۱۲:۴۴ ۱۴۰۳/۰۹/۱۲

همتی: افرادی که خودرو ندارند از پایین بودن قیمت بنزین چه نفعی می‌برند؟

وزیر اقتصاد گفت: ۵۰ درصد مردم خودرو ندارند؛ این ۵۰ درصد چه نفعی از پایین بودن قیمت بنزین می‌برند؟ قطعا کسانی نفع می‌برند که چندین خودرو داشته باشند.
همتی: افرادی که خودرو ندارند از پایین بودن قیمت بنزین چه نفعی می‌برند؟
کد خبر:۹۵۳۴

به گزارش اقتصاد معاصر؛ دولت چهاردهم بارها افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرده اما آنطور که به نظر می‌رسد در حال فراهم کردن مقدمات برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی به خصوص بنزین است به طوری که اخیراً واردات بنزین سوپر توسط بخش خصوصی آزاد شد و میزان سقف سوخت گیری در تهران نیز کاهش یافت؛ طرحی که اجرای آن از دولت سیزدهم رقم خورده بود.

حال عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی -دیشب- در بخشی از صحبت‌های خود در مصاحبه تلویزیونی گفت: ۵۰ درصد مردم خودرو ندارند و این ۵۰ درصد چه نفعی از پایین بودن قیمت بنزین می‌برند؟ کسانی نفع می‌برند که چندین خودرو داشته باشند.

وی ادامه داد: برای افزایش قیمت بنزین باید تدبیر شود به طوری که منافع افزایش قیمت بنزین به ۵۰ درصد مردمی برسد که فاقد خودرو هستند و باید بر روی این مساله فکر شود.

بر اساس این گزارش، چالش‌های مربوط به افزایش یا عدم افزایش قیمت بنزین همچنان ادامه دارد.

ارسال نظرات
نظرات شما
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۷
علت و راه حل آلودگی شدید هوا در کشور و در نتیجه خشکسالی و خشکی دریاچه و رودخانه ها و همچنین مشکلات اقتصادی مانند بیکاری و کم بودن حقوقها در کشور:
تعیین دستوری قیمتها ریشه اصلی مشکلات است و نتایج زیر را دارد :
۱- قیمت دستوری باعث کاهش درآمد ، مشکلات اقتصادی شرکتها و کسری بودجه دولت ، تورم و بیکاری و کم بودن حقوقها میشود
۲- باعث مصرف بسیار زیاد و اسرافگرایانه سوخت فسیلی (بنزین، گاز، برق و...) و ناترازی انرژی و افزایش مازوت سوزی = آلودگی شدید هوا= خشکسالی = خشکی ذخایر آب و در نتیجه تهدید حیات در کل کشور میشود (افزایش بارندگی پس از هر دوره کاهش رفت و آمد و مصرف سوخت در سالهای 98 و 99 و عید نوروز سالهای گذشته استان تهران یکی از نشانه های این موضوع است)
اگر مردم میدونستن، دولت و مجلس با تعیین دستوری قیمت انرژی ( مخصوصا بنزین) ، چه آسیبهای وحشتناکی برای مردم و کشور داره (مشکلاتی که در متن بالا گفته شد و بدتر از همه خشکسالی که این مملکتو نابود میکنه )
دولت رو مجبور میکردن قیمتا رو به خود مردم بسپاره( عرضه و تقاضا در بازار)
پیشنهاد راه حل این مشکلات:
مهمترین عامل برای حل ناترازی سوخت و انرژی و استفاده بهینه از این منابع و استفاده از انرژیهای پاک، ایجاد انگیزه اقتصادی است:
- پیش نیاز همه اصلاحات اقتصادی و حل ناترازیها ، جلب اعتماد مردم است از راههای زیر:
۱- حذف بودجه عمومی نهادهای پر هزینه و غیر مولد مانند صدا وسیما و نهادهای مذهبی و...
۲- بستن مسیر قاچاق و رانت و فساد ( بویژه برای نهادهای قدرت )
۳- حذف هزینه های غیر ضروری خارج از کشور و بهبود روابط خارجی
۴- دریافت مالیات از همه نهادهای اقتصادی از جمله نهادهای حاکمیتی
۵- ارائه سهمیه سوخت و انرژی به همه مردم دارای کد ملی ( نه به بیگانگان و اتباع خارجی)
سپس انجام اصلاحات اقتصادی.
اصلاح قیمت و پرداخت سهمیه قابل مبادله انرژی و سوخت بر اساس کد ملی، بسیاری از معضلات اقتصادی و زیست محیطی کشور را حل میکند.
در گام اول بدلیل حساسیت بالا روی بنزین، میتوان دیگر حاملهای انرژی را واقعی سازی کرد و با سهمیه صرفه جویی شده بنزین توسط افراد( که در کارت بانکی به کد ملی اختصاص می یابد) ، هزینه ها رفت و آمد و قبوض مربوطه انرژی را پرداخت کرد. که انگیزه بالایی برای صرفه جویی بنزین نیز به همراه دارد.
تا زمانیکه قیمت سوخت و انرژی دستوری است هیچگاه مصرف بهینه و بطور موثر و فراگیر از انرژی پاک ( خورشیدی، بادی و ..‌) استفاده نخواهد شد ، نه توسط دولت و نه مردم .استفاده فراگیر از انرژی پاک و حذف آلودگی و کاهش خشکسالی و بسیاری معظلات بزرگ دیگر با واقعی سازی قیمت انرژی ( قیمت بین المللی و شناور وابسته به عرضه و تقاضا ) و پلکانی بودن آن ، قابل انجام است و هر کاری که اصلاح قیمت را شامل نشود ، عوامفریبی است. اگر این اصلاحات انجام نشود در آینده ای نزدیک ، قحطی و خاموشی بسیار شدیدتر خواهد شد و کشور را به سمت شرایط بسیار وخیم تر و فروپاشی می برد.
منابعی که متعلق به نسلهای آینده هم هست و از طرفی، مصرف آن باعث آلودگی و آسیب زیاد به محیط زیست و سلامت مردم میشه،
نباید رایگان در نظر بگیریم، اتفاقا خیلی هم قیمتش بالاست
بهتر نیست بجای سوزاندن اسرافگرایانه آنها در خودرو های تک سرنشین و دیگر مصارف غیر بهینه انرژی ، پول آنرا صرف ایجاد اشتغال و درآمد بالا و تقویت حمل و نقل عمومی برای مردم کنیم؟
البته لازمه این اصلاحات اقتصادی، اعتماد بین مردم و دولت هست.
اگر میپسندید لطفا منتشر کنید.
0
0