اجرای عملیات آبخیزداری خسارت سیل را تا ۶۰ درصد کاهش می دهد
به گزارش اقتصاد معاصر؛ محمد فرامرز، مدیرکل دفتر سیلاب و آبخیزداری سازمان جنگلها با بیان اینکه خبری از تخصیص اعتبار به اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری نیست، گفت: از ابتدای سال تاکنون برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری اعتباری از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ابلاغ نشده است، درحالیکه مطابق برنامه هفتم برای اجرای سالانه ۴ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باید ۱۸.۶ همت اعتبار نیاز است.
به گفته او، میزان اعتبار مصوب ابلاغی ۱.۴ همت است که با اعتبارات برنامه هفتم اختلاف معناداری دارد که با استمرار این روند امکان تحقق برنامه هفتم وجود ندارد.
فرامرز ادامه داد: براساس نقشه خطر پذیری سیلاب در کشور، ۶۰ درصد مساحت کشور در طبقه خطر پذیری متوسط به بالا قراردارند که براین اساس اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری امری ضروری است.
این مقام مسئول بر اجرای عملیات آبخیزداری در سطح ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصههای کشور تاکید کرد و افزود: تاکنون در سطح ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده است و در سطح ۳۲ میلیون هکتار پروژههای آبخیزداری اجرا شده یا درحال اجراست، همچنین در سطح ۲۰ میلیون هکتار مطالعات به اتمام رسیده و امکان قابلیت اجرای پروژهها وجود دارد.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخیزداری با بیان اینکه در برنامه شسم از مجموع ۱۰ میلیون هکتار تعهد برنامه ۷ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری صورت گرفته است، گفت: امکان اجرای کامل تعهدات بدلیل کمبود اعتبار وجود نداشت و در برنامه هفتم میزان تعهدات به ۲۰ میلیون هکتار رسیده است که اعتبارات مورد نیازش باید تامین شود چراکه ارزیابیها نشان داده که اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری، خسارت سیل تا ۶۰ درصد کاهش میدهد./باشگاه خبرنگاران