۱۸/تير/۱۴۰۴ | ۱۵:۴۱
مشترکان پرمصرف پیامک هشدار و اخطار قطع برق دریافت می‌کنند کدام بخش‌های گاز کشور در جنگ ۱۲روزه هدف حملات قرار گرفت؟ وزیر نفت: تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بین‌الملل و تهدید ثبات جهانی است جالی خالی نیروگاه‌های خورشیدی شناور در ایران لزوم مدیریت مصرف برای پایداری شبکه برق تهران صدور مجوز احداث نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت ایجاد مشوق‌ برای استفاده مردم از لوازم برقی کم مصرف هشدار رشد قابل‌توجه مصرف برق طی روزهای آینده ثبت رکورد تاریخی مصرف ۲۰۰میلیون لیتر بنزین در یک روز راه حل حفظ پایداری برق با دمای ۴۰ درجه فقط مدیریت مصرف است پایداری آب تهران در ایام جنگ با تلاش شبانه‌روزی کارکنان آبفا ممکن شد ترمیم کامل شبکه برق پس از حملات اخیر در کمتر از ۴۸ ساعت آغاز ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی پتروپارس ۶۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق پراکنده وارد مدار می‌شود دولت با تمام توان حامی سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر است
۱۱:۰۲ ۱۴۰۴/۰۱/۱۳
سخنگوی صنعت آب در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر؛

بحران آب فقط به دلیل کم‌بارشی‌ها نیست

سخنگوی صنعت آب ایران گفت: کمبود آب در کشور نه فقط به دلیل کم‌بارشی‌ها، بلکه ناشی از اشتباهات مدیریتی و ناترازی در تامین و مصرف آب است. 
بحران آب فقط به دلیل کم‌بارشی‌ها نیست
کد خبر:۱۹۰۶۹

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر به بررسی علل بحران کمبود آب در کشور پرداخت و بر لزوم مدیریت صحیح و هم‌افزایی میان‌بخشی برای حل این مشکل تاکید کرد. 

وی در ابتدا به شرایط اقلیمی ایران اشاره کرد و توضیح داد: با وجود اینکه ۷۰ تا ۷۵ درصد کشور در اقلیم خشک، نیمه‌خشک و فراخشک قرار دارد، بحران آب فقط ناشی از کم‌بارشی‌ها نیست و باید به موضوع مدیریت منابع آب توجه بیشتری شود. 

بزرگ‌زاده در ادامه افزود: مشکلات در مدیریت منابع آب و توسعه، منجر به ایجاد ناترازی میان مصرف و تامین آب شده است. 

وی گفت: بارگذاری آبی و افزایش مصرف آب، با وجود تامین، منجر به مشکلات زیادی در بخش‌های مختلف می‌شود که این موضوع خود را در ناپایداری زیست‌محیطی، کمبود آب برای کشاورزی و صنعت و همچنین نیازهای شرب و خدمات نشان می‌دهد. 

سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: در مواجهه با این بحران، باید به سمت توسعه عمودی کشاورزی و استفاده از منابع آب نامتعارف مانند آب دریا و پساب حرکت کرد.

وی همچنین اضافه کرد که مدیریت بهینه مصرف و تقاضا باید در اولویت قرار گیرد و از فناوری‌های نوین برای کاهش مصرف آب در بخش‌های مختلف استفاده شود. 

بزرگ‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بحران آب در ایران یک موضوع بین‌بخشی است و به تنهایی از سوی وزارت نیرو قابل حل نیست. 

این مقام مسوول افزود: حل این بحران نیازمند همکاری وزارت‌خانه‌ها و ارگان‌های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت و معدن، سازمان برنامه و بودجه و حتی مجلس شورای اسلامی است. 

وی اشاره کرد برخی از قوانین مربوط به توزیع آب، مانند قانون توزیع عادلانه آب و قانون تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز، هنوز به‌ درستی اجرا نشده و به این دلیل مشکلات بیشتری در تامین و توزیع منابع آبی به وجود آمده است. 

بزرگ‌زاده بر لزوم هماهنگی بیشتر میان دولت، مجلس و سایر نهادها برای حل بحران آب تاکید کرد و گفت: اقدامات فوری و همه‌جانبه برای اصلاح الگوی مصرف و توسعه منابع آب کشور ضروری است.