اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۷/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۲:۰۷
۱۰:۱۱ ۱۴۰۳/۰۹/۳۰
«اقتصاد معاصر» بررسی می‌کند؛

کاهش غیرمنتظره تولید صنعتی آمریکا

تولید صنعتی ایالات متحده در نوامبر برای سومین ماه متوالی کاهش یافت؛ افت تولید در بخش‌های معادن، تاسیسات و هوافضا از عوامل اصلی این کاهش بود که برخلاف پیش‌بینی‌ها رخ داد.
کد خبر:۱۰۹۰۲

به گزارش خبرنگار افتصاد معاصر به نقل از بلومبرگ؛ تولید صنعتی ایالات متحده برای سومین ماه متوالی در نوامبر، به‌ طور غیرمنتظره‌ای کاهش یافت. بر اساس داده‌های منتشر شده توسط فدرال رزرو، تولید کارخانه‌ها، معادن و شرکت‌های آب و برق با افت ۰.۱ درصدی مواجه شد، در حالی که پیش‌بینی اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی بلومبرگ رشد ۰.۳ درصدی را نشان می‌داد. 

این افت تولید پس از کاهش ۰.۴ درصدی در ماه اکتبر رخ داد. بر اساس گزارش فدرال رزرو، تولیدات پس از کاهش ۰.۷ درصدی در ماه قبل، فقط ۰.۲ درصد افزایش داشت؛ رقمی که از انتظارات بازار پایین‌تر بود. 

یکی از عوامل کلیدی این کاهش، افت تولید در بخش تجهیزات هوافضا بود. این در حالی است که انتظار می‌رفت با پایان اعتصاب در شرکت بوئینگ، تولید این بخش افزایش یابد. به گفته فدرال رزرو، کاهش تولید قطعات هواپیما عامل اصلی این افت بود. 

کاهش شدید تولید در بخش آب و برق و معدن نیز از دیگر عوامل مهم افت تولید صنعتی نوامبر بود. تولید در بخش آب و برق بیشترین کاهش را طی چهار ماه اخیر داشته، در حالی که بخش معدن بیشترین افت خود از ماه می‌ را تجربه کرده است. 

بخش تولید، که سه‌چهارم از کل تولید صنعتی را به خود اختصاص می‌دهد، امسال تحت فشار قرار گرفت. دلیل این فشار، کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌ها به دلیل افزایش نرخ‌های بهره و هزینه‌های وام بود. کارشناسان معتقدند تولیدکنندگان داخلی ممکن است در ماه‌های آینده با چالش‌های بیشتری مواجه شوند؛ چراکه قیمت دلار و تقاضای کم خرید این ارز در بازار‌های جهانی موانع جدیدی برای رشد صادرات ایجاد می‌کنند. 

علاوه بر تجهیزات هوافضا، تولید کارخانه‌ها در بخش‌های فلزات ساخته‌شده، پوشاک و تجهیزات کامپیوتری نیز کاهش یافت. در مقابل، بخش خودروسازی عملکرد بهتری داشته است. خودروسازان پس از دو ماه کاهش متوالی، تولید خود را افزایش داده‌اند تا به تقاضای بازار پاسخ دهند. 

گزارش فدرال رزرو همچنین نشان می‌دهد که نرخ استفاده از ظرفیت تولیدی کارخانه‌ها تقریبا بدون تغییر در سطح ۷۶ درصد باقی ماند. با این حال، نرخ کلی بهره‌برداری صنعتی با افت به ۷۶.۸ درصد رسید که پایین‌ترین سطح از آوریل ۲۰۲۱ به‌ شمار می‌رود. 

این داده‌ها نشان‌دهنده تداوم فشار‌های ساختاری بر تولید صنعتی ایالات متحده است؛ به‌ ویژه در شرایطی که عوامل داخلی مانند هزینه‌های وام و عوامل خارجی مانند  قیمت دلار بر عملکرد این بخش تاثیر منفی می‌گذارند.

ارسال نظرات