۱۷:۱۰ ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
سخنگوی صنعت آب کشور:

هر آبی تا ۲۰۰ کیلومتری تهران، به پایتخت منتقل خواهد شد

به گفته سخنگوی صنعت آب کشور، هر منبع آبی در شعاع ۲۰۰ کیلومتری تهران پیدا می‌شود را منتقل می‌کنیم، لذا باید مصرف مدیریت شود.
هر آبی تا ۲۰۰ کیلومتری تهران، به پایتخت منتقل خواهد شد
کد خبر:۱۹۳۰۶

به گزارش اقتصاد معاصر؛ عیسی بزرگ‌زاده،سخنگوی صنعت آب کشور در شبکه خبر گفت: وضعیت ذخایر آب سد‌های لار و امیرکبیر نگران کننده بود که تصاویری از آن آمد، اما سد ماملو و لتیان نیز همین گونه بود، سد طالقان هم که بخش کوچکی از آب دو و نیم متر مکعب در ثانیه از ۴۰ میلیون متر مکعب در ثانیه را تامین می‌کند و کمی از ذخایر آب آن نسبت به سال گذشته بهتر است.
وی توضیح داد که انتقال آب از اطراف تهران از نظر سامانه ظرفیت محدودیت دارد، این گونه نیست که هرچه آب باشد را بتوانیم به تهران بیاوریم، یکی از اصلی‌ترین پروژه‌هایی که در دسترس داریم، ایجاد سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان و کرج در دستور کار است و بیش از ۵۰ درصد کار پیشرفت دارد و تلاش شبانه روزی می‌کنیم که فاز به فاز به بهره برداری برسد، یک فاز آن در انتهای بهار به بهره‌برداری می‌رسد که دو و نیم متر مکعب به آب تهران کمک می‌کند فاز دیگر تا شهریور و یا مهر به بهره‌برداری می‌رسد و به ۵ متر مکعب در روز می‌رسد که پروژه عظیمی است و با سرعت تعریف و در حال اجراست.
به بیان سخنگوی صنعت آب کشور، همه دنبال این هستیم هم دولت و هم وزیر نیرو مهمترین پروژه آب را در این زمینه تعریف کرده است، ولی همه اینها در کنار مدیریت مصرف آب است، تامین آب به تنهایی پاسخگو نیست، اینگونه نیست که ما هرچه می‌توانیم منبع آب از ۲۰۰ کیلومتری تهران، هر قطره آبی که پیدا می‌کنیم به تهران می‌بریم، از طالقان، لار، سد امیرکبیر از هر جایی آب در حوزه آبریز می‌آوریم، تامین به تنهایی پاسخگویی نیست، حتماً باید اصلاح مصرف و اصلاح سبک زندگی در کنار آن انجام شود.
به گفته بزرگ زاده، در برنامه هفتم توسعه، راهی که ما داریم، جلو می‌رویم ما از هدف گذاری باید به ابزار برسیم، باید بازار بهره‌وری آب را راه بیندازیم، بهروری آب فقط با اراده دولت انجام نمی‌شود.
وی بیان داشت: تمام کشور‌های دنیا که محیط زیست پایداری دارند، مثل کشور‌های اسکاندیناوی، واقعاً ابزار بازار آب فعال است، قیمت واقعی آب اعمال می‌شود، تعرفه‌ها درست کار می‌کنند و اینها به محیط زیست کمک می‌کند.
ابزار اجتماعی و حکمرانی محلی فعال است، راه سختی در این زمینه پیش رو داریم، هدف گذاری بیان مطالب و ساخت گزاره‌ها بسیار راحت است، اما ما طرحی پیشنهاد دادیم که چگونه می‌شود کشاورزانی که اراضی کم بهره بردارند، به صورت داوطلبانه کمک کنیم، بروند در نواحی دیگر کشور مستقر شوند و با تغییر کاربری اراضی و یا ارزش افزایی انجام شده، تغییر کاربری و این تنها از وزارت نیرو بر نمی‌آید، این طرح را با جمعی از کشاورزان نشسته‌ایم و با سازمان برنامه و بودجه صحبت کردیم.
