به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از وضعیت بدهی کشورهای در حال توسعه اعلام کرد که کل بدهی این کشورها در سال ۲۰۲۳ با رشد ۲.۳ درصدی نسبت به سال قبل از آن به ۸ تریلیون و ۸۳۶ میلیارد دلار رسید.
چین بدهکارترین کشور در میان این گروه بوده، به طوری که ۲۷ درصد از کل بدهی کشورهای در حال توسعه مربوط به این کشور است. بدهی خارجی چین در پایان سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۲ تریلیون و ۴۰۰ میلیون دلار برآورد شد. در عین حال بدهی خارجی پکن در این سال با کاهش ۱.۱ درصدی نسبت به سال قبل روبهرو بود.
این نهاد بینالمللی کل بدهی خارجی ایران در پایان سال ۲۰۲۳ را ۹ میلیارد و ۹۰۱ میلیون دلار اعلام کرده که در مقایسه با کل بدهی کشورهای در حال توسعه رقم ناچیزی و در حدود یکهزارم است.
بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته، ۴۴۱ میلیون دلار افزایش یافت. این در حالی است که بدهی خارجی ایران در سال پیش از آن، ۹ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار اعلام شده بود.
بر اساس این گزارش، بدهی بلندمدت ایران در پایان سال ۲۰۲۳ بالغ بر یک میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به سال قبل از آن، ۸ میلیون دلار کاهش داشته است. با این حال بدهی کوتاهمدت ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته و به ۲ میلیارد و ۲۸۵ میلیون دلار رسید. در سال پیش از آن نیز، رقم بدهی کوتاهمدت ایران یک میلیارد و ۱۸۸ میلیون دلار اعلام شده بود.
کل اعتبارات پرداختی به ایران توسط صندوق بینالمللی پول نیز در پایان ۲۰۲۳ به ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده که این رقم نسبت به سال گذشته، ۵۲ میلیون دلار افزایش داشته است.
ایران ۱۳ میلیون دلار سود بابت بهره بدهی خود در سال ۲۰۲۳ پرداخت کرده است.
آمارهای بانک جهانی همچنین نشان میدهد که ۳۹ درصد از کل بدهی خارجی ایران مربوط به بدهی بخش خصوصی بود. ۴۵ درصد بدهی خارجی ایران شامل بدهی ایران به موسسات و نهادهای چندجانبه و ۱۶ درصد نیز مربوط به بدهی دو جانبه است. از کل بدهی خارجی کشور، ۱۰ درصد مربوط به بدهی به هند و ۲ درصد به ژاپن اعلام شده است.