۲۸/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۱:۲۴
جزئیات واریز۱۰ میلیارددلار ازصادرات نفت وگاز به صندوق توسعه زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مجموعه سوارکاری تصویب شد شناسایی فرار مالیاتی ۶۷۷ همتی در یک صندوق قرض‌الحسنه شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمز ارز که فرار مالیاتی داشتند پاسخ رئیس کل مالیاتی به ابهامات فراخوانهای ارزش افزوده نرخ مالیات پرسودترین شرکتها صفر تا ۱۰ درصد بوده است شرایط توقیف اموال مودیان مالیاتی ابلاغ شد+ سند اعلام آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی+ جزییات مهلت شرکت در مزایده ۶۲۱ اموال تملیکی تمدید شد ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شد سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به ۸ درصد رسیده است گزارش سازمان حسابرسی از بدهی مالیاتی رایتل سازمان امور مالیاتی: باید با جدیت وارد حوزه رمز ارز شویم ابلاغ دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه اخبار جدید درباره تغییر ساعت کاری ادارات + جزییات

لزوم شفاف‌سازی سازمان اداری و استخدامی در مورد سامانه حقوق

در حالی مقرر شده بود کلیه اطلاعات پرداختی کارکنان دولت در سامانه حقوق و دستمزد شفاف شود که به نظر می‌رسد برخی پرداختی‌ها همچنان در سامانه ثبت نمی‌شود، ضمن اینکه دستگاه‌های دولتی همچنان هستند که اطلاعات آنها در سامانه وجود ندارد.
لزوم شفاف‌سازی سازمان اداری و استخدامی در مورد سامانه حقوق
کد خبر:۷۴۹۰

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در قانون برنامه ششم توسعه مقرر شده بود که تمامی پرداخت‌های نقدی و غیرنقدی در فیش حقوقی و در سامانه حقوق و دستمزد سازمان اداری و استخدامی درج شود. این در حالی است که بارها بر عدم تکمیل اطلاعات حقوق و دستمزد از سوی دستگاه‌های مختلف تاکید شد.

مسئله دیگری که وجود دارد این است که آیا دستگاه‌های دولتی تمامی پرداخت‌های خود از جمله پرداخت‌های غیرنقدی که به طور مثال در قالب بن کالا در اختیار کارمندان وزارت نیرو یا وزارت کشور قرار می‌گیرد را در سامانه ثبت می‌کنند؟

در نمونه دیگری وزارت اقتصاد سهم پرداختی خود در بیمه تکمیلی را نیز در ناخالص پرداختی محاسبه می‌کند، سوالی که وجود دارد این است که آیا سایر دستگاه‌ها نیز چنین اقدامی انجام می‌دهند؟

نکته دیگری که در خصوص دستگاه‌ها و پرداختی‌ها آنها وجود دارد مدل‌های متنوع پرداخت است که خود این موضوع نیاز به شفاف‌سازی دارد. در راس ماده 29 برنامه ششم نام دستگاه ها تصریح شده و در تبصره 3 این ماده تاکید شده است که اختلاف پرداختی دستگاه‌ها نباید بیش از 20 درصد باشد.

اثری از حقوق اصل کاری‌ها نیست؟

علاوه بر ابهامات مورد اشاره، در فهرستی که از میانگین حقوق پرداختی دستگاه‌های دولتی منتشر شده است، خبری از برخی نهادهای مهم وابسته به دولت مانند بانک‌های دولتی، بیمه‌های دولتی، شرکت‌های دولتی، کشتیرانی جمهوری اسلامی و ... نیست.

لازم به ذکر است، عمده این نهادهای وابسته به دولت به دریافت حقوق‌های نجومی و دریافتی‌های متعدد مدیران و کارکنانشان معروف هستند، با این حال خبری از شفاف‌سازی حقوق‌های دریافتی در این بخش‌ها نیست.

سازمان اداری و استخدامی کشور , اقتصاد ,

درخواست کارمندان خبره برای ترک دستگاه‌های با میانگین حقوق پایین‌تر
از این جهت اختلاف در پرداختی‌ها مورد توجه قانون برنامه ششم قرار گرفته است که این موضوع سبب تمایل کارمندان خبره به انتقال به سایر دستگاه‌های اجرایی و یا تغییر شغل می‌شود. به طور نمونه این مسئله را در دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد مانند گمرک ایران شاهد هستیم.

آموزش پرورش در انتهای جدول میانگین حقوق با وجود متناسب‌سازی

همچنین گزارش ارائه شده در خصوص میانگین دریافتی کارکنان وزارتخانه‌ها نشان می‌دهد که وزارت آموزش و پرورش پایین‌ترین میانگین پرداختی را دارد. این اتفاق در حالی در خصوص بزرگ‌ترین وزارتخانه کشور از نظر تعداد کارکنان رخ داده است که اخیراً متناسب‌سازی حقوق انجام شده و 38 هزار میلیارد تومان نیز در سال اول اجرای متناسب‌سازی به حقوق بخشی از کارکنان وزارت آموزش و پرورش افزوده شد. در کنار این رقم و براساس قانون مدیریت خدمات کشوری معلمان 10 درصد دریافتی بیشتری دارند.

ارسال نظرات