اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۷/بهمن/۱۴۰۳ | ۰۶:۲۰
۱۵:۰۰ ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه

رشد ناپایدار بورس در میان مشکلات نقدینگی

رشد ناپایدار امروز شاخص بورس و نماگر‌های اصلی بازار پس از چند روز روند منفی، در حالی اتفاق افتاده است که مشکلات اصلی بازار سرمایه ریشه در کمبود نقدینگی دارد.
کد خبر:۲۶۷۵

اقتصاد معاصر-مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه: بازار سرمایه چند روزی است که از نظر آمار و ارقام، به ویژه برای شاخص بورس، روند منفی را در پیش گرفته است. با وجود این اما شاخص کل هم‌وزن، در این مدت از روند متعادل و مثبت‌تری برخوردار بود. این در شرایطی رخ داده که در جریان معاملات دیروز تالار شیشه‌ای، شاخص کل هم‌وزن هم منفی بود و این شاخص با شکستن مقاومت ۴ روزه خود با کاهش ۰.۲۷‌ درصدی روبه‌رو شد.


در فرابورس هم شاخص کل این بازار که «آیفکس» تلقی می‌شود با ۰.۱۱‌ درصد کاهش به ۲۱‌ هزار و ۵۶۸ واحد رسید. البته ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) دیروز از رشد ۳‌ درصدی برخوردار بود.


شاخص کل در معاملات امروز بازار، رشد ۲ هزار واحدی را به خود دید و دیگر نماگر‌های اصلی بازار هم سبزپوش بودند. آمار‌ها حاکی از آن هستند که در بورس امروز، ۵۲ درصد نماد‌های معاملاتی مثبت و در فرابورس نیز ۴۵ درصد رنگ سبز را به خود دیدند. ۱۶ درصد نماد‌ها هم در پایان معاملات روز جاری در بورس با صف خرید مواجه شدند و این آمار برای بازار فرابورس نیز ۲۲ درصد بود. همچنین ۵ درصد نماد‌ها در بورس و ۱۸ درصد نماد‌ها در فرابورس با صف فروش، معاملات را به پایان رساندند. 


در مجموع، رشد ناپایدار امروز شاخص بورس و نماگر‌های اصلی بازار در حالی اتفاق افتاده است که به باور کارشناسان، مشکلات نقدینگی و جذابیت بازار‌های موازی، عامل اصلی ناپایداری این روز‌های بازار سرمایه بوده‌اند. همین عوامل نیز به خروج بیشتر پول از بازار دامن زده و از جذابیت بازار سرمایه برای ورود نقدینگی کاسته‌اند. 

 

به عبارت دیگر مشکلات اصلی بازار، ریشه در کمبود نقدینگی دارد و ریسک‌های سیاسی را نمی‌توان اصلی‌ترین دلیل ناپایداری بازار دانست. در مقابل هم برخی معتقدند که پایداری بازار سرمایه منوط به ایجاد آرامش نسبی سیاسی و مدیریتی است.


این در شرایطی بوده که این روز‌ها با وجود انتشار خبر‌های مثبت از صنعت پتروشیمی‌ها و رشد نرخ نیما، کفه عرضه در معاملات، سنگین‌تر از تقاضا است و با نزدیک شدن به پایان شهریور ماه و موعد انتشار اطلاعات و گزارش‌های مالی ماهانه و فصلی شرکت‌ها و در پی آن احتمال کاهش چشمگیر تولید شرکت‌ها به دلیل مشکلات قطعی برق در تابستان، «احتیاط» بیشتر در رفتار معامله‌گران نمایان‌تر می‌شود.

ارسال نظرات