۱۹:۱۴ ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

تمرکز ماموران مالیاتی بر اخذ مالیات از دانه‌درشت‌ها

عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: افزایش سیستمی شدن حسابرسی در نظام مالیاتی کشور کمک می‌کند که سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات بر فراریان مالیاتی و همچنین دانه‌درشت‌ها تمرکز کند. به این ترتیب، درآمدهای مالیاتی دولت افزایش پیدا می‌کند و عدالت مالیاتی محقق خواهد شد.
تمرکز ماموران مالیاتی بر اخذ مالیات از دانه‌درشت‌ها
کد خبر:۱۵۰۹۹

ابراهیمی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در ارتباط با این موضوع که طی سال جاری شاهد کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی دستی به اظهارنامه اشخاص حقیقی و همچنین کاهش ۵۰ درصدی رسیدگی ممیز به اظهارنامه اشخاص حقوقی هستیم، تصریح کرد: یکی از نیازهای نظام مالیاتی کشور که به شدت احساس می‌شد، این بود که روندهای مالیاتی به سمت سیستمی و هوشمند شدن بروند. روندهای غیرسیستمی به افراد وابسته است و ممیزان مالیاتی نقش اساسی در این زمینه دارند اما وقتی از سیستم‌ها استفاده می‌کنیم، داده‌‌ها و اطلاعات مبنای تصمیم‌گیری هستند. 

وی ادامه داد: موضوع مهم در دنیای امروز این است که از سیستم‌ها استفاده کنیم تا بتوانیم به راحتی با استفاده از اطلاعات، تصمیمات درستی بگیریم. سازمان امور مالیاتی نیز به شدت به سیستمی شدن نیازمند بود و روندهای فعلی مثبت ارزیابی می‌شود. 

این نماینده مجلس بیان کرد: سیستمی شدن درصد بالایی از حسابرسی به اظهارنامه‌های بخش حقیقی و حقوقی گام خوب و رو به جلویی است. باید به سمتی برویم که در نهایت تمامی اظهارنامه‌ها به صورت هوشمند و سیستمی رسیدگی شود. این روندها به افزایش اعتماد مردم به روندهای مالیاتی کشور منجر می‌شود، زیرا نقش ممیزان مالیاتی و افراد از بین می‌رود و اطلاعات تعیین‌کننده هستند. 

ابراهیمی عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی در ارتباط با این موضوع که طی سال جاری احصا اطلاعات فروش با تکیه بر پایگاه جامع اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی و در راستای اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر ق.م.م بوده است، تصریح کرد: یکی ازمشکلات انجام دستی امور مالیاتی این بود که بعضا شاهد اعمال سلیقه کارشناسان مالیاتی در امور مالیاتی بودیم. همچنین این روندها، یک سری مفسده‌های دیگری به دنبال داشت. داده‌محوری در نظام مالیاتی، رشد چشم‌گیر حسابرسی هوشمند و سیستمی در بخش مالیات بر عملکرد سال ۱۴۰۲ را به دنبال داشته است که مثبت ارزیابی می‌شود. 

وی ادامه داد: هر چقدر بتوانیم فرآیندهای مالیاتی کشور را از حالت دستی به حالت سیستمی و هوشمند تبدیل کنیم، سرعت و سهولت انجام کارها بیشتر می‌شود. به این ترتیب، سازمان امور مالیاتی می‌تواند از نیروی انسانی‌ خود در جهت تمرکز بر مالیات‌ستانی از فراریان مالیاتی و دانه‌درشت‌ها تمرکز کند. سازمان امور مالیاتی به دلیل محدودیت در نیروی انسانی تا کنون نمی‌توانست به برخی مسائل رسیدگی کند. هوشمند‌ و سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور، این امکان را به سازمان می‌دهد که بر این امور تمرکز کند و با کیفیت بیشتری به ارائه خدمات به مردم بپردازد. 

این نماینده مجلس بیان کرد: افزایش سیستمی شدن حسابرسی در نظام مالیاتی کشور کمک می‌کند که سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات بر فراریان مالیاتی و همچنین دانه‌درشت‌ها تمرکز کند. به این ترتیب، درآمدهای مالیاتی دولت افزایش پیدا می‌کند و عدالت مالیاتی محقق خواهد شد. 

ابراهیمی در پایان تاکید کرد: برخورداری از یک نظام مالیاتی قوی و کارآمد به اداره بهتر کشور کمک می‌کند. این روند هم به نفع دولت است و درآمدهایش را افزایش می‌دهد و هم به نفع مردم است، زیرا خدمات بهتری دریافت می‌کنند. سیستمی شدن امور مالیاتی کشور در نهایت به نفع مودیان قانون‌مدار و به ضرر فراریان مالیاتی است. 

ارسال نظرات