۲۷/تير/۱۴۰۴ | ۲۰:۰۶
اعضای هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس انتخاب شدند/ «موسی احمدی»رئیس ماند بررسی جزئیات گزارش عملکرد وزارت کشور در تجاوز رژیم صهیونیستی فعلا نیازی به اصلاح بودجه نمی‌بینیم/ سرمایه‌گذاری برای تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت تصویب شد طرح تشکیل ۲ وزارتخانه جدید «انرژی» و «آب و محیط‌زیست» در مجلس کلید خورد تاکنون هیچ بسته معیشتی ویژه برای کارگران واحدهای تولیدی جنگ‌زده در نظر گرفته نشده است واکنش ایران به مکانیسم ماشه و تجاوز نظامی قاطع و متناسب خواهد بود اعضای هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی انتخاب شدند/عسکری رئیس ماند انتقاد رئیس کمیسیون عمران مجلس از افزایش نرخ بلیت پروازهای اربعین دولت موظف به پیگیری دریافت خسارات و غرامت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه می‌شود جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شود تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس/ تاجگردون رئیس ماند تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس/علیزاده رئیس ماند ورود مجلس به افزایش قیمت خودرو تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان راديو را مدتها است خاموش كرده‌ايد
۰۹:۵۳ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۳ بهمن ۱۴۰۳)؛

از تکرار سناریوی بورس تا چراغ‌های قرمز اقتصاد ایران

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از تکرار سناریوی بورس تا چراغ‌های قرمز اقتصاد ایران
کد خبر:۱۵۲۷۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از جاماندگی بازار سهام نسبت به سایر بازارها، ناترازی انرژی و بی‌میلی به انرژی‌های سبز، توجه به درون‌زایی و برون‌نگری در اقتصاد، رکود در بازار مسکن و چراغ‌های هشداردهنده اقتصاد کشور پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش خود با عنوان «تکرار سناریوی بورس ۱۴۰۱؟» به مقایسه بازدهی بازار‌های موازی با بازار سهام از ابتدای سال جاری تاکنون پرداخته است. این روزنامه عنوان می‌کند: «دلار از ابتدای سال، ۵۳ درصد رشد داشته، سکه امامی و بهار آزادی ۱۰۲ درصد و طلای ۱۸عیار ۱۰۳ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند، در حالی که بازدهی شاخص کل بورس فقط ۲۸.۵ درصد بوده است. این جاماندگی می‌تواند زمینه‌ساز یک حرکت جبرانی در ماه‌های آتی شبیه تجربه سال ۱۴۰۱ شود.» 

روزنامه شرق در گزارش خود با عنوان «رویگردانی از انرژی سبز»، به افزایش ناترازی گاز و ضعف ساختاری در مدیریت انرژی کشور اشاره کرده و می‌نویسد: «کاهش دما در سال گذشته و امسال نتوانست از ناترازی گاز بکاهد و در سال جاری به حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است. در حالی که مدیریت مصرف و برنامه‌ریزی صحیح می‌توانست تا حد زیادی از بحران بکاهد، قوانین حوزه انرژی در کشور ناکارآمد و اجرای همان قوانین نیز ناقص است. برنامه هفتم نیز مطابق نیاز‌های فعلی انرژی کشور نبوده و منابع کافی در آن دیده نشده است.» 

روزنامه جام‌جم در گزارش خود با عنوان «توجه به درون‌زایی و برون‌نگری»، بر اهمیت حضور بخش خصوصی در اقتصاد و توجه رهبر معظم انقلاب به تولید و رشد اقتصادی تاکید دارد. این روزنامه اشاره می‌کند: «از سال ۸۴ و با ابلاغ سیاست‌های اصل۴۴ قانون اساسی، قرار بود بخش خصوصی وارد میدان شود اما اجرای نادرست این سیاست‌ها باعث شد که برخی شرکت‌ها به جای واگذاری واقعی، صرفا از زیرمجموعه مستقیم دولت خارج و به سمت خصولتی‌ها بروند. اکنون فعالان اقتصادی خواستار برداشتن موانع و رقابت نکردن دولت با بخش خصوصی هستند.» 

روزنامه وطن امروز در گزارش خود با عنوان «نوسازی؛ کلید ایمن‌سازی» وضعیت رکودی بازار مسکن تهران را بررسی کرده است. این گزارش نوشت: «با وجود افزایش مستمر قیمت‌ها، نبود مشتریان واقعی باعث شده بسیاری از فایل‌های فروش بدون معامله باقی بماند. از سوی دیگر انتشار گزارش تحولات بازار مسکن از سوی بانک مرکزی متوقف شده و قیمت‌ها به‌ طور خزنده صعود می‌کنند. این رکود، نوسازی بافت فرسوده و تقویت تقاضای واقعی را بیش از گذشته ضروری می‌سازد.» 

روزنامه سازندگی در گزارش خود با عنوان «چراغ‌های زرد و قرمز» به هشدار‌های متعدد درباره بحران‌های اقتصادی در ایران می‌پردازد. این روزنامه بیان می‌کند: «ناترازی بودجه دولت و نظام بانکی شکننده به افزایش تورم و کاهش ارزش ریال دامن می‌زند. بیکاری و مهاجرت نخبگان روندی صعودی دارد و تحریم‌های بین‌المللی نیز درآمد‌های ارزی را محدود کرده است. مشکلات محیط‌زیستی مانند بحران آب و آلودگی هوا هم فشار مضاعفی بر اقتصاد وارد کرده و اگر این چراغ‌های هشداردهنده جدی گرفته نشوند، امید عمومی به حداقل خواهد رسید.»