بانک جهانی: درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها بیشتر از ۹۴ کشور جهان است

ایران در سال ۲۰۲۳ با درآمد سرانه ملی ۱۷,۹۰۰ دلار، در رتبه ۱۰۲ جهانی و ۷ خاورمیانه قرار دارد. این میزان با ۸ درصد رشد نسبت به سال قبل، ایران را از کشور‌هایی مانند عراق و لبنان بالاتر می‌برد.
بانک جهانی: درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها بیشتر از ۹۴ کشور جهان است
کد خبر:۹۳۰۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ آمار بانک جهانی نشان می‌دهد ایران از نظر میزان درآمد سرانه ملی در رتبه ۷ خاورمیانه قرار دارد و در رده بندی جهانی بالاتر از ۹۴ کشور جهان از این نظر قرار گرفته است.

آمار منتشر شده از سوی بانک جهانی نشان می‌دهد ایران از نظر درآمد سرانه ملی وضعیت میانه‌ای در سطح منطقه و جهان دارد.این نهاد بین المللی درآمد سرانه ملی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اساس شاخص قدرت خرید را ۱۷۹۰۰ دلار محاسبه کرده و ایران را از این نظر در میان ۱۹۶ کشور در جایگاه ۱۰۲ جهان قرار داده است.

بر این اساس درآمد سرانه ملی ایران در این سال از ۹۴ کشور جهان بیشتر و کمتر از ۱۰۱ کشور جهان بوده است. درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها در این سال با رشد ۸ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. در سال ۲۰۲۲ رقم درآمد سرانه ملی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید ۱۶۵۷۰ دلار اعلام شده بود.

درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها بیشتر از ۵ کشور منطقه

بر اساس این گزارش ایران در منطقه خاورمیانه در بین ۱۲ کشور رتبه ۷ را به خود از نظر درآمد سرانه ملی بر اساس شاخص قدرت خرید اختصاص داده است. ایران بعد از ۶ کشور عربی حاشیه خلیج فارس که به لطف منابع غنی نفت و جمعیت کم، درآمد سرانه بالایی دارند در رتبه ۷ منطقه قرار گرفته است.

عراق با وجود فروش نفت بیشتر از ایران، یک پله پایین‌تر قرار گرفته و رتبه ۸ منطقه را به خود اختصاص داده است. لبنان، اردن، فلسطین و سوریه نیز به ترتیب رتبه‌های ۹ تا ۱۲ را از نظر میزان درآمد سرانه ملی در منطقه دارند.

قطر در رتبه نخست منطقه از نظر میزان درآمد سرانه ملی قرار گرفته است. میزان درآمد سرانه ملی قطر ۱۱۶۸۷۰ دلار برآورد شده است. این کشور همچنین رتبه دوم جهان را از این نظر به خود اختصاص داده است. امارات، کویت، بحرین، عربستان و عمان قبل از ایران در رتبه‌های دوم تا ششم منطقه قرار گرفته اند.

 سنگاپوری‌ها بیشترین درآمد سرانه را در جهان دارند

بر اساس این گزارش در رده بندی جهانی، سنگاپور بیشترین درآمد سرانه ملی بر اساس شاخص قدرت خرید را در سال ۲۰۲۳ داشته است. درآمد سرانه ملی این کشور بیش از ۱۱۸ هزار دلار بوده و سوئیس پس از قطر با ۱۱۲ هزار دلار در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته است. کشور آفریقایی بروندی با درآمد سرانه ملی ۹۵۰ دلاری در انتهای جدول رده بندی جهانی از این نظر قرار گرفته است.

درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها بیشتر از مردم الجزایر، اندونزی و پاکستان

در میان کشور‌هایی که درآمد سرانه ملی کمتری از ایران دارند کشور‌ها و اقتصاد‌های بزرگی دیده می‌شوند. از جمله این کشور‌ها عبارتند از: الجزایر در رتبه ۱۰۶، آفریقای جنوبی در رتبه ۱۱۰، اندونزی در رتبه ۱۱۳، هند در رتبه ۱۳۱، و پاکستان در رتبه ۱۵۵ قرار دارد.

آمریکایی‌ها در رتبه ۱۰ جهان از نظر درآمد سرانه ملی

طبق گزارش بانک جهانی آمریکا در رده بندی جهانی رتبه‌ای بهتر از ۱۰ به دست نیاورده است. میزان درآمد سرانه ملی این کشور ۸۲ هزار دلار اعلام شده است. چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا نیز با ۲۴۳۸۰ دلار در رتبه ۷۹ جهان قرار گرفته است.

ارسال نظرات