
عقبنشینی ۳۳ هزار واحدی شاخص بورس

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در هفتهای که گذشت بورس تهران موفق شد برای چهارمین هفته پیاپی، در مجموع بازدهی مثبتی را نصیب سهامداران و سرمایهگذاران در تالار شیشهای کند؛ تا جایی که شاخص کل بورس پس از ۱۹ ماه دوری، در روز چهارشنبه گذشته وارد کانال ۲.۵ میلیونی شد. با رشد بیش از ۳ درصدی هفته گذشته، نماگر اصلی بازار بازدهی ۲۷ درصدی را از آبان امسال به ثبت رساند.
همچنین شاخص بورس در حالی مجموعا دو روز ابتدایی هفته پیش را منفی و در ادامه سه روز بعد از آن را مثبت و با رشد پشت سر گذاشت که شاخص کل هموزن هم همگام با رشد هفتگی نماگر اصلی بازار سهام، با صعود ۴.۶۳ درصدی مواجه شد و در فرابورس نیز شاخص این بازار (آیفکس) حدود ۳.۹۷ درصد سبزپوش بود.
افزون بر این در هفتهای که سپری شد، میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه، عدد ۷ هزار و ۷۹۴ میلیارد تومانی را به ثبت رساند و در مجموع نیز یکهزار و ۱۳۰ میلیارد تومان نقدینگی در ۵ روز معاملاتی هفته گذشته به تالار شیشهای وارد شد.
این در شرایطی بود که روند خوب و مثبت کلیت بازار سرمایه در ابتدای معاملات امروز هم ادامه داشت اما چندی نپایید که شدت عرضهها در بازار سرمایه فزونی یافت و در نهایت شاخص بورس، افت بیش از ۳۳ هزار واحدی را به ثبت رساند و ارتفاع ۲ میلیون ۵۰۰ هزار واحد که روز چهارشنبه گذشته به آن وارد شده بود را از دست داد.
همچنین در روزی که حجم و ارزش معاملات تقریبا بهترین روز معاملاتی سال را از این حیث رقم زد، شاخص کل هموزن ۷ هزار واحد و شاخص کل فرابورس نیز ۵۸ واحد افت کردند.
این در شرایطی است که از ۳۵۰ نماد معاملات فعال در بورس امروز ۷۶ درصد معادل ۲۶۷ نماد منفی و ۸۳ نماد مثبت بودند و در فرابورس هم از ۳۶۶ نماد معاملاتی فعال در این بازار، ۶۶ درصد معادل ۲۴۰ نماد مفی و ۱۲۶ نماد هم مثبت ثبت شدند.
علاوه بر این در پایان معاملات امروز، ۱۱ درصد معادل ۳۷ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۲۰ درصد معادل ۷۵ نماد معاملاتی نیز در فرابورس با صف خرید همراه بودند. در مقابل، ۴۲ درصد معادل ۱۴۷ نماد معاملاتی نیز در بورس و ۳۶ درصد معادل ۱۳۲ نماد معاملاتی در فرابورس با صف خرید به کار خود پایان دادند.
این در حالی بود که ارزش صفهای خرید و فروش در بازار سهام امروز به ترتیب ۸۵۵ و هزار میلیارد تومان به ثبت رسید و تالار شیشهای شاهد خروج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پول افراد حقیقی بود که عدد قابل توجهی است.
در مجموع باید گفت در شرایطی که حواشی مربوط به مناقشات سیاسی و نظامی منطقه چند هفتهای بود که کمرنگ دنبال میشد، حالا تحولات سیاسی سوریه موجب شده تا بازار سرمایه و فعالانش این اتفاق را به عنوان یکی از ریسکهای موجود، در کنار خود حس کنند. به عبارت دیگر، افزایش درگیریها در خاورمیانه و به ویژه کشور سوریه، امروز سبب شد تا وزن ریسکهای سیاسی و درگیریهای نظامی، توازن را در کفه عرضه و تقاضاها در تالار شیشهای بر هم بزند.
جدای از این ریسک سیاسی که به نظر میرسد به درازا نخواهد کشید، رشدهای پیاپی شاخص بورس و رسیدن آن به ارتفاع ۲ میلیون ۵۰۰ هزار واحد، به عنوان تاریخیترین ارتفاع فتح شده توسط نماگر اصلی بازار سرمایه، خود دلیل دیگری برای توجیه افت امروز شاخص بورس و کلیت این بازار است.
این در شرایطی خواهد بود که خبرهایی که تا فردا صبح از مناقشات سیاسی و نظامی منطقه به گوش میرسد و از سوی دیگر حمایتهایی که از معاملات و بازار سهام انجام میشود، میتواند سمت و سوی معاملات فردا را تحت تاثیر قرار دهند.