۲۷/فروردين/۱۴۰۴ | ۰۵:۵۵
وصول ۴۶۲ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های لوکس طی۳سال+جدول توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با منابع صندوق توسعه ملی آیا خرید ۱۱ قلم کالای اساسی برای شارژ کالابرگ قابل رصد است؟ آخرین اخبار از ساماندهی کارکنان دولت+ زمان تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی مزایده سیم‌کارتهای توقیفی آغاز شد «طیب‌نیا»؛ گزینه‌ اصلی دولت برای وزارت اقتصاد وزارت اقتصاد: یک ریال وجه نقد رسوبی در حساب دستگاهها نیست منشأ تناقض آمار رشد در مناظره نیلی و خاندوزی قانون مالیات برخانه‌های خالی در تنگنای نقص اطلاعات ادامه طرح کالابرگ در ۱۴۰۴ مشروط شد واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴+ نحوه استعلام و اعتراض تعیین تکلیف مالیات ارزش افزوده قراردادهای تامین اجتماعی واریز کالابرگ الکترونیکی + جزییات شارژ یارانه کودکان+ مشمولان میزان افزایش حقوق کارمندان در ۱۴۰۴+ حق عائله مندی و حق اولاد+ مبلغ مالیات بر حقوق کاهش می‌یابد؟ تخصیص ۲۰۰ همت از بودجه برای پوشش کسری یارانه‌ها
۱۹:۵۱ ۱۴۰۳/۱۱/۰۸

رشد ۸ درصد، سخت ولی ممکن

در حالی برخی در قابل تحقق بودن نرخ رشد اقتصادی ۸ درصدی ایران تردید دارند که ظرفیت‌های دست نخورده اقتصاد ایران تحقق این عدد را ممکن می‌کند.
رشد ۸ درصد، سخت ولی ممکن
کد خبر:۱۴۱۴۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر، اقتصاد ایران در حال حاضر با ظرفیت‌های بالقوه‌ای روبرو است که می‌تواند زمینه‌ساز رشد اقتصادی چشمگیر باشد. ایران با دارا بودن ذخائر عظیم نفت و گاز، تنوع مواد معدنی، موقعیت ژئوپلیتیکی خاص و بخش کشاورزی با پتانسیل بسیار بالا، می‌تواند به رشد اقتصادی ۸ درصدی دست یابد، البته با شرط تحقق برخی پیش‌نیاز‌ها مانند برنامه‌ریزی بلندمدت، سرمایه‌گذاری در فناوری و زیرساخت‌ها، و رفع موانع تجاری.

یکی از بزرگترین مزیت‌های ایران ذخایر عظیم نفت و گاز است. ایران در مجموع رتبه برتر جهان را در این حوزه داراست. باوجود این ذخایر عظیم، بخش عمده‌ای از آنها هنوز توسعه نیافته است. ایران دارای ۶۰۰ میلیارد بشکه نفت خام درجا است که با فناوری فعلی، تخمین زده می‌شود ۱۵۰ میلیارد بشکه آن قابل استحصال باشد. صنعت نفت و گاز ایران دارای ظرفیت‌هایی است که اگر به بهره‌وری کامل برسد، می‌تواند به موتور محرکه اقتصادی کشور تبدیل شود. با وجود تعداد زیادی پالایشگاه نفت و گاز، و بیش از ۸۰۰ شرکت خصوصی فعال اما به دلیل برخی موانع و مشکلات داخلی و بین المللی، این ظرفیت‌ها به طور کامل استفاده نشده‌اند.

ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی غیرنفتی و ذخایر عظیم در این بخش، یکی از ۱۵ قدرت معدنی جهان محسوب می‌شود. باوجود این منابع، تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران را تشکیل می‌دهد. این نشان‌دهنده ظرفیت استفاده نشده در این بخش است که می‌تواند به میزان زیادی توسعه یابد. با سرمایه‌گذاری مناسب و تکنولوژی‌های پیشرفته، ظرفیت‌های این بخش می‌تواند به طور چشمگیری افزایش یابد.

موقعیت ژئوپلیتیکی ایران با ۱۵ کشور همسایه، فرصت بسیار مناسبی برای افزایش تجارت خارجی فراهم کرده است. با وجود تجارت ۱۲۰۰ میلیارد دلاری این کشور‌های همسایه، سهم ایران در حال حاضر تنها حدود ۴۰ میلیارد دلار است. بهره‌برداری از این موقعیت استراتژیک نیازمند بهبود زیرساخت‌های تجاری، افزایش روابط دیپلماتیک و تسهیل شرایط تجاری بین‌المللی است.

حوزه کشاورزی ایران با پتانسیل تغذیه ۵۰۰ میلیون نفر، یکی دیگر از ظرفیت‌های اقتصادی بالقوه است. تنها ۱۲٪ از مساحت ایران در حال حاضر تحت عملیات کشاورزی است. بهره‌وری در حال حاضر بین ۵۰٪ تا ۶۰٪ ظرفیت موجود است. افزایش سطح زیرکشت و بهبود بهره‌وری، همراه با دوبرابر شدن ارزش محصولات پس از فرآوری، می‌تواند ارزش تولیدات کشاورزی ایران را به ارقام نجومی چند میلیارد دلاری برساند. این امر نیازمند سرمایه‌گذاری در فناوری و زیرساخت‌های کشاورزی و برنامه‌ریزی بلندمدت است.

تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی در ایران به‌طور قطع با چالش‌هایی مواجه است، از جمله این چالش‌ها می‌توان به تحریم، نیاز به اصلاحات ساختاری اقتصادی و نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و فناوری اشاره کرد اما اقتصاد ایران با وجود این چالش‌ها، دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای است که با برنامه‌ریزی مناسب و استفاده بهینه از منابع و موقعیت‌ها می‌تواند به رشد اقتصادی پایدار ۸ درصد دست یابد.

ارسال نظرات