آدرس سایت ذینفعان سهام عدالت متوفیان/ سامانه انتقال سهام
به گزارش اقتصاد معاصر؛ در واقع سهام عدالت نیز یکی از دارایی های متوفی محسوب شده و از آن جهت که دارایی متوفی بعد از فوت ایشان به ورثه منتقل می شود ، بنابراین این سهام نیز منطقا بعد از فوت مالک باید میان ورثه تقسیم شود در واقع سهام عدالت نیز مانند سایر دارایی های هرر فرد قابل انتقال به وراث و ذینفعان افراد می باشد. بنابراین در صورت فوت شخص وراث می توانند با انجام مراحلی که در ادامه خبر خواهیم آورد اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان نمایند همچنین برای این امر ذینفعان سهام عدالت متوفیان بهاید به سایت مخصوص به وراث یا همان ذینفعان سهام عدالت متوفیان مراجعه نمایند.
سهام عدالت برای وراث
همانطور که قبلا نیز اشاره شد سهام عدالت فرد متوفی به وراث قانونی او منتقل خواهد شد ، اما سوالی که در اینجا به وجود می آید این است که وراث متوفی چه کسانی را شامل می شوند؟ طبق قواعد ارث ، وارث به سه طبقه تقسیم خواهند شد و هر کدام از این طبقات مانع از ارث بردن طبقه بعدی خواهند شد ، در واقع این طبقات ارث به ترتیب بر یکدیگر ارجحیت دارند . ابتدا لازم است طبقات ارث را مختصرا توضیح دهیم :
طبقه اول : پدر و مادر ، اولاد ( فرزندان ) و اولاد اولاد ( نوه ها )
طبقه دوم : اجداد ، برادر و خواهر و اولاد آن ها
طبقه سوم : عمه ها ، عمو ها ، خاله ها ، دایی ها و فرزندان آن ها
مراحل انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه
پس از آزاد سازی سهام عدالت برای تمامی دارندگان این سهم که متوفیان نیز شامل آن می شوند لازم است تا اقدام به آزاد سازی و دریافت آن کنند اما برای افراد فوت شده اسپین وراث و بازماندگان قانونی او هستند که باید اقدام به انتقال سهم مورد نظر برای خود کنند. برای انجام این کار مراحل زیر باید طی شود:
مراجعه به سایت samanese.ir جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت شخص متوفی.
ثبت نام در سامانه سجام و ایجاد حساب کاربری در آن .
مراجعه به قسمت میز خدمت الکترونیک موجود در سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی به جهت وارد کردن اطلاعات مربوط به انحصار ورثه. پس ازانجام این کار شرکت سپرده گذاری به بررسی و انجام فرایند اتقال سهام خواهد پرداخت.
به دنبال تقاضای وراث برای انتقال سهام عدالت متوفیان، مسئولان مربوطه بر آن شدند تا به منظور تسهیل امور مربوط به انتقال سهام این افراد سامانه ای تحت عنوان سامانه میراث یا سامانه تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث ایشان را راه اندازی کند.
اجرای طرح انتقال به وراث بر اساس زمانبندی و سال فوت خواهد بود. وراث برای دریافت جدول زمان بندی و تشکیل پرونده و به درگاه ذی نفعات بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir و برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای این طرح ملی به سایت اینترنتی شرکت سپرده گذاری مرکزی به نشانی www.csdiran.ir مراجعه کنند.
هچنین لازم به ذکر است از آنجایی که امکان آزاد سازی سهام های عدالت و خرید و فروش این سهام ها در بازار بورس و اوراق بهادار فراهم شده است ، سهامداران و وراث مشمولین سهام عدالت به دنبال اطلاع از قیمت سهام خود برای فروش هستند . در رابطه با قیمت و ارزش سهام عدالت به نرخ روز نظریات مختلفی وجود دارد که در مقاله ذیل توضیحات کاملی در خصوص آن آورده شده است .
معرفی سامانه سهام عدالت
ما چندین سامانه سهام عدالت داریم که برخی از آنها، کارایی ندارند و ممکن است فعال نباشند. به همین خاطر، در این بخش تصمیم داریم تا سامانههایی که با سهام عدالت مرتبط هستند، معرفی کنیم:
1- سامانه سهام عدالت sahamedalat.ir
با ورود به سایت سهام عدالت تنها میتوانید شماره تلفن سهام عدالت را تغییر بدهید و یا شماره شبا را ثبت یا ویرایش کنید. (گزینه وضعیت واریز سود در این سایت، غیرفعال است.)
2- سامانه ذینفعان سهام عدالت
با ورود به سایت ذینفعان سهام عدالت با استفاده از کد ملی میتوانید صورت وضعیت دارایی را ببینید و یا استعلام انجام بدهید و تاریخچه سودهای واریزشده را ببینید.
3- سایت samanese.ir
این سایت فعال نیست و در حال حاضر، برای استعلام سهام عدالت باید به سایت ذینفعان مراجعه کنید.
آدرس سایت ذینفعان سهام عدالت متوفیان/ مشاهده و استعلام سهام عدالت متوفیان
برای استعلام سهام عدالت متوفیان و دیگر سهمهای بورسی افراد فوتشده، سامانه مشخصی راهاندازی شده است. به این منظور، وراث متوفی میتوانند به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس الکترونیکی ddn.csdiran.ir مراجعه کنند.
نحوه مشاهده و استعلام سهام عدالت با کد ملی به صورت اینترنتی و از طریق سایت ذینفعان امکانپذیر است. با کلیک بر روی دکمه زیر، وارد این سایت شوید.
ورود به سایت ذینفعان سهام عدالت
اکنون، نوبت به بررسی مراحل ورود به سایت ddn.csdiran.ir/login و استعلام واریز سود و تعداد سهام عدالت است که در بخش زیر به آن پرداختیم:
مشاهده صفحه سهام عدالت افراد
طبق آنچه در تصویر صفحه نخست سایت نوشته شده، تنها کاربرانی که احراز هویت سجام شدهاند، مجاز به ورود هستند.
اگر کد ملی یا شناسه ملی و رمز عبور را به درستی وارد کنید، وارد پنل کاربری خود میشوید. با کلیک بر روی “تاریخچه سود سهام عدالت” میتوانید از وضعیت واریزی خود مطلع شوید.
چطور سهام عدالت متوفیان را دریافت کنیم؟
فرآیند دریافت خدمت تقسیم دارایی سهام عدالت متوفیان (میراث) را مشاهده نمایید.
تصویر زیر، گویای همین وضعیت است: