گزارش
گزارش
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

اوراق بهادار دولتی آژیر خطر بودجه ۱۴۰۳

براساس آنچه که در قانون بودجه ۱۴۰۳ مقرر شده است، منابع حاصل از فروش و واگذاری اوراق بهادار اسلامی، ۲۵۴ همت و منابع مورد نیاز برای تسویه اصل وسود آن‌ها ۳۰۰ همت تعیین شده‌ که این وضعیت به معنای آن است که خالص تامین‌ یا تزریق وجه‌ نقد توسط دولت در بازار سرمایه منفی ۴۶ همت خواهد شد.

بانک جهانی: کمتر از نیم درصد جمعیت ایران در خط فقر قرار دارند

بانک جهانی با اعلام این که ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان با فقر مطلق دست و پنجه نرم می‌کنند، اعلام کرد: «۰.۴۲ درصد جمعیت ایران در این خط فقر قرار دارند که یک‌بیستم متوسط جهانی است.» 

سهم عمرانی از بودجه عمومی بالاخره ۲۰ درصد یا ۱۰.۴ درصد؟

در صورتی که سهم درآمد نفت خام تحویلی به دستگاه‌ها برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی را که معمولا محقق نمی‌شود از سقف بودجه عمومی و عمرانی کسر کنیم، سهم بودجه عمرانی از کل بودجه عمومی به ۱۰.۴ درصد کاهش می‌یابد.

مهم‌ترین اعداد لایحه بودجه ۱۴۰۴

لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در حالی تقدیم مجلس شد که دگرگونی‌های شکلی و عددی بسیاری نسبت به قانون بودجه سال جاری دارد.

یادداشت و تحلیل
یادداشت و تحلیل
حجت بین‌آبادی، پژوهشگر اقتصادی

3 پبشنهاد برای اثربخشی موثر بودجه عمرانی ۱۴۰۳

بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهند که طرح‌های عمرانی و پیشران، به‌ عنوان سوخت اصلی موتور توسعه پایدار ملت‌ها و دولت‌ها شناخته می‌شوند و در حال حاضر نیز، این حکم پررنگ‌تر و شدیدتر از گذشته، همچنان پابرجا است.

احسان قمری، کارشناس اقتصادی

روز صادرات و ضرورت نگاهی نو به تجارت خارجی کشور

بیست و نهم مهرماه، آغاز سال صادرات غیرنفتی بوده و لازم است با نگاهی نو به تجارت خارجی از سوی مسؤولان امر و فعالان اقتصادی، گام در مسیری بگذاریم که در وهله اول برنامه‌ریزی‌های کلان از سوی نظام حکمرانی صورت پذیرفته و در وهله دوم نهادهای بخش خصوصی به عنوان بازوان اجرایی و مشورتی، رویکردهای ورود به بازارهای بین‌المللی را در اختیار دولت‌ها قرار دهند.

حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار و کارگری

امنیت شغلی کارگران در گرو توسعه بازار کار است

استفاده از فرصت‌های شغلی جدید، مخصوصا در حوزه اقتصاد دیجیتال از طریق به کارگیری فناوری‌های جدید آی‌تی، فضای مجازی و پلتفرم‌های اینترنتی، از برنامه‌هایی بوده که علاوه بر توسعه بازار کار، باعث جذب بیشتر کارجویان و کاهش بیکاری خواهد شد.

علیرضا جلالی فراهانی، کارشناس اقتصادی

سیاست‌های کلی نظام و حلقه مفقوده

هرچند که از زمان ابلاغ اولین سند سیاست کلی، بیش از ۳۰ سال می‌گذرد اما به نظر می‌رسد هنوز هم خلاء اسناد «استراتژی خط‌مشی» که در عمل، قاعده و چارچوب تدوین سیاست‌های دستگاه‌های گوناگون را مشخص می‌کند، در عموم حوزه‌هایی که در آنها سیاست کلی تدوین‌شده، پررنگ و مشهود است.

گفت وگو
گفت وگو
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» اعلام کرد؛

نارضایتی تولیدکنندگان پوشاک از کارگروه ساماندهی مد و لباس

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران مدعی وجود برخی کارشکنی‌ها از سوی کارگروه ساماندهی مد و لباس برای تولیدکنندگان پوشاک شد و به تشریح برخی از این موارد پرداخت.

نماینده مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اعلام کرد؛

توجه ویژه لایحه بودجه به رشد اقتصادی و کاهش تورم مطابق برنامه هفتم

به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس رشد اقتصادی و کاهش تورم بر مبنای برنامه هفتم توسعه، سر لوحه لایحه بودجه ۱۴۰۴ است که امیدواریم در اجرا نیز چنین باشد.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

گوشت گوسفندی با توزیع نادرست کمیاب شد

به گفته مدیرعامل اتحادیه دام سبک، مشکل اصلی عرضه گوشت گوسفندی تنظیم بازار به فروشگاه‌های زنجیره‌ای در بخش توزیع است، نه تولید! 

کارشناس ارشد انرژی در گفت‌وگو با «اقتصادمعاصر» پاسخ داد:

چرا اقتصاد بهینه سازی در کشور شکل نمی‌گیرد؟

یک کارشناس ارشد انرژی معتقد است که مساله اصلی در مورد پروژه‌های بهینه‌سازی این بوده که اقتصاد صرفه‌جویی در ایران هنوز شکل نگرفته و این باعث ضربات جبران ناپذیر برپیکره اقتصاد کشورمی‌شود.