بزرگ زاده بیان داشت: این ایده‌ها باید پخته شوند، بازار بهره‌وری آب یک راه حل دارد که ارزش افزایی کنید و کمک کنید، طرح‌های معیشتی اجرا کنیم، الان ۲۰ سال است که این طرح معیشتی را مطرح می‌کنند، اما منابع مالی آن فراهم نمی‌شود، آیا منابع مالی از مالیات، نفت و معادن باید تهیه شود، خیر باید از درون صنعت آب تهیه شود، آیا وزارت نیرو و یا هر کس دیگری امکان دارد که صنعت را به نوعی طرح‌ریزی کند که منابع مورد نیاز را از درون خودش تهیه کند، اگر همراهی مجلس باشد، ما امیدواریم این کار انجام شود.
به گفته بزرگ‌زاده، الان پنجمین سال خشک سالی هستیم و پاییز زمستانی که تقریباً خشک بود، این بارش‌ها که نزدیک به نرمال هستند، پارسال و سال‌های دیگر هم در فصل بهار بارش داشتیم، اما نتوانستند عقب ماندگی را جبران کنند، متوسط کشوری حدود ۳۷ درصد از نظر بارش عقب است، توزیع بارش‌ها در سراسر کشور اگر نگاه کنیم، جا‌هایی مثل گیلان و مازندران و زنجان و بیشتر استان‌ها مشکل داریم و استان‌هایی مثل هرمزگان و سیستان و بلوچستان علائم کم بارشی بسیار قابل توجه است.
وی بیان داشت: در تهران هم که شاهد بارش هستیم، تا ۱۵ فروردین سد امیرکبیر نسبت به سال گذشته ۲۳ میلیون متر مکعب عقب‌تر است، حدود ۴۶ درصد عقب‌تر هستیم، باید حدود ۴۹ میلیون متر مکعب می‌بود، متوسط بلند مدت باید بیشتر باشد، ولی الان ۲۶ میلیون متر مکعب است، یا سد لتیان باید ۳۳ میلیون می‌بود، الان ۲۲ میلیون متر مکعب می‌بود ولی ۱۱ میلیون متر مکعب است، البته بارش‌ها کمک می‌کند و ما از خداوند سپاسگزاریم.
سخنگوی صنعت آب بیان داشت: شهروندان محترم بدانند، با همین بارش‌ها شرایط آبی سخت است و همه ما باید مدیریت مصرف داشته باشیم و همه ما باید دقیق‌تر عمل کنیم همه باید در خدمت آب کشور و زیست بوم کشور باشیم.
احد وظیفه رئیس مرکز اقلیم سازمان هواشناسی نیز در مورد ادعا‌هایی که سال ۹۸ با بارش‌های خوب مطرح شد که وارد ترسالی شده‌ایم، گفت: آن موقع هم در سازمان هواشناسی شایعات را رد کردیم که وارد ترسالی‌ها بشویم، در دنیا روند دمای جهانی افزایشی است، هر یک درجه افزایش دما میزان تبخیر آب بیشتر می‌شود، در ۵ دهه گذشته ۲.۵ درجه دمای کشور افزایش یافته است و ۴۰ تا ۵۰ میلی‌متر از بارش کشور کاسته شده است.
وظیفه گفت: این روند نوسان دارد، مثل سال ۹۷-۹۸ و ۹۸-۹۹ بارندگی خوب باشد، ولی روند کاهشی است، ۵ سال است که پیاپی خشکسالی داریم و بارش‌های کمتر کمتر از نرمال است، خشکسالی تعریف دارد که کمتر از نرمال باشد، اگر کشاورزی در یک فصل کمتر باشد، ممکن است درختان آسیب ببینند، وقتی طولانی‌تر شود، چرخه هیدرولوژی تحت تاثیر قرار می‌گیرد و فراتر از آن شرایط اقتصادی و اجتماعی تحت تاثیر قرار می‌دهد.
به بیان معاون سازمان هواشناسی کشور، الان خشکسالی همه مراحل را رد کرده و وارد حوزه اجتماع و اقتصاد شده است، البته خشکسالی از دیرباز بوده و مربوط به امروز و دیروز نیست، این کشور در تاریخ خود با خشکسالی مواجه بوده، در شمال آفریقا نیز چنین بوده است، در ۵ سال گذشته پشت سر هم در کل کشور یا مناطق خاصی حوزه آبی با خشکسالی مواجه بودند.
وظیفه تاکید کرد: خشکسالی پدیده‌ای است که هم خزنده است، به تدریج وارد می‌شود و متاسفانه فراگیر است و خیلی سخت همه بخش‌ها مانند امنیت و سلامت و بهداشت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برچسب‌ها:
آب آب تهران
ارسال نظرات