها به نتایج انتخابات آمریکا واکنش نشان میدهند، انتظار میرود که سیاست پولی فدرال رزرو در این هفته اعلام شود. پیشبینی میشود نرخ بهره به میزان ۲۵ واحد پایه کاهش یابد که میتواند به حمایت از طلا به عنوان دارایی بدون بهره کمک کند و جذابیت آن را برای سرمایهگذاران حفظ کند.