به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از راشاتودی؛ روسیه در سال گذشته با صادرات ۳۳.۶ میلیون تن گاز طبیعی مایعشده (LNG) رکورد جدیدی ثبت کرد که بیش از نیمی از آن به بازار اتحادیه اروپا ارسال شد. روزنامه تجاری RBK روز سهشنبه با استناد به دادههای شرکت تحلیلگری Kpler، این گزارش را منتشر کرد. این میزان صادرات، ۴ درصد بیشتر از رکورد قبلی، یعنی ۳۲.۹ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ بوده است. همچنین روسیه در دسامبر ۲۰۲۴ به یک دستاورد جدید رسید و ۳.۲۵ میلیون تن LNG صادر کرد که نزدیک به ۱۴ درصد بیشتر از ماه قبل و ۱.۳ درصد بالاتر از رکورد پیشین در دسامبر ۲۰۲۳ بود.
بر اساس گزارش Kpler، بیشترین سهم از صادرات LNG روسیه در سال گذشته به تاسیسات Yamal LNG اختصاص داشت که ۲۱.۱ میلیون تن از کل صادرات را شامل شد که ۶ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۳ داشت. در مقابل، صادرات از تاسیسات Sakhalin-2 با ۳.۱ درصد کاهش به ۹.۹ میلیون تن رسید. همچنین حملونقل LNG از Vysotsk که شامل تاسیسات Gazprom LNG Portovaya و Kriogaz-Vysotsk است، با ۳.۴ درصد افزایش به ۲.۳۱ میلیون تن رسید. دادهها نشان میدهد که حدود ۱۸۶،۰۰۰ تن LNG از ترمینال Utrenny و بخشی از پروژه Arctic LNG 2، صادر شده است. علاوه بر این، Kpler گزارش داد که ۱۳۵،۰۰۰ تن دیگر از محمولههای LNG روسیه از بندری نامشخص صادر شدهاند.
این گزارش با اظهارات الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه که در دسامبر اعلام کرده بود صادرات LNG کشور تا پایان ۲۰۲۴ به ۳۳ میلیون تن خواهد رسید، مطابقت دارد.
نوواک در آن زمان گفت: «ما پروژههای بزرگی در دست اجرا داریم. تاسیسات جدید در حال ساخت هستند. LNG روسیه به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر میشود.»
وی همچنین تاکید کرد که بازار LNG بسیار رقابتی است و تعداد کشورهای خریدار قابل توجه هستند.
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۷.۴ میلیون تن، معادل ۵۲ درصد از کل صادرات LNG روسیه را دریافت کرد که ۴ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ است. این افزایش در حالی رخ داد که اتحادیه اروپا تلاش میکند وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهد. در ژوئن، اتحادیه اروپا برای نخستین بار LNG روسیه را هدف تحریمهای خود قرار داد و عملیات بارگیری مجدد، انتقال کشتی به کشتی و ارسال LNG به کشورهای ثالث از طریق بنادر اروپایی را ممنوع کرد. این تحریمها یک دوره گذار ۹ ماهه دارند. در میان کشورهای اروپایی، فرانسه، اسپانیا، بلژیک و هلند، بزرگترین خریداران LNG روسیه در سال گذشته بودند.
در حالی که اروپا بیش از نیمی از LNG روسیه را دریافت کرد، ۴۵ درصد از صادرات این کشور، معادل ۱۵.۲ میلیون تن، به بازارهای آسیایی ارسال شد. چین با واردات ۷ میلیون تن، بزرگترین خریدار در این منطقه بود و ژاپن با ۵.۷ میلیون تن در جایگاه دوم قرار گرفت. از دیگر مقاصد LNG روسیه، ترکیه و کویت بودند. کویت به طور قابل توجهی واردات خود را به ۲۲۰،۰۰۰ تن افزایش داد که سه برابر میزان خرید آن در سال ۲۰۲۳ است. همچنین ۳۳۶،۰۰۰ تن LNG روسیه به مقاصد نامشخص ارسال شد.