20/آبان/1403 | 08:29
وعده وزیر نیرو برای افزایش ظرفیت تولید برق به ۳۸ هزار مگاوات بازگشت قطعی برقی در زمستان بعد از سه سال افزایش ۵۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در نیمه دوم سال احتمال آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در کشور از فردا+ جزییات مدیریت مصرف تنها راه نجات کشور از ناترازی انرژی است دولت به توسعه پالایشگاه‌های کوچک به عنوان یک اولویت اساسی بپردازد توضیحات درباره صدا‌های مهیب در پالایشگاه آبادان کاهش واردات بنزین بدون بهینه‌سازی هزینه‌اش از جیب مردم است سوزاندن سالانه ۵ میلیارد دلار گاز فلر در پالایشگاه‌ها افزایش ۱۴۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاهی کشور در نیمه نخست سال قیمت برق متناسب با الگوی مصرف پلکانی افزایش می‌یابد افزایش ۱۷ درصدی مصرف برق صنایع انرژی بر در سال ۱۴۰۳ معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت منصوب شد کاهش ناترازی گاز همزمان با اجرای ۵۰ درصد از قوانین بهینه‌سازی انرژی صنعت برق محدودیتی برای تامین برق مردم در زمستان ندارد ۲۵ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز شد ضرورت شتاب‌بخشی به توسعه میدان‌های مشترک
۱۲:۲۸ ۱۴۰۳/۰۶/۱۷
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

تحریم‌کنندگان اروپایی، مشتری نفت ایران

آمار‌های منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهند که دو عضو رسمی اتحادیه اروپا و دو عضو ناظر این اتحادیه در نیمه نخست ۲۰۲۴ از ایران نفت وارد کرده‌اند.
تحریم‌کنندگان اروپایی، مشتری نفت ایران
کد خبر:۱۷۶۱

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ با وجود تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، بلغارستان به عنوان عضو رسمی این اتحادیه در نیمه نخست سال جاری میلادی، ۷۲۷ تن نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است.

 

واردات نفت بلغارستان از ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳۰ درصدی داشته، در حالی که در نیمه نخست ۲۰۲۳ بالغ بر ۵۶۰ تن نفت یا فرآورده از این کشور وارد کرده بود.  لهستان نیز در نیمه نخست ۲۰۲۴ به جمع خریداران نفت ایران پیوسته و میزان واردات نفت یا فرآورده آن در این مدت به ۱۰۳ تن می‌رسد.

 

بر این اساس کل واردات نفت خام یا فرآورده ایران توسط اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال جاری میلادی ۸۳۰ تن بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۸ درصدی داشته است. هرچند میزان واردات نفت ایران توسط اعضای اتحادیه اروپا رقم قابل توجهی نیست اما نشان‌دهنده فروش نفت در شرایط تحریمی و تمایل کشور‌های عضو اتحادیه برای نادیده گرفتن تحریم‌ها علیه ایران است.

 

یورواستات، پیش‌تر از واردات ۷۰ هزار تنی نفت یا فرآورده نفتی ایران توسط آلمان برای نخستین بار از سال ۲۰۱۸ خبر داده بود که با رسانه‌ای شدن این خبر، دولت آلمان مدعی شد که این رقم به اشتباه در آمار واردات از ایران درج شده و در واقع آلمان از مکزیک این محموله نفتی را وارد کرده است!

 

آمار یورو استات همچنین نشان می‌دهد که گرجستان به عنوان عضو ناظر اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال جاری میلادی، ۱۳۱۵ تن نفت یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است. واردات نفت گرجستان از ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۴۳ درصدی داشته است.

 

ترکیه نیز در نیمه نخست سال جاری میلادی، ۱۰۶۰ تن نفت خام یا فرآورده از ایران وارد کرده است. این در حالی بوده که واردات نفت این کشور از جمهوری اسلامی در مدت مشابه سال قبل صفر ثبت شد.

ارسال نظرات