
شاخص بورس به نقطه صفر بازدهی در سال ۱۴۰۳ رسید

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ افزایش حجم و ارزش معاملات و رشد شاخص بورس؛ این اتفاقی است که طی دو هفته گذشته در بازار سرمایه در حال رقم خوردن است و رفته رفته فعالان این بازار در حال پست سر گذاشتن اعتماد از رفته در تالار شیشهای هستند.
بعد از رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز گذشته و نزدیک شدن آن به ارتفاع ۲ میلیون ۳۰۰ هزار واحد، همه چیز مهیا بود تا شاخص بورس امروز صبح، پرقدرت به این ارتفاع صعود یا به قولی پرش کند که در نهایت این اتفاق افتاد، در پایان معاملات هم شاخص بورس با ثبت رشد ۴۹ هزار واحدی در شرایطی که کماکان دامنه نوسان محدود است، بیشترین رشد روزانه خود در سال جاری را به ثبت رساند و در نهایت بالای ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد پای خود را محکم کرد.
رشد بیش از ۲.۱ درصد شاخص بورس در حالی امروز رقم خورد که شاخص کل هموزن هم با افزایش ۱۴ هزار واحدی، رشد ۱.۹ درصدی را به ثبت رساند و در روزی که حجم و ارزش معاملات به ترتیب ۱۵ میلیارد سهم و حق تقدم و ۱ هزار میلیارد تومان بود، شاخص فرابورس هم بیش از ۳۸۰ واحد رشد کرد.
این در شرایطی است که از ۳۵۴ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۹۷ درصد معادل ۳۴۲ نماد معاملاتی مثبت و تنها ۱۲ نماد منفی بودند؛ در فرابورس هم از ۳۶۷ نماد معاملاتی فعال در این بازار، ۸۶ درصد معادل ۳۱۵ نماد معاملاتی مثبت و ۵۲ نماد هم منفی بودند.
در پایان معاملات هم ۷۵ درصد معادل ۲۶۴ نماد معاملاتی در بورس و ۵۷ درصد معادل ۲۰۸ نماد معاملاتی در فرابورس با صف خرید و ۲ نماد در بورس و ۱۶ نماد هم در فرابورس با صف خرید به کار خود پایان دادند و به استقبال معاملات فردا رفتند.
رشد ۴۹ هزار واحد و در پی آن صعود شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد در حالی امروز رقم خود که شاخص بورس پس از گذشت ۶ ماه، کانال ۲.۳ میلیون واحدی را باز پس گرفت و تازه به نقطه صفر بازدهی در سال جاری رسیده است. این در شرایطی است که آخرین حضور شاخص بورس در این کانال به دوم اردیبهشت سال جاری برمیگردد.
علاوه بر این آمارهای معاملات نیز نشان میدهد طی ماه گذشته، رکورد ۱۸ ماهه ورود نقدینگی به تالار شیشهای از سوی سرمایهگذاران حقیقی شکسته شده است که میتواند نشان از اعتماد دوباره سرمایهگذاران به بورس را در آن دید.
از سوی دیگر، فعلا خبرهای پمپاژ خبرهای مثبت به بازار سرمایه ادامه دارد و در تازهترین تصمیمها، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اعلام داشته که حقوق دولتی معادن برای سال آینده توسطای کمیسیون ۱۵ درصد تعیین شده است.
این روزها در حالی شرایط در بازار سرمایه بهسامان است، که برخی معتقدند مثبتهای شاخص بورس و نمادها نمیتواند نشاندهنده بازگشت اعتماد کامل به بورس باشد و کاهش ارزش دلاری بازار که هماکنون در حدود ۱۱۷ میلیارد دلار است، نشان میدهد رشد روزهای اخیر را نباید نشانهای متقن از پایداری این صعود چندروزه نامید.
ارزش دلاری بازار سهام به سبب تحولات اخیر و برخی از سیاستگذاریهای اقتصادی در سطوح پایینی قرار دارد؛ رقمی که برابر با آذر ۹۸ است. از این رو بازار سرمایه برای قرار گرفتن در رالی صعود خود فعلا جای کار دارد.
در قبال این بدبینیها، عدهای هم معتقدند با کاهش تنشهای نظامی و عبور از انتخابات آمریکا، مانعی پیشروی بورس تهران برای تداوم روزهای خوب دیگر وجود ندارد و با اتفاقاتی همچون کاهش نرخ بهره و عبور دلار نیما از مرز ۵۱ هزارتومانی، مسیری هموار در پیشگاه بازار سرمایه قرار خواهد داشت؛ و اگر واقعه سیاسی و بینالمللی جدیدی بازار سهام را غافلگیر نکند، شاخص بورس پس از یک اصلاح زمانی کوتاه میتواند با نقدینگی جدید، از سقف تاریخی خود در اردیبهشت سال جاری نیز عبور کند.
در هر حال فعلا اوضاع در بورس بهسامان است و بنظر میرسد این شرایط، در روزهای پیشرو ادامهدار باشد.