۱۱:۱۸ ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۷ اسفند ۱۴۰۳)؛

از خودتحریمی در مسکن تا خواب زمستانی صنعت

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از خودتحریمی در مسکن تا خواب زمستانی صنعت
کد خبر:۱۶۴۷۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از وضعیت بازار مسکن، تصمیمات ارزی دولت و تاثیر آن بر تورم، تعیین دستمزد کارگران، ریسک‌های خرید اقساطی خودرو و وضعیت تولید صنایع بورسی پرداخته‌اند. 

روزنامه شرق در گزارش خود با عنوان «مسکن، گرفتار خودتحریمی» به بررسی وضعیت نابسامان بازار مسکن می‌پردازد و افزایش تورم مسکن و کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در تهران را نشانه‌هایی از وخامت اوضاع می‌داند. این روزنامه نااطمینانی در فضای اقتصادی کشور و تحریم داخلی بخش مسکن را مهم‌ترین عامل وخامت اوضاع بازار مسکن معرفی می‌کند.

روزنامه وطن امروز در گزارش خود با عنوان «فشار استیضاح یا تورم؟» به بررسی تصمیمات ارزی دولت و تاثیر آن بر تورم می‌پردازد و عقب‌نشینی دولت از افزایش نرخ ارز کالا‌های اساسی را ناشی از فشار استیضاح وزیر اقتصاد می‌داند. این گزارش بیان دارد: «نوسانات نرخ ارز و طلا به محلی برای تامین بودجه دولت تبدیل شده و سیگنال‌های ارزی لایحه بودجه ۱۴۰۴ به فعالان اقتصادی، یکی از دلایل اصلی تشدید نوسانات و التهاب‌های ارزی در ماه‌های اخیر بوده است.» 

روزنامه جام‌جم در گزارش اقتصادی خود با عنوان «کارگران، صنفی حقوق می‌گیرند؟» به موضوع تعیین حداقل دستمزد کارگران و چالش‌های آن می‌پردازد و عدم رعایت نرخ تورم در تعیین دستمزد کارگران در سال‌های اخیر را مورد انتقاد قرار می‌دهد. این روزنامه نوشت: «کارگران خواستار تعیین میزان افزایش حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم هستند.» 

روزنامه فرهیختگان هم در گزارش خود با عنوان «ریسک بزرگ قسطی خریدن خودرو» به بررسی خطرات و مزایای خرید اقساطی خودرو پرداخته و نرخ سود بالای لیزینگ‌ها و احتمال کلاهبرداری را از جمله خطرات این نوع خرید می‌داند و به خریداران خودروی قسطی علاوه بر سود‌های بالای این معاملات، توصیه می‌کند که مراقب فروشندگان غیرمعتبر باشند. 

روزنامه خراسان در گزارش خود با عنوان «خواب زمستانی صنعت»، به بررسی روند نزولی تولید و فروش صنایع بورسی می‌پردازد و نوسانات نرخ ارز و کمبود انرژی را از جمله عوامل اصلی این روند می‌داند. این گزارش بیان دارد: «رشد منفی تولید به طور متوالی از آبان تا دی تکرار شده و کمبود انرژی و نوسانات نرخ ارز، دو عامل مهم ضربه به تولید در سال جاری بوده‌اند.»

ارسال نظرات