سوئیس: بدهیهای آمریکا و اروپا بمب ساعتی است
به گزارش اقتصاد معاصر؛ کارین کلر-ساتر، در گفتگو با روزنامه سوئیسی "Blick" تاکید کرد که انضباط مالی سوئیس به این کشور کمک کرد تا با چالشهای اقتصادی اخیر مانند همه گیری کرونا و حمله روسیه به اوکراین مقابله کند، در حالی که کشورهایی مانند ایالات متحده و فرانسه با بار بدهیهای عظیمی روبرو هستند که مانع از توانایی آنها در انجام اقدامات مؤثر میشود.
رویترز به نقل از کلر-ساتر نوشت که این کشورها (آمریکا و اروپا) به حدی دچار بدهی شدهاند که حرکت (برای مقابله با چالشهای اقتصادی) را برای آنها دشوار میکند.
وی با تمرکز بر ایالات متحده تاکید کرد که کاهش سریع بازارهای سهام این کشور در آغاز ماه اوت یک هشدار آشکار و نشان دهنده ترس فزاینده سرمایه گذاران از رکود بوده است.
وزیر سوئیسی هشدار داد که این سطوح بالای بدهی آمریکا و اروپا تهدیدی بزرگ برای ثبات بازارهای جهانی است و همچنین تأثیر منفی بر کشورش دارد.
بر اساس گزارش سی ان بی سی آمریکا، این نگرانیها در سایه بدتر شدن بحران بدهی جهانی است و بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، بدهی جهانی در ماه مه سال جاری به رقم تاریخی ۳۱۵ تریلیون دلار رسیده است، سطحی که معادل تقریباً ۳.۷ برابر تولید ناخالص داخلی جهانی. است.
این بدهیها با استقراض بی سابقه در طول همه گیری کرونا تشدید شده است، زیرا دولتها و شرکتها برای کاهش اثرات اقتصادی تعطیلیها و محدودیتها به استقراض متوسل شدند.
بر اساس این گزارش، در ایالات متحده، بدهی فدرال به بیش از ۳۵.۲ تریلیون دلار افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش ۴۶ درصدی تنها در ۵ سال است. نسبت بدهی دولت آمریکا به تولید ناخالص داخلی اکنون از ۱۲۹ درصد فراتر رفته است که نشان دهنده سطح بالای نگرانی در مورد اندازه بدهی در مقایسه با اندازه اقتصاد است.
وضعیت در اروپا نیز کم خطر نیست، زیرا سطح بدهی در کشورهایی مانند فرانسه افزایش یافته است، جایی که بدهی ملی از ۱۱۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی فراتر رفته است، همانطور که صندوق بین المللی پول در اوایل سال جاری تخمین زد.
بسیاری از کشورهای اروپایی با وجود فشار فزاینده برای حمایت از برنامههای اجتماعی و هزینههای دفاعی در سایه عدم اطمینان جهانی، برای کنترل کسری بودجه خود در تلاش هستند.
با توجه به افزایش بدهی جهانی، کلر-ساتر بر اهمیت نظم مالی سوئیس تأکید کرد که به حفظ ثبات آن حتی در شرایط سخت کمک کرده است.
به گزارش رویترز، وزیر دارایی سوئیس تاکید کرد که این رویکرد منظم برای محافظت از سیستم مالی سوئیس در برابر خطرات ناشی از استقراض بیش از حد در سایر نقاط جهان ضروری است.
کلر-ساتر همچنین پیشنهاد اخیر دولت سوئیس مبنی بر الزام بانک UBS به نگه داشتن سرمایه بیشتر پس از تصاحب کردیت سوییس را مورد بحث قرار داد و توجیه کرد که این اقدام برای اطمینان از حفظ سوئیس در برابر یک بحران بانکی بالقوه ضروری است./ فارس