ذخیرهسازی انرژی با توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در مجاورت شهرکهای صنعتی
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ نشست خبری اجلاس پیشرانان صنعت و معدن کشور به مناسبت هفته بسیج و با همت سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور امروز برگزار شد.
در این نشست مجتبی اصغری، رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور، با تبریک هفته بسیج و ادای احترام به شهدای اسلام خصوصا شهدای دفاع مقدس، امنیت، سلامت و مقاومت، اظهار داشت: موضوع دستور کار بسیج صنعت و معدن برای نخستین روز هفته بسیج، برگزاری اجلاسیه پیشرانان صنعت و معدن کشور است. از سال ۱۳۹۱ که مقام معظم رهبری فرمودند که «واحدهای کوچک و متوسط را فعال کنید و به فکر واحدهای کوچک و متوسط باشید، چون اینها تاثیرات مستقیمی روی زندگی مردم دارند»، مجموعه بسیج صنعت و معدن کشور از آن تاریخ تاکنون با راهاندازی قرارگاه رفع موانع تولید ،آغاز به کار کرد.
وی افزود: قرار بر این بود که با بسیج کردن همه ظرفیتهای مستقر در دستگاههای دولتی که مجموعه بسیج دارد (نظیر پایگاهها، حوزهها و کانونها) و در اختیار قرار دادن ظرفیتها برای صاحبان صنایع، به رفع موانع اداری و حقوقی کمک کنیم و در کنار صاحبان صنایع باشیم. این ماموریت تا سال ۱۴۰۰ در حال انجام بود که مقام معظم رهبری، آن سال را مزین به شعار پشتیبانی و مانعزدایی از واحدهای تولیدی کردند.
اصغری تصریح کرد: این کار از سال ۱۴۰۰، سرعت دوچندان گرفت و پس از ابلاغی که سردار سلامی به تمام فرماندهان سپاه استانی، قرارگاه صنعتی خاتمالانبیا داشت، راهاندازی شد. ماموریت اصلی این قرارگاه، ایفای نقش یک ستاد پشتیبانی جنگی، همانند دوران دفاع مقدس بود که در کنار صاحبان صنایع قرار گیرد و نقش ستادی برای رفع موانع تولید با اولویت صنایع کوچک و متوسط ایفا کند.
وی یادآور شد: این قرارگاه صنعتی خاتمالانبیا راهاندازی شد و ذیل آن در تمامی شهرستانها، کانونهای بسیج شکل گرفت. طی توافقی که با مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی داشتیم، در اکثر شهرکهای صنعتی، دفاتر صنعتیار بسیج یا همان کلینیکهای صنعتی بسیج راهاندازی شد.
اصغری با ارائه آماری از فعالیتهای کلینیکهای صنعتی بسیج گفت: امروز ۵۰۰ گروه جهادی متخصص بسیجی در امر پایش و عارضهیابی صنایع کوچک و متوسط، در قالب شبکه پایشگران و شبکه مشاوران، مشغول فعالیت هستند. همچنین ۹۰ کارگروه تخصصی در زیرمجموعه کلینیکهای صنعتی بسیج، به ارائه مشاورههای تخصصی به صنایع کوچک و متوسط مشغول هستند.
وی افزود: ۲۵۰ کانون شهرستانی نیز نقش پررنگی در راهاندازی کارگروههای رفع موانع تولید در شهرستانها به عهده دارند.۸۰ کلینیک صنعتی بسیج در شهرکهای صنعتی افتتاح شده که ماموریت اصلی این کلینیکها، ارائه خدمات به صاحبان صنایع، خصوصا صنایع کوچک و متوسط است. خداوند را شاکریم که در طول سالیان گذشته، به طور میانگین هر ساله، هزار واحد صنعتی از خدمات مانعزدایی کلینیکهای صنعتی بسیج جامعه صنعت و معدن کشور برخوردار میشوند.
اصغری در رابطه با اجلاس پیشرانان و محورهای اصلی آن گفت: در این اجلاسیه، حدود ۲۵۰ واحد صنعتی که افتخار داشتیم در طول سال گذشته به آنها کمک کنیم، حضور دارند. این واحدها به نمایندگی از پنج هزار واحدی که در طول این سالها از خدمات مانعزدایی بسیج استفاده کردهاند، در اجلاس حاضر هستند.
وی ادامه داد: بخش دوم اجلاسیه ما، دعوت از ۶۰۰ تولیدکننده پیشران صنعت و معدن کشور است. اعتقاد ما این بوده که اگر بتوانیم فضایی را فراهم کنیم که صنایع کوچک و متوسط در حال رشد، از ظرفیتهای دانشی، فناوری و مزیتهای رقابتی صنایع بزرگ استفاده کنند، میتوانیم یکی از مصادیق رونق تولید با مشارکت مردم را عملیاتی کنیم.
اصغری افزود: پس از بخشهای اصلی اجلاس، پنج پنل تخصصی در حوزههای ناترازی انرژی، مالیات، گمرک، تامین مالی و تخصیص ارز، برگزار خواهد شد. هدف این پنلها، شناسایی مسائل و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع مشکلات صنایع است. در نمایشگاه جانبی اجلاس، ۵۰ محصول نوآورانه که توسط مهندسان بسیجی طراحی و تولید شدهاند، به نمایش گذاشته شده است. این محصولات، نیاز کشور به واردات را کاهش دادهاند. همچنین، ۱۱۰ تولیدکننده که از خدمات بسیج بهره بردهاند، در این نمایشگاه حضور دارند.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور گفت: اعتقاد ما بر این است که اگر صنایع کوچک و متوسط، زیر ظرفیت کار میکنند، باید از طریق رفع موانع، به ظرفیت بالفعل خود برسند. این اقدام، هم موجب تثبیت اشتغال و هم ایجاد شغلهای جدید میشود.
اصغری در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد معاصر در رابطه با اثرات ناترازی انرژی بر عملکرد صنایع و شیوه کمک و حمایتهای سازمان بسیج مهندسین در این حوزه تصریح کرد: ناترازی انرژی، به ویژه قطع گاز در زمستان و برق در تابستان، مشکلات زیادی برای صنایع ایجاد کرده است. بسیج پیشنهاد داده که با توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر ذخیرهسازی محدودی در مجاورت شهرکهای صنعتی ایجاد کنیم، تا این چالش تاحدی برطرف شود. باید بپذیریم آنقدری گاز نداریم که ذخیرهسازی کلان انجام دهیم. متاسفانه در تابستان نیز نیروگاههای ما مازوتسوزی میکنند. در موضوع «راهاندازی نیروگاههای کوچک LNG برای بخش صنعت و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد و خورشید»، طرح و ایده داریم که امیدواریم دستگاههای دولتی پای کار بیایند تا دغدغه صاحبان صنایع برطرف شود. متاسفانه شهرکهای صنعتی ما در سال گذشته هفتهای دو روز در زمستان قطعی گاز و هفتهای دو روز در تابستان قطعی برق را تجربه کردند. امیدواریم این مسئله دیگر تکرار نشود.