۲۸/تير/۱۴۰۴ | ۰۲:۳۳
اعضای هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس انتخاب شدند/ «موسی احمدی»رئیس ماند بررسی جزئیات گزارش عملکرد وزارت کشور در تجاوز رژیم صهیونیستی فعلا نیازی به اصلاح بودجه نمی‌بینیم/ سرمایه‌گذاری برای تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت تصویب شد طرح تشکیل ۲ وزارتخانه جدید «انرژی» و «آب و محیط‌زیست» در مجلس کلید خورد تاکنون هیچ بسته معیشتی ویژه برای کارگران واحدهای تولیدی جنگ‌زده در نظر گرفته نشده است واکنش ایران به مکانیسم ماشه و تجاوز نظامی قاطع و متناسب خواهد بود اعضای هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی انتخاب شدند/عسکری رئیس ماند انتقاد رئیس کمیسیون عمران مجلس از افزایش نرخ بلیت پروازهای اربعین دولت موظف به پیگیری دریافت خسارات و غرامت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه می‌شود جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شود تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس/ تاجگردون رئیس ماند تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس/علیزاده رئیس ماند ورود مجلس به افزایش قیمت خودرو تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان راديو را مدتها است خاموش كرده‌ايد
۱۰:۰۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۲ اسفند ۱۴۰۳)؛

از کارت زرد به وزیر کار تا چانه زنی دستمزد زیر خط معیشت

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از کارت زرد به وزیر کار تا چانه زنی دستمزد زیر خط معیشت
کد خبر:۱۷۷۶۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از تلاش دولت اوکراین برای صلح با روسیه، راه‌اندازی اوراق انرژی برای رفع ناترازی، تنش در وزارت کار بر سر انتصابات، لزوم حمایت از تولید داخلی، چالش تعیین دستمزد کارگران و مرور تحولات مهم اقتصادی در سالی پرماجرا پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش خود با عنوان «کی‌یف به دنبال صلح؟ » به تلاش ولودیمیر زلنسکی برای ترمیم روابط با آمریکا و پایان دادن به جنگ اوکراین - روسیه اشاره دارد. این روزنامه می‌نویسد: زلنسکی دیداری با محمدبن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی داشت و در شبکه ایکس از دیدگاه «خردمندانه» او درباره آینده اوکراین تشکر کرده است. برخی ناظران معتقدند نقش‌آفرینی عربستان در تحولات جهانی می‌تواند به ابتکار جدیدی برای خاتمه درگیری‌ها منجر شود.

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «اوراق انرژی کلید خورد» به ناترازی انرژی در ایران و طرح جدید دولت برای مدیریت مصرف و ارائه مشوق‌های صرفه‌جویی پرداخته است. این روزنامه توضیح می‌دهد: وزارت ارتباطات با طراحی یک پلتفرم بازارگاه انرژی و بهره‌گیری از هوش مصنوعی، قصد دارد همه شهروندان را صاحب پروفایل منحصربه‌فرد مصرف انرژی کند. برآورد می‌شود این ابتکار بتواند ۲۰ درصد از مصرف برق را کاهش دهد و به حل مشکل کمبود انرژی کشور کمک کند.

روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان «اخطار به میدری» به کارت زرد مجلس برای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره می‌کند. این روزنامه می‌نویسد: کامران غضنفری، نماینده تهران، در سؤال خود به انتصاب‌های مشکوک و وجود افراد دوتابعیتی در زیرمجموعه‌های وزارت کار اعتراض کرد. پس از پاسخ وزیر، نمایندگان با ۱۳۷ رأی مخالف، از توضیحات او قانع نشدند و به او کارت زرد دادند.

روزنامه جام جم در گزارشی با عنوان «آینده در دستان تولید» بر اهمیت رشد تولید داخلی و بهبود فضای کسب‌وکار تأکید کرده است. این روزنامه یادآور می‌شود: فعالان اقتصادی باور دارند حمایت از تولید و تسهیل صدور مجوز‌ها، راهی برای مهار تورم و افزایش اشتغال است. رهبر معظم انقلاب نیز بر خروج دولت از بنگاه‌داری و گشودن مسیر اقتصاد خصوصی تأکید داشته‌اند تا فضا برای فعالان اقتصادی بهبود یابد.

روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «چانه زنی دستمزد زیر خط معیشت» به ادامه مذاکرات مزدی کارگران برای سال آینده پرداخته است. این روزنامه می‌نویسد: در حالی که وزیر کار گفته افزایش دستمزد نزدیک به نرخ تورم خواهد بود، اتاق بازرگانی و مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش‌هایی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد افزایش بالاتر دستمزد نه تنها شغل را کم نمی‌کند، بلکه می‌تواند قدرت خرید کارگران را ترمیم کند.

روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «سال خاکستری اقتصاد» به مرور رویداد‌های سیاسی و اقتصادی سالی که گذشت می‌پردازد. این روزنامه می‌نویسد: حادثه شهادت رئیس‌جمهور، شوک‌های امنیتی و نظامی و همچنین سیاست‌های ارزی دولت جدید آمریکا بر اقتصاد ایران تأثیر گذاشتند. نرخ ارز طی یک سال بیش از ۵۴ درصد رشد داشته و وضعیت اقتصادی را با چالش‌های فراوانی مواجه کرده است.