
بدهی خارجی ایران کمتر از ۶۹ کشور درحال توسعه

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود میزان بدهی خارجی ۱۱۹ کشور در حال توسعه را اعلام کرده و چین را به عنوان بدهکارترین کشور در میان این گروه قرار داده است.
میزان بدهی خارجی چین در پایان سال میلادی گذشته، ۲.۴ تریلیون دلار برآورد شده که این رقم بیشتر از بدهی هر کشور در حال توسعه دیگر بوده است. هند با فاصله زیاد از چین در رتبه دوم قرار گرفته و بدهی خارجی هند ۶۴۶ میلیارد دلار در پایان ۲۰۲۳ بوده است. برزیل با بدهی ۶۰۷ میلیارد دلاری در رتبه سوم جهان قرار گرفت.
بدهی خارجی ایران کمتر از ۶۹ کشور درحال توسعه
کل بدهی خارجی ایران در پایان سال میلادی گذشته، ۹.۹ میلیارد دلار برآورد شده که این رقم از میزان بدهی خارجی ۶۹ کشور در حال توسعه کمتر بوده است. ایران با وجود برخورداری از اقتصادی بزرگ و قرار داشتن جزو ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا (از نظر میزان تولید ناخالص داخلی بر اساس قدرت خرید) در ردهبندی کشورها از نظر بدهی خارجی در جایگاه ۷۰ قرار گرفته است.
بسیاری از کشورها که اقتصاد بسیار کوچکتر از ایران دارند، با بدهیهای سرسام آور مواجه هستند. برای مثال کشور آفریقایی موزامبیک با اقتصاد ۲۰ میلیارد دلاری بیش از ۶۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ بدهی خارجی داشته است.
ترکیه ۵۰ برابر ایران بدهی خارجی دارد
ترکیه به عنوان کشوری که از نظر توسعه اقتصادی جلوتر از ایران بوده، پنجمین کشور در حال توسعه بدهکار در جهان تلقی میشود. بدهی این کشور در پایان سال ۲۰۲۳ به ۴۹۹ میلیارد دلار رسیده که بیش از ۵۰ برابر بدهی ایران در این سال بوده است.
اندونزی ۴۰۶ میلیارد دلار، اوکراین ۱۷۶ میلیارد دلار، پاکستان ۱۳۰میلیارد دلار، بنگلادش ۱۰۱ میلیارد دلار، لبنان ۶۶ میلیارد دلار، آنگولا ۵۷ میلیارد دلار، اردن ۴۴.۶ میلیارد دلار، کنیا ۴۲.۹ میلیارد دلار، عراق ۲۰.۳ میلیارد دلار، جمهوری آذربایجان ۱۴.۵ میلیارد دلار، و نپال ۹.۹ میلیارد دلار، میزان بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر هستند.
سوریه با بدهی خارجی ۴.۸ میلیارد دلاری در تصرف معارضان
سوریه که اخیرا با سرنگونی رژیم بشار اسد به تسخیر گروههای معارض درآمده، ۴.۸ میلیارد دلار در پایان سال میلادی گذشته بدهی خارجی داشته است. توگو با بدهی ۱۹۶ میلیون دلاری کمترین میزان بدهی خارجی را در میان کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۲۳ داشته است.